belki yeri değil ama en uygun yer burası olacağını düşündüm dedenin meşhur mantarları yorumlar size kalmış
Mükemmel bir icat diyorum. Av garantisi var. Ayrıca prizmamı desem pramitmi desem aciiip bişeyi andırıyor. Çok ergonomik ve suyu yararak balığı düz tutuyor
Hocam bu mantar kalender ve tokmak burnunda meşhur olmuş bir mantardır. İcat çok muhterem dede mize (Kemal dede) aittir. Ve herkes bu mantarın peşinde koşmaktadır. Çinekop lüfer ve sarıkanat avında kullanılır. 2 veya 3 iğneli olarak yapılır ve bir kulaçda bedene sahiptir. Kenarlarının kare olması daha çok parlamasına sebep olur, balığı kendine çeker. Forumun açılış amacı büyük ihtimalle orhanın muzipliğidir. Ama Çarşı grubu için bu mantar bizi dede ile birleştiren farklı bir araçtır. uzun lafın kısası mantarda şahane dede 'de. Emekleri için minnettarız... Bu arada şu an kendisi kuruçeşme de balıkta olup, bende şimdi yanına gidiyorum. Saygılaaaar....
kemal abi banada dedi mantar var koral ama ben unuttum : almaya heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim Bende denyeceğim nasıl baklalım denildiği kadar iyimi Dedenin ellerine sağlık tekrar teşekkürler
Güzel çalışma olmuş tebrikler. Balık mantarın geniş ucuna mı takılıyor ? Fletonun devamı havası verir gibi bir hali var da .
benim tahminim filetonun ince tarafa takılacağı. çünkü öbür türlü filetoya yakın olan kalın ve kaldırıcı mantar kısmı takımın dengesini bozabilir. kalın taraf uzakta kalırsa momentum prensiplerine göre uygulayacağı kuvvet daha fazla olacağı için filetoyu layıkıyla yüzdürebilecek, daha rahat kaldırabilecektir. ama tersi kullanılıyorsa da sebebini bilmek isterim. benimkisi tahmin.
Kaan hocam doğrudur. Fileto kalın tarafta kalıyor. Akıntı olduğu için boğazda ince tarafta akıntıya karşı duruyor. böyleye suyu yararak filetonun düz durmasını sağlıyor...
haklısın dostum, mantıklı. yalnız akıntısı düşük yerlerde çuvallar bu, baştan söyleyeyim. o zaman da ters takıp dene bak, bence faydalı olur.