selam arkadaslar ben gecenelrde burda baliga gittim 3 gün üs üste birinci gittigim gün cok sayida balik vurusu oldu ve bir kac yilan baligi aldik ikinci ve ücüncü gün ise su cok dalgali idi ve bir vurus bile alamadik saaatlerce beklemize ragmen ben bunun sebebini dalgali sudan oldugunu düsünüyordum fakat is yerinde bi balikci arkadasa sordum avusturyali arkadas bana dolunay oldugu icin gelmemistir dedi bazen dolunayda cok güzel balik olur bazende hic gelmez dedi bunu birde sizlere danisim dedim dalgali suda balik avi olurmu ve dolunayda balik olurmu? Ustalarin yorumlarini bekliyorum
avlandığınız yer tatlı su mu deniz mi ? eğer deniz ise denizde dalgalı havada daha çok balık vurur. Dolunaya gelince gece avlanırken dolunay balığı olumsuz yönde etkiliyor fakat gündüz fark etmiyor.
Benim bildiğimde dalgalı denizde balık daha çok olur. Dolunay hakkında hiç bir fikrim yok Bide nasip, kısmet, bir gün çok tutarsınız ertesi gün vuruş bile alamassınız
Merhaba Ercan, Bir kac gün önce actigim raporumda dalgali havada özellikle turnanin vurmadigini yazmistim. Ben de dalgali havada tatli suda balik tutamayanlardanim Internette yaptigim arastirmalara göre dalgali havada turna iyice derine cekiliyor. Diger baliklari bilmiyorum. Sudak ve Levrek zaten sürekli dipte gezerler. Bu arada yilan baligi tuttum diyorsun gece mi avlaniyorsun?
ugur usta gittigim bölgede gündüz av yasak aksam 8 ile gece 1 arasi tutabiliyoruz ve sadece yilan baligi cikiyor bide kücük levrek yavrulari geliyo oltaya bitane orda rotfeder diye bi balik ondan yakaladik ama ekseri yilan baligi cikiyo malesef yilanin sevmedigi ot burnunun dibinde bitermis bende ne kadar yilan baligi yakalamak istemesemde o geliyo turna icin bu gün gene bir kac sahte aldim adam cok övdü ama bakalim baska bi bölgeye gidip gündüz at cek yaparak deneyecem
Eger canli yem kullanmanizda sakinca yoksa, rotfeder turna ve sudak icin cok iyi bir yemdir. Kücüklerinden bir tane tutup yem olarak kullanabilirsiniz. Avlagin kurallarini iyi incelemek lazim tabi ki.
selam hemserim. baligin vurmamasi dalgadan deyil kesinlikle ay dan önceleri ayli günlerde bizde tutamiyorduk ve austuryalilar sebep olarak vol mond diyolardi bende bunu kabullenemiyordum zamanla bunun dogrulugunu ferk ettim.simdi ay oldugu gece atmosferi etkiliyor havada soguyor gercekten ay büyüdügü zaman hava soguk oluyor balikta biraz derine cekilme yapiyor. bir ikinci sebepte suda merceklesme oluyor yem suda daha iri görüküyor buda baligi cekimser birakiyor. yalniz hava bulutlu olursa balik o zaman cikiyor selamlar
dolunaylı bir gece levrek ve yayın avı için gittik pirana19 ile sabaha kadar donduk yaz günü, 2 tane limit altı yayın tuttuk geri saldık başka balık gelmedi dolunaylı gecelerde yayın hariç başka balık kolay kolay gelmiyor