Sualtı avcılığı ve nefesli dalışta, beslenmenin önemi büyük. Saatlerce hareketli ve soğuk bir ortamda, yatay pozisyonda kalan, iniş ve çıkışlarla sentesi bozulan, apnealarla ritmi değişen bedenimizin verimli çalışabilmesi için ihtiyaçları, gerektiği gibi karşılanmalıdır. Bir gece önce, yavaş dönüşen glükojenler için, pilav ve makarna tüketin. Sabah kahvaltısı, peynir, reçel, bal, ekmek ile oluşturalacak bir bütün sağlamalıdır. Mümkün olduğu kadar yağ tüketmeyin. İçecek konusunda, tabi ki su en iyisidir. Oksidasyona neden olabilecekleri için meyva suları, pek önerilmez. Aynı şekilde gazlı içecekler de favoriniz olmamalı. Kahve veya sütlü kahveden uzak durun. Sabah kahvaltısı, avlanmak gibi hayli efor gerektiren bir aktivite bir yana, normal yaşantınızda da, kesinlikle atlanılmaması gereken bir öğündür. Boş miğde ile denize çıktığınız takdirde, ilk bir saat sonunda, ciddi boyutlarda, güç kaybı ve damping oluşur. İyi bir uyku, büyük destektir, ava 24 saat kala, eğer olası ise, alkol tüketimine son vermek gerekir. Akşamdan traş olmak, hem vakit kazandırır hem de kazaen oluşabilecek küçük kesik veya tahrişlerin iyileşmesi için zaman bırakır. KAYNAK - http://sarozkorsani.blogcu.com/1699608
Paylaşım için teşekkürler,faydalı ve gözardı edilmemesi bilgiler. Kankalarım hep yanımda zaten, sultında da suüstünde de mahşerin adamlarıyız biz Mehmet Abi...
ben peynir ,domates ve ekmek yemenin iyi olmadigini ogrenmistim...denize girdigimde kahvaltidan sonra yaklasik yarim saat sonra midem yanmaya basliyordu ve mahvediyordu beni...bir dagic arkadasa sordugumda bu ucluyu yeme dedi ve ondan sonra hic bu olayla karsilasmadim...
Çok güzel bilgilerde ben öbür eve gittiğimde denizi görünce o kadar sabırsızlanıyorum ki sadece dolaptan 2 bardak süt içip aşağıya tam gaz denize ondan ziyade ben gece 11 en aşağı uyuyorum sabah 5te kalkınca da doğal olarak vücutta bir uyku eksikliği oluyor....Birde tek anlamadığım nokta 24 saat önceden alkol bırakma olayı biz akşamcımıyız değerli bilgiler ve paylaşım için teşekkürler..
ewet yağ tüketmemeye dikat etmek lazım ve mide sorunu çekenlerin özellikle ne yediklerine dikkat etmesi lazım.suyun altında tam zevke gelmişken mide ağrısı ekşime gibi sorunlar yaşamak pek hoş deil.paylaşım için saol.
Selam arkadaşlar. Yazdiklarinizi okudum, çok güzel elinize sağlik. ben birinden duydum, ayran ve sarimsak da iyi geliyormuş.