Deep sea fishing- ilk raporum kusurlariyla

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında goksungokhan tarafından paylaşıldı.

1. goksungokhan

goksungokhan Goksun Gokhan Kaynak

En İyi Avı:
    dorado 4.3 kg., barracuda 3.4 kg., kedi baligi 3.3 kg.
    Herkese Selamunaleykum.
    Uzun zamandir cikamadigim balik avina bugun sabah 6.30 civarinda ailemin diger fertlerinden agabeyim Volkan, yegenim Burak (yeni av tutkunu) babam ve Cek cumhuriyetinden iki misafirimizle basladik.
    Havanin kapali olmasi biraz moralimizi bozsada yolculuga ciktigimizda umit dolu bekleyisler basladi.
    Hos sohbet baslayan avimizda, avlak yerine ulasmamiz 1 saat surdu. Bu esnada tekne calisanlari yemleri hazirladi, yolda birkac marti yemden kalan artiklari yemek icin tekneyi takibe aldi.
    Teknedeki ekipmanlar arka bolumde 4’u kic kisminda, 1 tanesi sag arka yanda, 1 tanesi sol arka yanda ve bir kamis ust katta olmak uzere 7 kamistan olusuyor . Kamislarin farkli bolge islevleri asagidaki fotografla daha anlasilir hale gelicektir. Genel itibariyle oltalar karismasin diye sag ve sol yandakiler tekne kenarinda bulunan borulardaki makarali, mandalli misina mekanizmasi ile saliniyor. Arka kisimdaki dortlu oltalardan ikisi sag ve sol arkadan saliniyor bir tanesi 4-5 kilogramlik makarali kursun mekanizmasi ile asagi dipe indirilerek saliniyor. Kalan diger iki olta avlak yerinin durumuna gore saliniyor. Genel itibari ile trolling denilen system kullaniliyor.
    Avlak alanina geldigimizde sardunya surusunu takibe aldik, bunlari bulmamiza yardim eden bir sistem; kuslari takip etmek genelde suruye su altinda bonito (palamut), mahi mahi , king fish, dorado cinsi baliklar, onlara da saldiran; blue-black marlin, barracuda, wahoo, sailfish (kilic baligi) cinsi baliklar, ustte saldiran bizle beraber:rolleyes: martilar ve balikcil kuslar.
    Sonra bizim yegeni deniz tutunca ilk kurban dedik:D
    Takip ettigimiz birkac kus surusunun icerisinde daldik ve ilk seferde bir sonuc cikmadi . Ikinci seferde ha simdi dedik, ondanda sonuc cikmayinca moraller biraz bozulsada kaptanin tecrubesi ile 3. kus surusunun bulundugu bolgeye ortadan yaptigimiz trolling ile ilk bonito oltamiza takildi, sonra bir daha… Misafirperverlik ornegi biz Turkler onceligi aile dostlarimiza verdik. Kus surusu gidiyor biz pesinden takip ediyoruz. Bir bonito daha aldik bu sefer babam cekti. Benim tek derdim blue-black marlin yada bir kilic cekmekti. Bir bonito daha aldik onuda yeni yetisen yegene devrettik, biraz zorlansada cekti bonitoyu. Gerisin geriye ben ve agabeyim kaldik. Bu esnada trolling devam ederken micolardan birisi oltayi cekerken motor pervanesine sardirinca eyvah dedik. Tecrubeli bir arkadas 3-4 dakika icerisinde cikardi dolanan misinayi. Kaptan ne yapti derseniz tek motorla devam :) Agabeyime dedim, bundan sonraki icin once sen gecersin. Birazda forumdan muhabbet edince rezil olacaksin diye dalga gecmeye basladi :)
    Trolling sisteminde iki farkli boyut var birisi bu kucuk ve buyuk boy balik cinsleri icin ikincisi sadece buyuk balik cinsleri icin sadece buyuk balik amaciniz varsa yakaladiginiz bonito (palamutlari) yeni bir duzenek kurup saliyorsunuz suya, biri sag ve sol makarali mekanizma, digeri ust kattan teknenin orta kisimdan, bir baskasi ise dipten saliniyor. Sag ve soldan salinanlar icin farkli ve daha guclu kamislar kullaniliyor.
    Yeni duzenekler kurulduktan sonra trolling sistemine devam ettik hiz dusurulmesi onemli bir faktormus. Hiz dusunce tabiki tekne fazla sallanmaya basladi. Babami deniz tutunca ikinci kurban babam oldu :rolleyes:
    Gene kus surusu onde biz arkada aralarindan geciyoruz yok. Basladik geh bilibili gel gelll, geh bilibili gelll diye nakaratla kuzulari cagirmaya. Yokta yok! 30 dakika kadar surdu bu. Baktik babam perisan, yegen pek iyi durumda degil iyisimi geri donelim diye karar aldik agabeyimle. Icim gidiyorrrr icimmmm :) aldigimiz karar yerinde bir karardi. Kaptan donus yolunda eski duzen trolling’e cevirdi. Iki tane yanlarda, bir tane kicta, bir tane dipte. Micolardan biriside bir rapala saldi devam ediyoruz. 5 dakika gecti gecmedi kaptan balik diye bagirdi! Agabeyim ust katta oldugu icin ben gectim basina cekkk sarrr, cekk sarrr benim kismetimde kingfish adinda bizde gecen adiyla eskina oldu. Marlin kilic hak getireeee! Kaldi bir dahaki sefere ama guzel birgundu, hic degilse balik avina ciktim ya! oda yeter bir tanede kismtte varmis. Balli'den suphelendim yazdigi yorumda bir keramet vardi:D

