Değişik bir Av hikayesi

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında umutemin tarafından paylaşıldı.

1. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

arkadaşlar herkese tekrar merhaba hala forumda dolaşarak bilgi toplama peşindeyim bu işi hakkı ile yapmak istiyorum. her anlamda; limit altı balık, limit üstü balık' tan tutun atçek, beklemeli avlar tekneden- kıyıdan avlara kadar herşeyi öğrenmeye çalışıyorum tabi forum sayesinde şimdiden epey bir bilgiye ulaştım şimdi size forumdan önce gerek fotoğraflı gerekse yazılı olarak av geçmişimden bahsetmek istiyorum...
    Av merakım babam sayesinde başladı babam Soma' da Sevişler ve Işıklar Barajlarında sürekli ava gider ve benide götürürdü tabi zamanla bu hobi bizede bulaştı küçük yaşlarda başladı av merakım küspe ile ( küspe takımı ile avlanmanın yasak olduğunu yeni öğrendim.) gece-gündüz bekleme avlarım şamandıralı olta ile avladığım balıklar derken Dikili' de deniz le tanışmam çok geç olmadı ama dikilide gerek bilgi yetersizliğinden gerekse avlanan fazla arkadaşım olmadığından hep liman içinden ve mezbaa diye tabir edilen yerden avlandım takımım hep klasik 3' lü dip oltası oldu ve olta takılmalarından balık avının zevkinin yerini eziyet almaya başlıyordu... dikilide hiç av fotoğrafım olmadığından fotoğraf ekleyemedim.
    Derken Muğlanın Milas ilçesine görev icabı atandım tabi orada da bitmedi bu zevk ortama ayak uydurup birkaç arkadaş edindikten sonra başladı balık sevdası arabam olmadığı için abilerimiz götürürse gidebiliyorduk ava zamanla iyi kötü bir motor aldım ve kıyıkışlacık-Güllük-Kazıklı gibi yerlerde iyi balıklar tuttum ama hep 3 ' lü klasik dip oltalarıyla tabi takılmalara devam :(

Son fotoğraf için kusura bakmayın eğer bilseydim forumlara üye olup bu fotoğrafı yayınlayacağımı daha usturuplu bir fotoğraf olurdu :)
    Son fotoğrafta ne kadar neşeli görünsemde aslında benim için en hüzünlü avlarımdan biriydi. Çünkü tayinim Batman' a çıkmış ve Milasta gitmiş olduğum son avımdı mekan ise milasın Kazıklı Köyüydü eğlenceli bir gündü...
    Veee tabiki milastan ayrılma vakti geldi çattı 2007 Eylül ayında Milastan ayrılıp atandığım Batman iline geldim kendimi apayrı yepyeni bir dünyanın içinde buluverdim ne balık düşünebildim ne de başka birşey... Zamanla batman' a alıştım ama balık avına gitmek tamamen hayal olmuştu Yaz aylarında senelik iznimi kullanarak gittiğim dikilide zaman buldukça gidebiliyordum o da en fazla 1yılda 4-5 kere sonra Batmanda bambaşka bir hobinin içinde buldum kendimi, balık avlaamıyoruz dedim kendimce bari bu hayvanları besleyeyim diyerek 300 Lt. bir akvaryum kurdum kendime tabi forumlardan iyice araştırarak... çok güzel oldu ve benim için çok iyi bir meşgale uzun zaman zevk alarak yaptım üretim yaptım onların hareketlerini izlemek bana çok ayrı bir keyif veriyordu ciklet türünden birçok balık yetiştirip ürettim sonra bitkili akvaryuma merak sardım ve karides, Canlı doğuran çeşitleri ve salyangoz bile ürettim...
    Akvaryumlarımdan bazı kareler (akvaryumlarım diyorum çünkü 4 adet vardı )

DEVAM EDECEK ....

