Dam quick fz 400:Bu makinaya içim ısındı atarken ve çekerken insanı yormuyor...beklemeli lüfer avında kullanıyorum çoğu zaman elimde tutuyorum çubuğu çok fazla yormuyor at-çek için uygun bir kamışla çok iş yapar..tek kusuru sararken ses çıkarması Daiwa legalis 4000:Bu makine için tam karar veremedim...ama elde lüfer bekler kullanılacak bir makine değil sararken sanki kolda 5-10 kilo ağırlık varmış gibi sanki çarklar dönmekte zorlanıyormuş gibi....sarım hızı bir turda 109cm diyor..ama sararken sanki kilo üstü balık yakalamışsın gibi hissettiriyor..
D.A.M QUICK ® FZ 100-400 FD Teknik Özellikleri: 5 mühürlü çelik bilyalı rulmanlar 1 anlık antireverse ® iğneli rulman Highspeed hızlı salınım sistemi (Kafa kenarları ARC spool olarak bilinen eğimli dudak yapısına sahiptir.) ABS graphite gövde ve rotor İyileştirilmiş misina kapasitesi için büyük boy rotor tasarımı Agresif Effzett ® görünüm Gelişmiş kalama ve fren gücü için büyük boy kalama pulları Mikrometrik ayarlanabilir önden kalama sistemi Anodize kaplı alüminyum makara CNC makine kesim alüminyum çevirme kolu Ultrathick paslanmaz çelik klavuz teli Ergonomik şekilli sert EVA kol topuzu Bilgisayarla dizayn edilmiş Anti Vibro Sistemi Kalay kaplı AntiTwist misina klavuz silindiri. Kolun bir turda sardığı misina miktarı 99.30 cm İp kullanımında sıkıntı çıkarmıyorsa uygun fiyatlı güzel bir makine. Sararken çıkardığı sesi merak ettim. Drag gücünü hiç bir yerde göremedim, bu videoda az çok drag kuvveti belli oluyor http://www.youtube.com/watch?v=TFpWwjfluj0
Arkadaşlar makinayı yağlayınca sorun ortadan kalktı (daiwa legalis 400) şimdi gayet iyi işliyor çekerken ağırlık sorunu ortadan kalktı...ama 300tercih ederseniz daha iyi olur, daha hafif, elde beklemeli avlar için...