Cok yeni bir haber... Avrupa Birligi (AB), dun itibariyla asiri avciligin onlenmesini ve baligin `agdan tabaga kadar` izlenmesini saglayacak yeni denetim kurallari kabul etti. AB Komisyonu`nun aciklamasina gore, her bir AB uyesi devlet, eskiden oldugu gibi kendi balikcilik alanlarindaki avciliktan sorumlu olacak, ancak bundan sonra her turlu AB denetimine de acik olacak. Yani artik denetimler ulusal seviyeden uluslararasi seviyeye cikmis ve kapsami genisletilmis oluyor. AB`nin herhangi bir uye devletin karasularindaki kacak veya asiri avlanmaya agir cezalar uygulamasi sozkonusu. Yeni duzenleme ile bizdeki trafikteki ceza puaninin benzeri getirilmis. Yasadisi av yapan tekneye ceza puani uygulaniyor, puani belli bir limiti asan avcinin av lisansi iptal ediliyor. Kuskusuz koca kita genelinde etkin denetim yapabilmek cok zor ama isin teknik tarafini da mutlaka dusunmuslerdir. Bizdeki kacak ve asiri avcilik zaten bilinen bir gercek. Sirkuler, denetim, ceza kar etmiyor. Cunku bu bir kultur meselesi, bilinc meselesi. Bizdeki ceza puani uygulamasinin insan canina mal olan trafikteki kural ihlallerini durduramadigini dusununce, insan ister istemez diyor ki "denizlerimizde balik tamamen tukenmeden AB uyesi olsak bari, yoksa bizim kendi kendimize adam olacagimiz yok" ... Iste haber: http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13054597
Ya arkadaşlar bizde denetlenecek balık mı kaldı allah aşkına bi bakın etrafa ben bişey göremiyorum.yakında inanın balık tutmak için başka ülkelere gideceğiz.bakın sonra demedi demeyin
Bizde o puanları kesecek olan kırık not verecek olan denetici olsa zaten balık hallerini kontrol etsinler yeter denizde dolaşmayada gerek kalmaz..ama denetimdeki bu zaaf varken maalesef bir yerlere gelmek zor.. avrupalı olmak için önce onlar gibi düşünüp yaşamak lazım ardından AB üyesi olmulunur..zaten ..