dalışta 8 kg agırlık bel agrısı yaparmı

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında cesaperde tarafından paylaşıldı.

1. cesaperde

cesaperde CAVKAYTAR

Favori Kamış:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    kalkan 5 kg
    dalışlarımdan sonra böyle bir rahatsızlık bas gösterdi basından geçen varmı acaba
    teşekkürler

2. Jukiee

Jukiee Ahmet Kıvanç UZ

Merhaba arkadaşım bende de senin gibi bel agrısı oluyor, uzun süre o ağırlığı taşıyınca ee artık yaşta geçiyor o yüzden ağrıyor. Sana tavsiyem ağırlıkları yanlara koy belinin üstünde olmamasına çalış

3. swordscorp

swordscorp omer ozutok

Favori Kamış:
    100 lük çift lastik ahşab
    Favori Makine:
    82 lanara
    En İyi Avı:
    4 kg kikla ispedekler karagözler ve hala hayalini kurduğum o levrek
    beldeki ağarlığı azaltıp.sırt ağarlığı kullanmaya başlarsanız sanırım sorun ortadan kalkar.sırtta ağırlık taşımak içn tasarlanmış özel yelekler var.

4. burakpitir

burakpitir Burak pıtır

selam

Bel ağırlığını taktığımız yerde çok önemli. Bel ağırlığını tam belimizin olduğu yere sarmaktansa biraz daha aşağıdan kalça kemiğinin hemen üstünden bağlamak daha olumlu oluyor. bunun içinde kauçuk bir kemere ihtiyacımız var yoksa klasik kemerler takıldığı yerde durmadığı gibi dibe indiğimizde küçülen hacmimiz nedeniyle boşa çıkıp etrafımızda dönmeye başlıyor. bu nedenle klasik kemere göre daha elastik olan kauçuk esnek kemerler tercih edilmeli. bir diğer hususta dalacağımız derinlik. eğer derin su dalışı yapacaksak daha az ağırlık kullanmalıyız bildiğiniz gibi her 10 metrede +1 atmosfer basınca daha maruz kalıyoruz ve bu ciğerlerimizdeki havanın da küçülmesine neden oluyor... dolayısiyle kaldırma kuvvetide azalıyor. ben karakıyı av yapacağım zaman 8.5 kilo bel ve 1 kilo bilek ağırlığı kullanıyorum. 10 m altı dalış yapacağım zaman 6.5 kilo yeterli oluyor. bu oran kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. 5 metrenin altında yapılacak avlarda sırt ağırlığını tavsiye etmiyorum çok yorucu oluyor. onun yerine dengeli bir ağırlık yetecektir. ama yinede kronik bel ağrıları olan arkadaşlar için ağırlığı sadece belde toplamak yerine tüm vücuda dağıtmak daha iyi bir çözüm ( bel ,sırt, bilek) tüm dalıcı arkadaşlarıma kazasız belasız günler diliyorum rastgele... dip not : tokalı kemerlere göre klipsli kemerler dalış emniyeti için daha sağlıklıdır

5. cesaperde

cesaperde CAVKAYTAR

Favori Kamış:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    kalkan 5 kg
    bel agrıları için

vermiş oldugunuz degerli bilgiler için teşekkürler

6. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    Ağırlığı mümkün olduğunca arka kısımda taşımaya özen göster arkadaşım olası bir senkop durumunda yüzünün yukarı bakması hava alabilmen için iyi olur değilmi ;)
    Konuyuda biraz daha araştır bööle 2 diyalogla kestirilecek bir mesele değil ağırlık durumu,bu konuda nette oldukça geniş bilgi bulabilirsin,karakıyı avlanıyorsan yelek olabilir :eek: :eek:

7. ImpheatuS

ImpheatuS Oğulcan YILMAZ

Favori Makine:
    Kasnak
    En İyi Avı:
    1 kilo 450 gram Mercan
    abı bende bel agırlıgına yuklendıgımden belımde agrı olmustu fakat agırlık yelegı aldım bu agrıdan kurtuldum agırlıklar dengelendı bıde paletten daha ıyı performans almak ıcın ayagıma da agırlık aldım denedım faydasını gordum. Saygılarımla..