merak ettiğim bi konu var ufak ufak zıpkın olayı ilgimi çekiyo fakat dalış elbiselerinin fiyatını gördükçe bu olayın şu an için imkansız olduğu kanısına varıyorum acaba dalış elbisesi olmadan dalınmazmı ? yani merak ettiğim aslında şu dalıp zıpkını kullanabilmek için minimum hangi ekipmanlara sahip olmak gerekir ?
furkan kardesım dalmaktan pek anlamam ama zıpkın harıcındekı senın konforun ıcın mesela elbıse gıyersen suda fazla usumezsın
Furkan Bey, zıpkınla dalış için özellikle suyun soğukluğu nispeten ege ve akdenize göre soğuk olan marmara da kıyafetsiz dalış ( yaz ayları hariç ) hastane köşelerinden çıkmamanıza sebebiyet verecektir.Zıpkıncılar kıyafeti konfor vs yönleri için değil suyla olan temaslarını minumuma indirmek için kullanırlar.Şu anki mevcut su sıcaklığında 10 dakika kıyafetsiz durabilirsiniz ( deli cesareti de lazım ) ama daha sonrası hipotermi ve daha da kötü sonuçlara doğru gider. İçi neopren dokuyla kaplı bir kıyafet , eldiven ve patik şart ( vücut en hızlı boyun,el ve ayak bileklerinden soğur ) İstanbul'da oturuyorsanız bütçenizi çokta hırpalamayacak bir teşkilat hazırlayabilirsiniz.Anladığım kadarıyla öğrencisiniz , size naçizane tavsiyem bütün ekipmanı 2. el tedarik etmeniz.Hem daha hesaplı hem de daha sonra olur a bu sevdadan vazgeçerseniz çok büyük bir meblayı boşa harcamamış olursunuz.Özelden bir site adı vereceğim o sitenin 2 el sayfasından faydalanabilirsiniz.Saygılarımla...
Bu aylarda elbisesiz dalmak pek akıllıca bir fikir değil. Ha yaz aylarında dalıcam diyorsanız, elbisesiz daldığınız anlarda zıpkını kurmanız sanırım sorun olacaktır. Sadece elbise de değil aslında, tamamen malzemelerinizi tamamladıktan sonra dalmaya başlasanız risk almamanız açısından kesinlikle önem taşımaktadır. Bıçaksız dalmanın büyük problemler karşısında handikap olabileceği gibi, eldiven olmadan dalmakta, yine zıpkını kurmanız açısından tıpkı elbise olmadan dalmanın zor olduğu kadar problem yaratacaktır.
teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ama öğrenciyim yani sonuçta minimum masrafla mümkün olduğunca bu zevki yaşamak istiyorum
Yaz aylarında dalmaya özen gösterin, böbreklerinizi üşütmemiş olursunuz en azından, ayrıca zıpkını kurarken yardımcı olması açısından giyeceğiniz kolsuz bir t-shirtün göğüs kısmına mause pad lerden dikerseniz, kabzanın acısınıda azaltmış olursunuz.
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için şimdi benim anladığım kadarıyla mause pad dikilmiş kolsuz bi t-shirt bi zıpkın bi bıçak bi maskeye ihtiyacım var mayıstan ağustosa dalarım zaten =)
tabıı arkadasım suda 30 dkka fılan kalacaksan bu dedıgın t-shırtle suya gırebılırsın unutma t-shırt suyu emıp vucuduna ıletmektedir.sen sen ol bu sekılde 30 dkkadan fazla kalma suda böbreklerıni filan usutursun. ya anlamıyorum bu iş bukadar basitmi.Biz bu işe gönul vermişler enayıce paramızı savurup harcıyoruz.kıs ıcın 5.5mm yada 9mm.yaz ıcınse 2.5mm shorty elbıseler alıp eldıven corap takıyoruz.ya bız bu işi bilmiyoruz.yada t-shırtle mause pedle cozum arayanlar. merak edıyorum bu fıkrı savunanlar suya gırıp 2-3 saat suyun ıcınde kalarak balık kovalamısmı?bır gırın suya en sıcak zamanında dahı ının 5-6m yede agosan yapın yada tasaltı icin 2-3 saat suda kalında vucut reaksıyonlarını gorun...
arkadsım snorkel-gozluk-palet ve guzel bır zıpkın dalman ıcın yeterlı ama alıs kıyafetı bıcak vb ek ekıpmanlarıda can guvenlıgın ve saglıgın acısından eksık etme menı tavsıye ederım.kafaya koydum ben de bu yaz dalacam gereklı bır cok arastırma yaptım edındıgım bılgıler cercevesınde kendımce bı dalıs organızasyonu yapacagım.mekan dragos olacak. tanı su an ıcın hıc bır ekıpmana sahıp degılım yaza daha cok var.herseyı zamanla tedarık ederız.ama sunu unutma bu dalma ısı hafıfe alınacak bısı degıl sakın yanlız dalma yanında mutlaka bırı olsun.ok.sıg su bayılması zararlı denız canlıları vb bır cok tehlıke var.mumkunse profosyonel tecrubesı olan bırılerını bulundur yanında ok.herkese rast gelsın bıde soylemeden edemıcem gecen gun dragosta balıkcı bı amca en az 15-20 kg lık bır vatoz aldı tek elımle yerden kesemedım artık sız hesaplayın kac kg gelır.bana gelınce son 2 ayda sadece10-15 tane gelıncık 5-10 tane ıskorpıt 1-2- tane kum kayası ve lufer takımıyla baba bır mezgıt aldım. yanı bu tarafta pek hayat yok.luferler sarıkanatlar ıstavrıtler fırarda henuz maltepede gozle gorulur hatrı sayılır bır av gormedım duymadım. hherkese rast gelsın not alıntı yaparak cvb verırsenız memnun olurum.