Datça, At-Çek ,Levrek...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında velaciraptor tarafından paylaşıldı.

1. velaciraptor

velaciraptor Kerem CENGİZ

En İyi Avı:
    Levrek- 65 cm., Çupra- 700 gr.
    Herkese Merhaba...

Bayram tatilini fırsat bilerek eşim ve akrabalarla 3 günlük Datça tatiline çıkmıştık, onlar son deniz fırsatını değerlendirme bense tabi ki değişik yerlerde fırsat bulmuşken at-çek denemeleri yapma hayali ile yola koyulduk. Gittiğimiz yer akrabaların devamlı gittiği Palamutbüküydü, gider gitmezde soruşturmaya başladım hangi balıklar çıkar at-çek ile tutulur mu diye fakat at-çek yöntemini bilen yapan kimse yoktu hatta çoğu kişide buralarda o şekilde balık tutulamayacağını söylüyordu ama bu beni yıldırmayacaktı tabi denemeden rahat etmiyeceğim kesindi.
    Gittiğimiz ilk gece liman dan saat gece 2:30 ile sabah 7:30 a kadar yılmadan yaptığım at-çek denemelerinde gerek liman içi gerek dışına birçok atış yaptım fakat sonuç elde var sıfırdı, aslında gece baraküda diye tahmin ettiğim ince uzun bayağı hareketli bir balığı limana kadar çektim fakat suyla üstünde bulundugum kayanın arası 2 metre oldugundan kepçeyi kullanamadan oltadan kurtuldu.
    Sabahlamanın verdiği yorgunlukla zaten sonraki günün yarısı uyuyarak geçmişti,öbür gün ise Knidos adında gene Datçaya dahil mükemmel tarihi kalıntıları olan yere gidecektik ama benim aklımda tarihten mitolojiden çok gene balık geziyordu, bizimkiler ise daha önce burayı defalarca gezdiginden dolayı gene son güneşleri degerlendirme peşindeydiler ve akıllarında sadece yüzmek vardı.
    Bu işin en kötü yanı yaklaşık 1 ay önce tuttugum 65 santimlik muhteşem levreğe ragmen, sonrası 2-3 kere boş dönünce gene eşe dosta dalga konusu olmaktan kurtulunmuyor :) illa her gittiğimizde dolu dönmek zorundayız...

Saat akşam üstü 4 gibi bizimkiler yüzmeye ben ise küçük koy gibi biryerde 2-3 teknenin bulundugu ahşap bi iskelede at-çek denemelerine başlamıştım,aslında saat erken oldugundan pek ümidim yoktu ama çok hafif bi dalga olmasına ragmen suyun bulanık oluşu ve güneşin bi yakıp bi bulutların arkasında kalışı azcıkta olsa beni ümitlendiriyordu. Genelde dalgalı zamanlarda avlandıgımdan pek denemeye fırsat bulamadığım su üstü rover 98 beyaz sahtemi takıp denemelere başladım, yarım saat geçti geçmedi sahte 5 metre kadar yakınımdayken bulanık sudan sanki denizaltı edasıyla bi kafa fırladıgı gibi benim sahteyi öyle bir kaptıki ozaman anladım su üstü sahtesiyle avlanmak bir başka zevkli diyen abilerimizi:) Gerçekten muhteşem sanki belgesel gibi o balığın bir anda fırlayıp yemi kapışını izlemek...Balığı iskeleye yanaştırmam fazla sürmedi ama malesef kepçemi yanıma almamıştım ve iskele sudan yaklaşık 40-45 cm üstteydi, hemen kamışı bırakıp misinayı elime aldım ve iskeleye yattım balığı tutmak için fakat balık okadar canlıydı ki bi türlü kavrayamıyordum ve iğneler devamlı elime batıyordu neyseki son bir hamleyle balığı kaptım çıkardım gene bir önceki avım gibi delik deşik bir elle balığı almıştım :)

Yer: Datça
    Sahte: River2sea Rover 98 G13
    Kamış: Shimano katana cx 270 cm.
    Makina: Shimano Alivio 3000sfc
    Misina: Süper Maxim 0,28
    Saat: Akşam 4:30 civarı
    Ağırlığı: 1 kg.

2. Uğur09

Uğur09 Muammer

Favori Kamış:
    Mitchell Mediterranee 430 Surf
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer nose pover
    En İyi Avı:
    740gr ve 480gr.(2)'si aynı anda ÇUPRA
    Tebrikler paşa baya yakışıklıymış:thumb:

3. Orxan

Orxan Orxan

Kerem abi bir sey sorayim su ustu sahteyle farkli su alti sahteyle farklimi baliklarda avlanmak gerek yoksa ayni baliqi her iki tekniklede tutmak olurmu?

4. velaciraptor

En İyi Avı:
    Teşekkürler...
    Çok büyük değil ama gerçekten yakışıklı :)

5. velaciraptor

En İyi Avı:
    Kardeşim ben daha bu işin uzmanı olacak kadar At-çek avına sahip değilim, 4-5aydır at-çek e merak sardım son 2 ayda tutmaya başladım ve 4 adet levrek tuttum...
    Sana söyleyebileceğim şey; ben İzmir de avlanıyorum ve genelde avlandıgım derinlik 1,5-2 metre o nedenle levrek dışında başka balığın pek geleceğini sanmıyorum ki benim amacımda levrek tutmak. Su dalgalıysa yaklaşık 30 cm. dalarlı sahte, su durgunsa su üstü veya silikon sahte kullanıyorum 2 tekniklede levrek yakaladım. Senin avlandığın yerdeki avcı balıklar,senin avlayacagın hedef balık, onların yiyeceği yemler, avlandığı derinlikler vb. gibi onlarca etken var, ben bayağı okudum araştırdım bu işi çok iyi anlatan abilerimiz var sende forumda ve internette aratırsan avlandıgın yere göre kendin zaten çözeceksin, ben şimdi sana ne söylesem senle avlanma ortamlarımız aynı olmadıgı sürece pek anlam ifade etmeyecektir.

