Merhaba Arkadaşlar, kıyıdaki dalgada çinekopun durumu nasıl olur acaba azalma-artma veya çinekopun uzağa kaçması gibi.Bu konuda tecrübem yok.Hatta avlanmada yeniyim.Kaşık aldım bir tane ama iki numaraymış lüfer filan için.Bununla da çinekop tutulur mu.Eğer olmazsa yeni alacağım.Yani kaşığın tutmada etkisi yüksek midir ve at çek mi uygulanır yoksa dibe çökmesi mi beklenir, bir de kurşun takılır mı eğer takılacaksa incelikleri nelerdir.Bu konuda çok yardıma ihtiyacım var
Biz istanbul boğazında kaşığa kurşun takıyoruz dibe kadar indiriyoruz , dalganın da etkilediğini görmedim çünkü balık genelde dipte oluyor. 100 - 150 gr arası kurşun , 2 metre sanırım misinaya kaşığı takıp o şekilde ama misina uzunluğundan emin değilim genelde mantarlı yemli dip takımıyla avlanıyorum ben. sizin bölgede nasıl olur bilmiyorum. şimdiden bol şanslar.
Gittiğim yerde de mantarlı yemli avlıyorlardı kaşık göremedim karidseli kancalı ipte beş tane karides var ama onunla da tutamadım ya da gelmiyorlar yemli hiç denemedim.Dalga iki metreye yakın zaman zaman.Dalga etkilemediğine göre bir de kaşıkla deneyecem.Değerli bilgileriniz için sağolun, Size de bol şanslar.
Dalgalı havada derken, benim bildiğim (yanlışım varsa ustalar düzeltir ) Dalgalı suda dip, in de bullanık olduğu varsayılarak mantarlı takımlarda köstek boyu uzun tutulur.
Aslında denizin dalgalı olması avcılığı arttırır şayet balık varsa. Dalagada sağa sola savrulan yemi yemek için balık sert hamle yapar ve kolay yakalanır. Deniz durgunken çok nazlanır... Yanak atar kuyruk atar sağından solunda tırtıklar vs vs. Kaşık konusu tamamen farklı bununla ilgili denizzzci (burak) arkadaşımız daha tecrübeli sana yardımcı olacaktır.