Yalniz okyanus fena sarsmis. Ben yazarken klavye sag sol dalgalaniyor, keza raporu hazirlamam zaman aldi. Klavyeye 10 dakikadan fazla odaklanamiyorum:D
    Butun balikavi agabeylerime, arkadaslarima, kardeslerime sevgiler, saygilar, selamlar olsun

Havanin kotu durumu

Uploaded with ImageShack.us
    Kamis dizilisi sagdan ikinci mekanizma dibe indirme mekanizmasi

Yem hazirliklari

Yem takma sistemi

Babami deniz tutmadan once :)

Hazirlanmis yemler

Mico

Misinayi motordan kurtarma operasyonu

Bonito bizim palamut

Ziya baskan-babamin cektigi palamut

Burak yegenim avini cekerken

Buyuk balik icin hazirlanmis yem

Ekipman merak eden ustalara bilgi baabinda

Ben avi cekerken

Kingfish-avim

Son düzenleme: 21 Şubat 2011
  2. Attila59

Attila59 Atilla Akgun

Goksun Abi harika bir rapor hazırlamışsın Ellerine sağlık İnşallah hayalinde ki Balığı yakalarsın Ben raporunu okurken çok zevk aldım yenilerini bekliyorum Kendinize iyi bakın Rastgele

3. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    Guzel bir rapor olmus,tesekkurler.(king fish eskina degil,ceylan baligi olsa gerek,palamutun teyze oglu gibi,o aileden)

Son düzenleme: 21 Şubat 2011
  4. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Goksun agabey heyecanina bizide ortak ettigin icin,paylastigin icin tesekkur,tuttugun baliklar icinde tebrik ederim.
    Cok guzel rapor olmus.
    Hep bana sorarlardi : " senin ne isin var oralarda?Hic kimsenin aklina gelmeyecek yer." diye :)
    Simdi sakincasi yok ise ben sana sorabilir miyim : " Ne isiniz var oralarda? " :)
    Tekrar tebrikler ve rastgele...

5. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    REsimler bile heyecan dolu... güzel avınız için sizi tebrik ediyorum...
    RAstgele

6. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    İlk rapor ancak bu kadar güzel olabilirdi, tebrikler. Adem abiye o balığın eşkina olmadığı konusunda katılıyorum. Bir dahaki raporda kılıç görmek isteriz. Ayrıca 7. fotoğraf da çok hoş. :)

7. vetheklevent

vetheklevent Levent

Favori Kamış:
    dandik 2.40 spin
    Favori Makine:
    Remixon teben SR 400
    En İyi Avı:
    levrek 2.5 kg
    ilk raporunuz buysa bundan sonrakileri merakla bekliyor olacağım. cok tebrik ederim. avlarınızda harika teknedeki sistemde.
    rasgele

8. xco

xco sercan

tebrikler güzel av

9. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    güzel bir paylaşım ve rapor olmuş...
    ama 15-20 kiloluk balık görebilsek daha etkileyici olurdu..
    ama sağlık olsun inşallah bir dahaki sefere kılıçbalığı yakaladığınıza görürüz:D
    tebrikler..
    deniz tutan gazilere de geçmişler olsun:D

10. İzmirli51

İzmirli51 Fikret ALAYLIOĞLU

Favori Kamış:
    2,59 cm Shakespeare UglyStik Lite, 2,40cm Dam EMotion 25 IM6X ,
    Favori Makine:
    Sahara 3000FD ve Sonora 2500FB - 4000FB
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Her şeyden önce güzel fotoğraflarla paylaşılmış bir av güncesi anlatımı, teşekkür ederim. En kısa zamanda hedeflediğiniz balığı tutabilmenizi, avlarınızın ve güzellik dolu günlerinizin daim olmasını dilerim.
    Sevgilerimle.