Evet devam edelim geç kalmamın sebebi resim yüklemeyi araştırdım ve buldum...
    Bunlarda Yavrularımdan Kareler...

akvaryum merakım kötü bitti ev taşıma esnasında bütün sadık balıklarımı kaybettim batmanın sıcağına dayanamayarak telef oldular sadık diyorum çünkü onları çok severdim elimden yem yediklerini bile bilirim şimdi oğluma hayvan sevgisini aşılayabilmek için başka küçük bir akvaryum kurdum eve beta besliyoruz oğlumla :)
    Gel zaman git zaman dizginleyemedim kendimi ne kadar tehlikeli de olsa Malabadi' ye gidip balık avlamak istiyordum Geçtiğimiz Ramazan ayında dayanamayıp takımları hazırlayarak gittim ve 3 tane güzel sazan avladım tabi eşimin de çok tepkisini aldım ondan sonra da bir daha gitmedim tabi... şimdi ise günleri ayları sayıyorum tayinime 5 ay kaldı Aydın iline gitmek istiyorum inşallah giderim de bu hobimi orada da devam ettirebilirim...

Evet Geldik sona arkadaşlar benim sizden bir isteğim var ben Bu ocak sonunda eşimin memleketi olan Hatay/Dörtyola gideceğim ve at-çek' i daha yeni bu forumlardan öğrendim benim gibi bir acemiye sahte yem, misina, kamış, makara, iğne yani aklınıza ne gelirse önerilerinizi bekliyorum iki takım kurma niyetindeyim
    1. atçek yapabileceğim bir takım
    2. beklemeli yemli avlarda kullanacağım bir takım...
    Lütfen siz değerli üstadların önerilerine ihiyacım var ayrıca Dörtylda bana yol gösterebilecek bir arkadaş varmı birlikte avlanabiliriz ( Merak etmeyin iğne bağlamayı biliyorum yani size fazla yük olmam :) )

Kalın sağlıcakla
    Hepinize Rasgele...

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok güzel, devamını da bekliyorum. Umarım deniz kenarı bi bölgeye tayininiz çıkar. :)

3. umutemin

Devamı da geldi volkan abi raporlarını severek okuyorum beni de özendiriyorsun ama Batman' da deniz yok malesef ama en kısa zamanda bakarsın Şubatta bir rapor eklerim bende
    SAYGILAR...

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Resimlerde çok güzelmiş, bende akvaryum kurayım diyorum ama balıklar ölünce üzülüyorum ayrıca izne çıkınca aç kalırlar diye almıyorum. Yeterince günahım var bide bu tip günahlar eklemeyelim :)

Aman bana özenme. Atçek performansım rezalet :D

Şubatta avlanır raporlarsan zevkle okurum kardeşim. :)

Hayırlı görevler, rastgelsin...:)

