Dam Quick Slr Spin 550fd

Konu, 'Makineler' kısmında gümüş tarafından paylaşıldı.

1. gümüş

gümüş emre

Favori Kamış:
    lıneaeffe turnafresh 3.90 gold fish ocean surf 4.20
    Favori Makine:
    okuma salina sa 55 okuma travertine tr 65
    En İyi Avı:
    uğraşıyorum
    dam quıck slr spin 550 fd modelini kıyıdan at çek için almayı düşünüyorum.yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

2. Adil Akırmak

Adil Akırmak Adil Akırmak

Fiyatına göre uygun bir makinadır kullanabilirsiniz.

3. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

selam emre ben hayatımda hiç DAM ürünü kullanmadım kısmet olmadı

1991 yılında şiledeydim orada secaatin dedem vardı. Ozaman yaşı başı vardı bende 7 yaşındaydım onun saçı başı aktı allahuzun ömür versin hala haytta beni ilk olarak makinalı ve kamışlı takımlarla o tanıştırmıştı birnevide ustam sayılır. Ozamanlar o makinalr ve kamışlar çok hoşuma gitmişti ve bugünki gibi piyasa her fiyattan rahatca bulunana abur cubur ürünler yoktu olanlarda çok kıymetli ve pahalıydı.ondan daha o yaşlarda tavsiye alıp bana makina ve kamış markalarını yazmasını istemiştimbana 3 markanın ismini vermişti D.A.M ,Shimano, Shakespeare bu 3 markada yıllardır türkiye piyasasında belli yerlere gelmiş markalar 1991 den bugüne baktığımızda yine aynı markalar var fakat ozamnlarda aldıkları namları hala taşıya biliyolarmı ona bakalım Shimano hala piyasada çok kaliteli ürünleri bulunana ve kalitesini koruyan bi marka bunun sırrınıda globalleşen sistemde ürünlerini çinde üretmemesi ve kalite anlayışını sürdürmesi Shakespeare de aynı şekilde kaliteli ürünlerine sahip çıkan ve yıllardır ürettiği ürünleri arşivlerinden çıkartıp revizyon edip tekrara piyasa sürdüklreinde adamlar yıllar önce ne yapmış diyorsunuz ve hala kullanıyorsunuz mesela ugly sitik D.A.M ise bunlardan farklı şekilde ivmelendi fabrikasını çine taşıdı ürünlerindeki kaliteyi düşürdü nekadar dış görünüşü diğerlerinden farksız olsada gidip bi av malzemsi almak için bi esnafa gitsen şu nasıl felan diye sorsan onun yerine başka bi ürün önerirler. hatta forumlarda bile şöyle bi deyim var eski damlar nerde şimdikler bardak oldu derler.

bence bu marka hakkında birkezdaha düşünün

4. ergir

ergir ergir

yaz başında galata köprüsü altında bir 4.20 D.A.M marka kamışa şöyle bir bakmıştım.fiyatını sorduğumda ise bana 55 lira demişti bunun üzerine bende bu gercek dam mı yoksa sahte cin kopyasımı deyincede gülerek şu cevabı vermişti.zaten D.A.M cinde üretiliyor....
    kamışa zaten sadece markası yüzünden bakmıştım ama cok uyduruk görünüyordu.
    daha sonra başka marka kamış almıştım.
    bilginize..
    makine olarak Shakespeare kullanıyorum ve cokda memnunum

Son düzenleme: 10 Kasım 2009
  5. gümüş

gümüş emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    uğraşıyorum
    ya tamam arkadaşlar çinde üretiliyo ama bugün çinde üretilmeyen çok az marka var

6. alikemal

ben de öyle düşünüyorum ozaman ne yapıcaz ya patenti üretimi narkası herşeyi uzak doğu olan okuma,daiwa,banax,ryobi tercih edicez yada üretimi uzak doğuda olmayan shimano shakespeare tercih edicez

7. gümüş

gümüş emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    uğraşıyorum
    bide aklıma takılan okuma salina sa55 var sizce hangisi daha iyidir bide bu okuma modelinin 2. elini buldum fiyat 100tl

8. alikemal

ben bu makinayı kullanmadım ama incelediğim kadarıyla güçlü bi makina yartmaya çalışmışlar kulanıp kolunu çevirmediğimden nekadar güçlü bilemiyorum misina toplama telini kalın yapmışlar buda hoşuma gitti ayrıca koropz yona dayanıklı paslanmaz rulaman buda bence avantajama bakımını yaptığın sürece rulmanları düzgün yağlarsan paslanma olmuyor birde şu dikkatimi çekti kafası oldukca derin eğer uzağa atma (100-150m) gibi derdin yoksa atıp bekleyip büyük balık peşindeysen ağır takımlar çekiiyorsan kalın misina topla teli ve dediği gibi güçlü dişliller varsa kışın lüferde kofanada ve diğer avlarda hayli hayli iş yapar eğer ikinci el alıcaksan makinayı almadan önce kolu çevirirken kafasını takip et sağa sola sallama ypıyormu yapıyorsa alma rulmanlarda ses yapıyormu kol rahat dönüyormu dönerken sesi nasıl kol rahatmı kolu ani şekilde ileri geri yap sağa sola boşuğu varmı dişlileri sıyırmışmı buna bak kalaması nasıl çırt sesi geliyormu böyle şeylerden anlıyorsan ve aldığın kişi tanıdık ve samimi olduğun kişi felansa al ama tanımıyorsan ve anlamıyorsan hiç uğraşma temizinden git cengize yap pazarlığını yukarıda bahsettiğim gibi yine incele pazarlığını yap al

9. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    kıyıdan at çek derken? istavrit çaparisi mi? yoksa sahte balık avcılığı mı? ağır kurşun mu? kurşunsuz mu?