11. modena

modena

hep söylüyorum şu dışarıdan gelen raporlarda pek güzel oluyor diye...işte çok güzel ve eğlenceli bir rapor daha...kardeşim ellerine sağlık...inan çok keyiflendim okurken...mis gibi okyanus ve kara kıta kokuyor...inşallah bizede nasip olur böylesine güzel ve zevkli avlar yapmak okyanusta...

her stilin kendine has bir zorluğu var o kesin...her halde açık sularda da en büyük sorun ölü dalga olsa gerek...

ne kadar eğlenceli olmuş...sardunya sürüsünü takip etmek...martıları takip etmek...hele de teknenin altında koca devler olduğunu bilmek...orada olmayı çok isterdim...

öyle yada böyle balıklar yakalanmış zaten...mis gibiler...

bu çok eğlenceli ve okyanus maceralı rapor için çok teşekkürler...ellerine sağlık...inşallah daha da gelir raporların...

not:kısa bir bilgiye ihtiyacım var...dorado ve mahi mahi demişsin...acaba bunlar aynı familyadan benzer balıklar mı yoksa farklı türler mi...çünkü ben bizde ki lambukaların ülke dışında ki isimlerini mahi mahi dorado yada dolphin olarak biliyorum...acaba yanlış mı bu bilgi...yardımcı olursan sevinirim...

tekrardan ellerine sağlık...daha nice böyle avlar yapmanı diliyorum...rast gelsin...:)

12. fish founder

fish founder Özgür

harika bir anlatım,harika kareler,
    içine alan bir anlatım,
    tüm ekibi kutlarım,

2. av serüvenini merakla ve sabırsızlıkla bekliyorum.

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Eveeet, n'oldu şimdi bir değerlendirelim Gökhanım.:)

Teklifimi kabul edip-etmediğini o gün belirtmediydin. Akıllılık ettin ne yalan söyleyim.;)

Şayet kabul etmeseydin kim bilir belki de rüyalarının balığına kavuşacaktın. Yahut kabul etseydin böyle olacaktı. Diğer bir ifade ile; diyelim ki kabul ettin, o zaman kimbilir belki de o tek balığı dahi rüyanda anca görecektin veya dua teklifimi kabul etmeseydin kılıç balığı gelmişti oltaya.

:D :p :D

Paylaşım için teşekkürler, ekibe selamlar. Gönlünüzce avlarınız güzel günlerde sizlerle olsun.:)

14. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    tebrikler harika balıklar..
    Daha büyükleri için devam.... ve rastgele

15. goksungokhan

En İyi Avı:
    Atilla kardesim tesekkur ederim. Insallah hepimiz o hayalimizdeki baligi yakalariz. Kismet diyelim. Sende kendine iyi bak kardesim.

16. goksungokhan

En İyi Avı:
    Adem arkadasim evet haklisin basim donunce alelacele bakmisim internetten. Duzeltmeyi soyle yapayim
    Scientific classification
    Kingdom: Animalia
    Phylum: Chordata
    Class: Actinopterygii
    Order: Perciformes
    Family: Scombridae
    Genus: Scomberomorus
    Species: S. cavalla
    Binomial name
    Scomberomorus cavalla
    (Cuvier, 1829)

Ceylan baligi bizdeki adi. dikkat ve duzeltme icin tesekkurler. Yanlis rapor yayinlamak hos degil :)

17. goksungokhan

En İyi Avı:
    Emrah tesekkur ederim kardesim. Ben universite bitince tatil icin geldim buraya, gelis o gelis oldu :) Daha once belirttim biz Turk'leri nereye gitsen bulursun abicim.

18. goksungokhan

En İyi Avı:
    Zeki kardesim tesekkur ederim. Sanada Rastgele

19. goksungokhan

En İyi Avı:
    Bahtiyar kardesim sevindim raporu begendigine. Eskina konusunda haklisin gerekli duzeltmeyi anasayfada altta yapiyorum. Raporu yazarken acele etmisiz biraz. Acele etmem yanlis bilgi vermeme sebep oldu.
    O kilic ya cekilecek ya cekilecek abicim.:)

20. goksungokhan

En İyi Avı:
    Levent bir sonraki avim buyuk ihtimalle buradaki yerlilerle motoru olmayan teknelerde olacak. Amacimda red snapper adinda mercanin buyuk abisi olacak:)
    Tesekkur ederim kardesim sanada rastgele.