6. sabriyazici

sabriyazici sabri

maşallah daha iyiler rast gelsin

7. cakbas

cakbas çağdaş

En İyi Avı:
    50 cm Turna
    güzel balık. tebrikler..

8. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    tebrik ederim.aklıma tuhaf bir sooru takıldı..su üstü sahtesi ile avlamışsınız levreği.kamışın aksiyonu kaç gram?bende de katana var ama 5-20 gram.bırak su üstü çalışmayı okadar esnekki kalama açmaya gerek yok balık vursa esnekliğinden zaten yol alacak gibi:)kamış hakkında biraz daha bilgi verir misin?bendeki gibi değil zannediyorum...

9. cipura

cipura

Favori Kamış:
    Gerekli donanim mevcut...
    En İyi Avı:
    Kaya baligi 12 kilo...
    Kerem daha irileri denk gelir inşallah. Yukarıdaki soruları bende merak ediyorum. WDT yaptırabiliyormusun o kamış ile? Bende 2.40 10-40 atarlı kamış var WDT yaptıramıyorum.

10. velaciraptor

En İyi Avı:
    Benim ki 10-30 gr. atarlı 2.70 m. boyu, bende su üstünü çok denememiştim o güne kadar ama WTD de amaç izlediğimiz videolarda ki zigzaglı yüzerek gelmesi ise evet yapabiliyorum fakat herzaman 20-25 metre atıp komple çekene kadar yapabiliyorum dersem yalan olur, bazen kaçırıyorum düz geliyor bazen sahte zıplıyor havaya ama genel olarak aynı yüzdürüşü yapabiliyorum. Birde bikaç yerde okumuştum aklımda kalmış aksiyon için kamış uzunluğunu boya göre de seçmek lazım sanırım, benim boyum 1,83 m. kamışta dediğim gibi 2.70 m. gayet memnunum şimdilik...

11. velaciraptor

En İyi Avı:
    Çok teşekkürler umarım daha iyileri size rast gelir...

12. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Güzel seçim yapmışsın hem erimde hem aksiyonda boyunla orantılı kamış seçimi işini kolaylaştıracaktır.bende orta sert aksiyonlu bir kamış daha var okuma salina seaspin 10-40gr atarlı 2.40cm boyunda.su üstü için onu kullanıyorum.:thumb: ilk başlarda wtd e alışmak gerçekten zor oluyor.ben de hala alışamadım ara ara sahteyi hoplatıp zıplatıyorum:D ama bilmelisinki sahteyi mümkün mertebe sonuna kadar yani dibine iyice gelene kadar wtd disiplinine devam etmen gerekir.reeling

13. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Barış normalde yaptırman gerekir.üzerinde biraz daha çalışmalısın:thumb:

14. velaciraptor

En İyi Avı:
    Aynı şekilde bende zıplatıyorum arada ama ben genelde dalgalı havada avlandım o yüzden pek fırsatım olmadı su üstü çalışmaya. Sahteyi dediğiniz gibi takılma tehlikesi yoksa karaya sıfır olana kadar aksiyonlu çekiyorum. Onu ben yaşayarak öğrendim çünkü ilk tuttugum levrek artık oltayı sarmayı bırakıp kaldırdıgım anda atladı ben kayaya takıldı sandım ki çırpınmayla anladım balıkmış :)

15. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrik ederim güzel bir levro almışsın:) nicesine rasgelesin

16. velaciraptor

En İyi Avı:
    Teşekkürler Kadir Abi su üstüyle almak ayrı bi güzelmiş:)

17. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    su üstü ile balık almak ayrı bir zevk:) bunu rover ile başarmışsın..bence envarteri genişlet..sadece rover takılma..araya popper sahtede sıkıştır 4 5 tane:D birde popper sahteye atlayışını gör:)

18. velaciraptor

En İyi Avı:
    popper ile ilgili bilgim ''0'' abi, önerini bekliyorum marka model renk boy :) levrek için tabi ki...

Bir de abi merak ettigim konu su üstü sahtede derinlik levrek için en fazla nekadar olmalı? ben genelde 1,5-2 m de avlansamda daha derin ortamda atma durumum olursa diye soruyorum...

19. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Su üstü ile derinlik konusunda bende merak ettim.

20. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    derin bölgede 5 10 veya üzeri, fırtınalı havada,su üstü çalıştın,baktınız ortalıkta görüntü yok,dipte silikon hoplatın..şimdiki sahtelerin büyük çoğunluğu bilyeli,balık sahtenizi buluyor isterse tabbihihibirçok avcı balık su yüzeyine yakın avlanır..altan masumca gelir..bir anda yukarı çıkar kapar balığı..

popper sahte nasıl yüzdürülür video çekmiştim..burdan yola çıkabilirsiniz içindeki sahte dahil:D bir kaç tanede başka marka edinin..ve popper için birazcık kalın misina kullanın.. 25 lik hafif gelir,,normal su üstü sahteye göre çok daha hışımla atlıyor..ani gerilmede,misinanızı patlata bilir..benim bir sahte bu şekilde gitti levronun ağzında.. esaslı bir levro idi,,ispendek deyildi:eek: sahteye hiç üzülmedim..balığın ağzında kalışına üzüldüm.. malum sahte ahşap..batan tip deyildi,,

video:
    http://www.youtube.com/watch?v=46tKQ76jPs8