10. gümüş

gümüş emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    uğraşıyorum
    hem istavrit çaparisi hemde sahte balık avcılığı için düşünüyorum beklemeli avlar için zaten okuma travertine 65 kullanıyoum çokta memnunum:)

11. gümüş

gümüş emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    uğraşıyorum
    makineyi sahibinden .comda okuma salina sa55 diye aratırsan görebilisiniz

12. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bu makina boğazda uzak mesafelere erişmek için ufak görünüyor. bende yine 50 lik dam quick finessa 750 fs var, akıntılı ve derin, uzak atış yapmayı gerektiren yerlerde bence farklı, surf tipi bir makina araştırmalısın.

sahte balık avcılığı da; hafif kurşunla (30-50 gr) boğazda yapılacaksa gösterdiğiniz makina kafidir...

13. gümüş

gümüş emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    uğraşıyorum
    ben çoğunlukla beykoz anadolu kavağı taraflaımda avlanıyorum en çok attığımız kurşun ağırlığı 75 gr surf makinelere baktım çok ağırlar at çek için istediğim için hafif olsun istiyorum onun içiçn ilk tercihim dam dı okumayıda nette gezerken buldum

14. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    o zaman bence uygun bir makina...:) bir de alternatif olarak shimano hyperloop 6000 fa veya fb ye bakın, bulabilirseniz bir evirip çevirin kıyaslayın, belki daha kuvvetlidir (bahsettiğiniz dam modelini kullanmadığım için bilemiyorum ama 2 üst kalite finessa dan pek memnun değilim)

15. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Kaan, uzun atışlarda, bir surf makinede, makine büyük mü olmalı? Ben bu surf olayına acayip fransız kaldım,

Gerçi kullanmadığını belirtmişsin ama, bir makineyi canlı yakından inceleme fırsatım oldu, satıcıda çok methetti, DAM quick SLR surf 560,

http://www.firaronline.com/urun-detayi/1133560-d-a-m-quick-slr-surf-560-fd-91133560

Çok iri geldi bana, kurşun tarttıları elektronik tartıya koydum 580 gram geldi, misinasız,

200-300 gram gelen çok daha ufak ve hafif bir makine, yine makarası surf özellikleri taşıyan, uzun atışlarda başarısız mı olacaktır?

Örneğin

http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=BM SI700

16. alikemal

Murat abi sen kaan abiye sormuşsun ama ben galiba ondan önce cevaplıyorum bence yapacağımız ava göre değişir eğer nasıl sezona göre balık değişiyorsa bizde sezona göre takım değiştirmek zorunda kalıyoruz bu takımlara görede makinalar ve kamışlar değişe bilir ama pahalı olduğu için heseferinde farklı kullanamka baya bi masraflı olur diye düşünüyorum son linkte göstermiş olduğun makina ortalama bi sipin makina bu makinaya 0,20 misina sarıp zargan avı yapabiliriz ama lüfer kofana levrek avında asansör tekniği gibi tekniklerde güçsüz kalacağını düşünüyorum makinaların gücünü etkileyen faktörlerkafdaki misina saran kol ,kafanın kalama gücü, kafanın takılı olduğu şaft mili,,şaft milinin içinden geçtiği sarı burmalı dişli sistemindeki dişlilerin sayısı ve girinti çıkıntıların derinlikleri bun üstündeki makinaın kolunun bağlı olduğu dişlilerin sayısı ve girinti ve çıkıntıları büyüklükleri son olarakta makinın kolunun yapısı tutma kolunun sağlamlığı bunlara ek olrakta insan gücü bu saydıklarım balığı çekmek ve misinayı sarmak için gerekn güç siztemi birde kasa nın güçlü olması lazım makinanın kamışa monte edilmesi için tasarlanmış kısmda eğer orada bi kırılma yada çatlama olduğunda o makianın işi bitmiştir isterse diğer sağdıklarım 10 üzerinden 10 alsın bu yüzden kasnında sağlam olması lazım sı 700 ile sahte atıp çekip kiloluk verrekler alan olmuştur fakat bu makinayı ağır takımlar için kullanına görmedim düşünemiyorum 100-125 gram kurşun uzun bütün bi zargan yada flato buna gelen bi kioluk lüfer yada kofana kafa yaptığında makina kitlenecektir sarma olayaı duracaktır. kalamayı açar yorarım diyeceksin ama lüfere boşluk verdinmi takımı keseceğinide bilirsin ama levrek avında kalama yapıp olayı kurtara bilirsin

17. gümüş

gümüş emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    uğraşıyorum
    remixon cardinal surf 50 diye bi makina gördüm sizce nasıldır

18. mbz

mbz Mustafa Bozdağ

Ben Dam'ın bu ürününü aldım. Elime almamla birlikte çok kalitesiz olduğu kanısına vardım. Kafası çelik değil sert plastik. Kutudan çıkar çıkmaz koldaki logo düştü. İnternetten aldığım için geri iade için de fazla zamanım olmadığı için mecburen kabullendim durumu. Daha önce almış olduğum Okuma Zeon 65lik makinanın eline su dökemez diyebilirim. Bir daha da DAM almam.

19. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Görüş için teşekkürler