Son düzenleme: 22 Aralık 2011
  5. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Mehmet merhaba.Sitemize hoş geldin kardeşim.Avların oldukça güzelmiş tebrik ederim.Umarım hatay(benim askerlik yaptığım yer)da artık sabit kalırsın:D denizin ve yosunun kokusuna alışanın denizden uzaklaşması gerçekten çok üzücü oluyor.Tekrar denize kavuştuğuna senin adına sevindim.:)Hatay da oldukça güzel levrek ıskarmoz eşkina vs yakalayabilirsin.Mademki sende spin tarikatimizin bir müridisin ozaman seni de benim gibi cemaat mensubu kardeşlerim ve büyüklerim ellerinden geldiği kadar bilgilendirirler:D:DBen yılllllarca surf ile avlandım yani yemi tak kamışı allah ne verdiyse ileri salla birayı aç sigaranı yak ve saksı gibi bekle:D:Dlakin bu işten fena sıkıldım.Yem kokmaktan yem bulamadıım zaman boş dönmekten verimli meraları bayat yemle avlanmaya çabalamaktan vs vs uzarda gider:D ben de bu cemaate üye olmadan önce tekkemizin en çok tanınan larından kiii ben ona piirimiz derim:D:D Kadir levrek peşinde dir.raporlarını teeeek tek okurdum avlanma yöntemlerini incelerdim.Diyer arkadaşlarımın ve büyüklerimin de tabiki raporlarına bi okadar önem verirdim.Ve bir gün bende spin avcılığa geçmeye(bütçem doğrultusunda)karar verdim.İyiden iyiye araştırdım herkeze sordum ettim eyledim ve güzel bir takım yaptım.İnternetten satın aldıım bu takımlar beni hiç yolda bırakmadı.Şimdi acizane kendi bildiğimi ve aldıklarımı anlatıcam sana.Spin oltacılıkta ağırlık dengesi çok önemlidir.Sürekli atçek avlarda nekadar hafif ve dengeli olursa senin için de okadar sürekli,sağlıklı ve keyifli olur.Ben kamışta ve makine de OKUMA SALİNA SEASPİN 2.40cm boyunda 180gr ağırlığındaki kamışını aldım internetteki satış fiyatı tahminim 110tl civarında.Makine ise yine aynı marka olan OKUMA OCTANA30 luk makine aldım makine ağırlığı 270gr(önden kalama) Makineye sardığım misina ANGERKİSS 0,24 oldukça sağlam misinadır 9-10kg çekeri var.Sahte balıklara gelinceeeee bak işte işin en serüvenli kısmı burada başlıyor.:D Bu işte ucuza kaçtıkça zararın artar.Bunu sakın unutma.!!!!! aldığım kamış ve makine hem fiyat olarak hem kalite olarak en iyisi olduğunu düşündüm.ek olarak birşey daha söyliim okuma markalar ömürboyu garantilidir.Buda sana makine bakım onarımında büyük avantaj sağlar.:).Gelelim sahtelere!!! Pirimiz kadir abimizin de raporlarında da çokça görürsün bu markaları.RYOBİ(pembe renkli)RAPALA markanın MAXRAP modelinin bende FS-FAYU ve numarasını unuttuğum iki modeli daha var.Özellikle FAYU ve FS çantada eksik olmasın !!!! RYOBİ de öyle!!!! sonra spin avlarda avlanma yöntemlerinden birisi olan popper sahteler vardır(suüstü)bunların içinde en başarılı en ünlü olanı RİVER2SEA markanın ROVER98 modelinin GR12 ve GR15 serisini almalısın.Bu sahtelerin kullanış tekniklerini de yani WTD aksiyonunu zamanla öğrenirsin.:)Bunların yanında ofset iğnelerle texas rig denilen bir avlanma yöntemi de var ama il etapta sen sana söylediğim iki yönteme yoğunlaşmanı tavsiye ederim texas rig e zamanla başlarsın.Şansın bol oltan dolu olsun:)

6. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
  7. umutemin

abi bende izne ayrılıyorum balıklar yanlız kalıyordu ama otomatik yem makinası almıştım ve istediğim zaman istediğim kadar yemliyordu makina balıkları at-çek performansından haberim var ama yeni başadığından da haberim var yani ileride en iyi balıkçılardan olursun diye düşünüyorum :)

8. umutemin

Abi biraz yanlış anlaşılmışım ben hatay'a atanmadım eşim hataylı oraya aile ziyaretine gideceğim ocak sonunda ve niyetim ilk atçek tecrübemi orada kazanmak niyetindeyim. Yemli avlanma muhabbetine gelinve kesinlikle haklısın yemi tak atabildiğin kadar uzağa at sonra da zilin çalmasını vs. bekle tabi sigara ve envaye çeşit nevale eşliğinde ama atçek olayını daha bu yaşıma kadar duymamıştım bile hatta bırak atçeği sahte yemle avlanan biri görsem gülerdim herhalde canlısına gelmeyen balık sahtesine gelir mi diye ama geliyormuş işte :) bulunduğun tavsiyelere kesinlikle dikkate alacağım ayrıca fotoğraflardaki avlarınıda çok beğendim umarım bana da nasip olur ...

9. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Teşekkür ederim Mehmet umarım denizine bir gün temelli kavuşursun:)

10. umutemin

Metin abi söylediğin hiçbir sahteyi bulamıyorum neten nereden temin edbilirim?

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mehmet bu forumda reklam veren firmalarda ararsan bulabilirsin. İsim yazmayayım ana sayfada firmalara tek tek bak. :)

Daha hiç atçek yapmamışsın sanırım. :) Çok zorlu bir yolun başındasın şimdiden yazayım. :) Çoğu zaman boş gidip boş döneceksin. :)

Ben delimiyim ne yapıyorum bu gecenin köründe veya sabahın seherinde diye soracaksın kendine. :)

İlk başta çok sahteler kaybedeceksin takıştırarak. Avlağa da yabancı olacaksın sanırım.

