Herkese selamlar son 3 yil haric 12-13 senedir datcaya gidiyorum ve acayip sekilde balik yakalamak istiyorum ama kismet olmuyor gerci o zamanlar kucuktum ama .. neyse bana datcada nokta tarifi verbilecek arkadaslarim varsa cok sevinicem tesekkurler
Yapmayın hocam yaa, Bende çocukları bahane edip ilk defa hanımı otel yerine yazlığa ikna ettim. 1 hafta marmaris çiftlik koyunda, 1 hafta okaliptus sitesi/Datça da tatil programladım. Kumsal, güneş, havuz, manzara umrumda bile değil, benim derdim Levrekle, Çuprayla, Mercanla, Karagözle .... İlk defa tuzlu suda avlanacağım. Yada sizin dediğiniz gibiyse avlanamayacağım Avcı ustalarım lütfen yardım edin, o kadar yol gidip de kamışlarıma deniz balığı değmeden dönersem yıkılırım. )
Merhabalar, Eşim Datçalı olduğu için 3 senedir her tatil fırsatında soluğu Datça'da alıyoruz. Her seferinde bir daha şu kocaman olta çantasını getirmeyeceğim diyorum kendi kendime Her mevsimde, her saatte bir çok yöntem denedim ama kayda değer bir sonuç çıkmadı maalesef. Mutlaka her yerin olduğu gibi oranın da bir püf noktası vardır diye düşünüyorum fakat henüz çözemedim. Zira tertemiz denizi ve nispeten sessiz&sakin oluşunun bir farkı olmalı.. Merkeze yakın yerlerden bahsedecek olursak; limanda, kayalıkların dış tarafında (sahil güvenliğin yan tarafı) kefal, baraküda ve lüfer yapıyor. Ha tutabildim mi? Hayır!Gerçi kefal avcılığını pek tercih etmiyorum ama sahteyle lüfer&baraküda takibi alabilmiştim. Bunun dışında, hastane altı ve diğer kumluk yerlerde bol bol mırmır,dil balığı ve trakonya görüyorum şnorkelle. İzmir'den türlü türlü yem götürdüm ama sonuç alamadım. Bunun dışında etrafta meşhur ya da bilinmeyen çok fazla koy, liman vb. var. Çoğuna denize girmek amaçlı gitsek de olta atmayı ve zıpkını da denedim. Datçalı'larla görüştüğümde zaman zaman iri çipura, sinarit, mevsiminde bol bol baraküda çıktığını söylüyorlar. Levrek, hayal gibi.. Ama bayramda yine orda olacağım. Umarım bu kez farklı olacak. Sonuç olarak, birşeyler tutmak istiyorsanız, şamandıralı ve kıbırs takımlarını denemenizi tavsiye ederim. Hemen her tarafta bol bol sokkan, kefal ve gopez var. Zira bu mevsimde başkası zor gibi görünüyor. Umarım sonuç sizde farklı olur. Saygılar.
Ulaş bey, ilgi ve bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Bende bayramda oradayım inşallah. Uyarılarınızı dikkate alacağım. Gittiğim bölgede kendi balığını tutup satan küçük balık restaurantların olduğunu duydum. Götürürlerse onlarla takılmayı düşünüyorum. Hatta forumda bir arkadaşın turunç dan tekne ile avlağa gidiş mercanlarla dönüş mecarasını okumuştum Olmadı kiralarız daha omadı marmaris'e geçip balık turlarına katılacağız. Tekrar teşekkürler, saygı ve selamlar..