hoşgeldiniz Mehmet Bey. İyi forumlar ve paylaşımlar. Ben de Kıyıkışlacık Köyünde ve Akyaka da at-çekle avlanmaya çalışıyorum 1-2 yıldır. umarım tanışıp avlanma fırsatımız olur. görüşmek ümidiyle hoşçakalın.
Mehmet Hocam Selamlar, Bir adanalı olarak datçadan olta sallamışlıgım var..Mükemmel bir yerde yaşıyorsunuz..Merkezde öğretmen evinin ordaki kayalık çıkıntıdan güzel balık alınabiliyordu eskiden..Şuan durum nedir bilmiyorum ama...Ayrıca canlı yem tedariği konusunda da bayağı kısır datça hatırladıgım kadarıyla...Biz kolay kolay bulamıyorduk yem...
Teşekkür ederim. Ben de isterim tanışıp avlanmayı. Akyaka'da güzel levrekler olduğunu duymuştum. Hoş buldum. Var tabiki. Birazdan resimlerim. Hoş buldum. Selamlar Osman Bey. DAtça güzel sakin bir yer ama sıkıntıları da yok değil tabiki. O öğretmen evi yıkıldı artık. Ben ilk başlarda canlı yemle uğraşıyordum dediğiniz gibi canlı yem olmadığı için atçek'e başladım.
baraküda için benim sahte tercihlerim : pelican propan 125 63 ve 64 renk kodlu, kendo haryu 125f renk 3,4,12,13, maria chase 105 mm , Rover 128 G12R, böyle uzayıp gidiyor.
Aramıza hoş geldin Mehmet.Rahmetli Can Yücal'in yaşayıp vefat ettiği trt su altı belgesellerinin sıklıkla çekildiği ve benim,hayatımın geri kalanını geçirmeyi sadece hayal ede bildiğim Türkiye nin en güzel yerinde yaşıyorsun.Oralardan birini gördüğüme sevindim.Tekrar hoş geldin.Keyifli avlar dilerim.
Hoş buldum Yusuf Bey. Yolunuz düşerse Datça'ya bekleriz. Hoş buldum Metin Bey. Umarım o hayaliniz bir gün gerçek olur, biraz uzak , biraz köşede kalmış bir coğrafya olan Datça bakirliğini koruma çabası içerisindedir. Yolunuz düşer keyifli bir av yaparız belki. Hoşçakalın.
Datça şahane bir yerdir,2 yıl önce balayında oradaydık.Yukarı kısımda taştan yapılma bahçeli Türkevinde kaldık.İlerde yerleşmeyi düşündüğüm birkaç yerden birisi Datça.Hem insanı hem doğası eşşiz. Paldır küldür olduğundan olta takımları götürememiştim.Ama balık tutanlarla bol bol sohbet ettim. Dikkatimi çeken şey,bölgenin yerlileri kefal peşinde koşuyor. Gidip söyledim,yahu bu kadar tür varken neden kefal,sen ağzının tadını bilmiyorsun deyip kefal tarifi vermişlerdi
Datça güzel bakir bir yer. Yukarı kısım dediğiniz yer eski datça, taş evleriyle meşhurdur. Beklemeli av yapanların çoğunluğu Kıbrıs sarması ile çalışıyor burada. Kefal, kupes ya da sokar balığı için. Ben bir keresinde 1 kiloya yakın kefal tutmuştum. Çok lezzetliydi. Midesi hiç bahsedildiği kadar pis değil.