O yüzden bence strike pro, roder veya ryobi gibi başarılı olmuş ve kısmen daha ucuz sahtelerle başlamalısın. Sahteler 0,70 metre daları geçmemeli. 9 veya 11 cm'lik sahteler alın. Renk : Mavi, yeşil ve beyaz tonları olsun.

Su üstü sahte için : river2sea buple pen 80 ve river 98 yeterli.

Sert aksiyonlu 2.4 lık bir kamış uygundur. Okuma Safina X spin veya Alumina uygundur. (60 - 100 tl arası)

Makina 25 lik veya 30 luk iyi olur. 0,28 lik misina da sararsan yeterli gelecektir.

Toplam : 200 - 250 tl gibi bir tutarla gayet güzel bir takım kurulabilir.

Benim şu ana kadar harcadığım tutar 500'ü bulmuştur. :)

Sık avlanamayacaksın zaten abartmanın anlamı yok bence. RASTGELSİN.... :)

12. umutemin

teşekkürler abi önerilerini dikkate alacağım...

13. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    ne zaman dönüş yapacaksın onu bilmiyorumidk
    devamlımı kalacaksın:confused:

14. umutemin

abi 7-10 gün dörtyolda olacağım ama bu son olmayacak sürekli kullanacağım yani kısmetse ama tabi çok sık değil...

15. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Mehmet Emin arkadaşım inşallah gönlündeki bir ile tayin olursun..
    batmanda balığa gidememek, bir balıkçı için, ve bu forumda raporları okuyup eli kolu bağlı kalan bir balıkçı için, oldukça ızdırap verici olsa gerek :D
    kurtlar kaynıyor ama gidemiyorsun ne kötü :)
    bende 5 yıl önce akvaryum sevdasından vazgeçtim bundaki sebep frontosa alıp beslememdi 6adet 2 3cm boyunda almıştım 3yıl büyüttüm onları ve soğudum akvaryumumdan bir balık dipte hiç hareket etmeden ömrü boyunca dururmu? bunlar öyle birşey işte.. keşke dedim sarı prenses besleseydim onlar bari gezip duruyor bir ahenk oluyor akvaryumda..

umarım balıkçılık sevdan güzel anılarla birleşir.. rasgelsin..

16. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    o taraflarda baracuda çıkıyor kofana var,yalandırma tabir ettiğimiz balık çıkıyor

baracuda için ryobı 88mm pembe olanı al,

kofana için

river98
    riversea buble pen

ve popper tarzı sahte al

kamış okuma alımuna 240 10 30gr atarlı, 10 40 da işini görür,

misina süper maxim 25 lik 28lik olur,

makinan varmı bilmiyorum,

hesaplı güzel makina dersen, spro passion 710 720 730 740 modellerine bak derim,ben memnunum:) seni ne kadar memnun eder kullanmana bağlı,
    bakarsan bağ olur bakmazsan çöp olur:)

17. umutemin

frotosa öyledir ama yunus sarıprenses ve demosani ile çok hareketli ve uyumlu oluyor beni baya oyaladı bu hobi şimdi elimden çıkardım ne var neyok ...Batmanda olup raporları okuyarak geçinmek zor ama biraz olsun rahatlatıyor ve dahada gazlıyo beni:)
    Rasgele

18. umutemin

Abi seni bu işin piiri olarak tanıttı metin abim önerilerini kesinlikle dikkate alacağım ilgin için teşekkür ederim...

19. umutemin

JL-108F STRIKE PRO 9 cm SUNİ BALIK
    Renk Kodu: : 005
    RAPALA MAX RAP 110MM
    Renk kodu: : FAYU
    RIVER2SEA BUBBLE PEN 80 SUNİ BALIK
    Renk: : HA-16R
    RIVER2SEA ROVER 98 SUNİ BALIK
    Renk: : G-25R

ilk aşama için bunları düşünüyorum sizce yeterlimi eklemek veya değiştirmem gereken var mı sizce?

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çok güzel ve yeterli bence. Riversea bubble pen 80 (Hd 13) varsa onu al. :D
    (Kadir abi de aynı fikirde olacaktır :))