Selam arkadaşlar,aslında ben olta balıkçısıyım ama aynı ailenin üyesi olduğumuz için,haddim olmayarak (zıpkınla avlanmaktan hiç anlamam) kazakistanda belgesel kanalda seyrettiğim bir balık adamın elbise giymesini sizlere aktarmak istedim,fakat elbiseyi rahat giymek içinmi yaptı,yoksa girdiği su ,karların içerisinde bir göletti acaba soğuktanmı yaptı yorum sizin 2 parçalı elbise,elbisenin alt kısmına şampuan döküyor biraz,sonra ağzını eliyle kapatıp çalkalamaya başlıyor,daha sonra giyiyor Usta sizlersiniz varın yorumunu sizler yapın bu arada elbiseyi cıkartıp gölde yıkamıyor eve götürüyor haberiniz ola Selamlar rastgele
Şampuan sürtünmeyi azaltacağından elbiseyi giymeyi kolaylaştırır. Piyasada zıpkıncı elbisesi olarak bilinen opencell elbiseler fermuara ve havlu iç yüzeye sahip olmadığından giyilmeleri biraz daha zordur. Bu elbiseleri daha kolay giymek için iç yüzeyleri hafif ıslatılıp şampuan dökülür.
Hayır tabii ki . Çalkalama esnasında ısı yükselir ve elbise bu ısıdaki suya doyacağı için giyildikten ve suya girildikten sonra ,soğuk deniz suyunu tekrar içine emip alamaz. Şampuanın kesinlikle bir etkisi değil, çalkalamanın etkisi ile ısınma olacaktır diye düşünüyorum .
Bu arada dalgıç elbisesini kolay giyme ve koruma yollarından biri de pudralama yöntemidir. Dalıştan sonra duru su ile tuzundan arındırılan elbise , kurutulduktan sonra ,içi bolca pudralanır ve kaldırılırsa hem olası çatlamalardan korunur, hem de bir sonraki dalışta giyilirken kayma özelliğinden dolayı daha rahat giyilebilir .
Ufak bir ekleme yapmak isterim... Genelde bebek şampuanları kullanmanızı tavsiye ederim ve çok fazla kullanmayın. Elbisenin içinde kalan köpük hava yapar su girmesini ve batmanızı zorlaştırır. Gerçi 5-7 mt arasına inip içeride kalan havayı atarsınız ama yeni başladığınız için az şampuan kullanmak daha iyi olacaktır. Havlu elbiselerde de işe yarıyor ama esas olan Emre Bey'in dediği gibi opencell (açık hücre) elbiseleri giymek için kullanılan bir yöntem. Sağlıklı Günler;