dalış bıçağı acil yardım!

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında barracuda_gs tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. barracuda_gs

barracuda_gs ...

Favori Kamış:
    cressi comanche 75,cressi trpic 2.5mm kıyafetcressi eldiven,cressicoltello knife ,strikepro 11.5 cm,
    En İyi Avı:
    800 gr kefal
    merhabalar.
    Yeni aldığım bıçağımın dislerinin arkasındaki girintinin yönü tersmi? Su altında iplere takılıp bana engel olurmu?
    Ustalarıma şimdiden teşekkürler.

2. Emre kardeşim o girinti dediğin yer tel yada sert malzemeleri kesme amaçlı yapılmış bir yer..Genellikle olta kalıntıları kemer yada dizgi gibi yerlere takılır..Bu girinti misinayı görmedende çengel gibi takılarak kesmede çok işe yarar..Güzel bıçak..Umarım balık söndürme dışında ihtiyacın olmaz;)
    Zaten kılıfında iken kapalı alanda kalır..

3. barracuda_gs

barracuda_gs ...

Favori Kamış:
    cressi comanche 75,cressi trpic 2.5mm kıyafetcressi eldiven,cressicoltello knife ,strikepro 11.5 cm,
    En İyi Avı:
    800 gr kefal
    sevgili ustam tanışmadık ama aydınlattığın için çok teşekkürler inş. hiçbirimize lazım olmaz.

4. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Dalış bıçağı demişken geçen gün national geografic te bir belgeselde Amerikada dalış bıçaklarının yasak olduğunu görüp şaşırdım. Sahil güvenlik bir zıpkıncıyı her türlü belge ve teçhizatı tam olmasına rağmen sırf bu nedenle tutukladı. Adam güvenliğim için falan dedi ama dinletemedi. bizde hayati öneme haiz olduğunu düşündüğümüz aletin yasaklanması çok ilginç geldi bana.

5. alpperr

alpperr alper

Burdan amerika sahillerinin bizdeki gibi ağ çöplüğü olmadığı sonucunu çıkartabilirmiyiz ki?

6. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Sevgili Emre

YAŞININ 14 OLMASI DALIŞ YAPAMAYACAĞINI "SCUBA"AÇIKÇA GÖSTERMEKTE OLSADA KIYIDA MASKE ŞNORKEL YAPMANADA ENGEL DEĞİL. ALDIĞIN BIÇAL GENELDE BİZİM DALICILARA SUNULMUŞ BİR ÜRÜN. ARKADAŞLAR TIRTILLI KISMI ANLATMIŞLAR. BEN DALIŞ YAŞAMIMDA AYNI GÜNDE 2 KEZ MARMARİS KARA ADADA DA 15 M DE AĞLARA TAKILDIM . TÜM DALIŞ YAŞAMIMDA TEK SİLAHIM RESİMDEKİ İTALYAN MALI BIÇAĞIM OLDU. TEL KESER AĞ KESER RASLADIĞI SU ALTINDA HER SORUNU ÇÖZER AMA BİR KEZ BALIK KESMEDİ. NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLAMIŞSINDIR SANIRIM. BANA SORARSAN DALIŞ BIÇAĞI OKKALI ELE OTURAN VE ÇOK KESKİN OLMALIDIR. ELİNDEKİ TÜR BIÇAKLAR GENELDE BULUNMASI İÇİN YAPILMIŞ AKSESSUAR TİPİDİR AMA NETİCEDE KESER. GÜVENLİ BİR DENİZ YAŞAMIN OLMASINI DİLERİM.

7. barracuda_gs

barracuda_gs ...

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    800 gr kefal
    sevgili ustam Cumhur.
    Ben 4-5 m yi geçmeyen yerlerde çok bilgili ağabeylerimle balık avlıyorum.
    Sizinde bildiğiniz gibi kazanın nerden ne zaman geleceği belli olmuyor. Kıyıda maske şnorkel için de biraz yetenekli kalıyorum bence:) Uyarınızı dikkate alacağım teşekkür ederim.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.