Delikanlı Levrek

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında necmifidan tarafından paylaşıldı.

1. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

Bahar ayları

İşlerimin yoğunluğu nedeniyle denizi görmeyeli bir ay olmuştu. İkamet ettiğim yer en yakın denize 25km.İşyerimi yaz sezonuna hazırlama telaşım var.Boya-Badana,elektrik,müzik sistemleri derken mayıs sonu bir pazar sabahı eşim ve küçük oğlumu alarak deniz kenarında şöyle bi hava alalım diye gezintiye çıktık.
    Etraf yemyeşil.Arabayı bi yerde bırakarak eski meraları dolaşmaya başladık...

Bir taraftan kuş sesleri.Bir taraftan denize pike yapan martı sesleri. Deniz dersen muhteşem güzelliğiyle gelecek yazın
    hayallerini kurdurmaya devam ediyor.

Daha önce eşkina,levrek koştururken telaştan cep telefonumu denize düşürdüğüm taşlara geliyorum...Oralarda geçen yıllarda
    sayısız eşkina,levrek,mırmır,karagöz,minekop avladığım yerleri tek tek geziyorum.

Kelebekler ve arılar çiçekten çiçeğe konuyor...Muhteşem bir güzellik.Biraz ilerde çoban kuzularını otlatıyor,buğdaylar sararmaya başlamış,gelincikler buğdayların arasında bende burayım diyorlar.

O gün saatlerce denizi seyrederek,fotoğraf çekerek uzun süreden beri özlediğim günün keyfini çıkardım.Sonra tekrar işe devam.

Haziran ayı küçük oğlumun sbs,büyük oğlumun üniversite sınavı stresi,işlerimin yoğun temposu derken
    yine deniz görmeden geçen bir ay...Arkadaşlardan tek tek "Mırmır başladı.","Levrek çıkıyormuş.","Orada çupra yakalamışlar.","Şurada
    karagöz yakalamışlar." sözleri beni iyice heyecanladırmaya başlamıştı.Ve kurtlar beni iyice rahatsız etmeye başlayınca bende birgün kaçıp
    gideyim diye plan yapmaya başladım.Ama sadece bir hayal...Eğlence sektörüne hizmet ettiğim için(Çay bahçesi-Cafeterya)
    çalışma saatleri uzun sabah 9.00 gece en erken 02.00.Gece yattığımda hep gözlerimin önüne balık tuttuğum yerler geliyor.Acaba orada şimdi levrek varmıdır???
    Acaba o merada şimdi karagöz çıkar mı???Acaba mırmır geziyor mudur??? diye uykuya dalıyorum
    22 haziran 2009
    Balıktan dönen bir arkadaşım arabadan hiç inmeden,kornaya basarak camdan 3 kiloluk levreği gösterince adrenalin seviyem tavan yaptı.Gözlerim önünde heryerde levrekler geziyordu.
    Gece iş yerini kapattıktan eve gidince hemen plan yapamaya başladım.Eşim "Haydi uyu birkaç gün sonra gidersin" dedi.Ama benim aklım gitmekte...Sabah erken kalktığım için çok yorgunum
    ve uykumda gelmeye başlamıştı.Bir taraftan gideyim mi gitmeyeyim mi diye düşünürken birden kendimi iskele ayaklarında kepçeyle teke toplarken buldum...
    Daha sonra irice bir tekeyi iğneye takıyorum ve kurşunsuz olarak atabildiğim kadar ileriye atıyorum...Attığım gibi birden birşey misanamı çekiyor... O ne??Sanki balık hazırmış attığım gibi yemi
    aldı gidiyor.Ben asılıyorum o asılıyor.Kopmasın diye korkuyorum...Bir anda elimde misinalar karışıyor ve sonra ah!!! diye bir
    ses bir anda eşimin sesiyle uyanıyorum benim misina diye tuttuklarım aslında eşimin saçlarıymış...İnanın dostlar böyle bir olay oldu.
    Sabah kahvaltıda bu olaya gülmekten kırıldıktan sonra eşimin bana"Senin durumun pek iyi değil.En iyisi git bir kafanı dinle,oltanı
    at kendine gel." sözlerinden sonra hemen 40 km uzaklıktaki kiracı olarak kaldığım yazlığa gittim.Haziran sonu olmasına rağmen buraya bu sene ilk gelişimdi.

Hemen biraaz ilerde kumları kazarak yosun solucanlarımı topladım.

Sürdürülebilir avcılık için kazdığım çukurları örttüm.Deniz suyunla nemlendirdim.

Hava kararnınca da ver elini benim güzel dünyam...
    Gece ilk balığım geldi.DELİKANLI LEVREK...SONRA BİR MIRMIR SONRA BİR KARAGÖZ SABAHA KARŞIDA 3 MIRMIR DAHA

Sezona başlangıcım çok iyi olmuştu.En önemlisi gördüğüm rüyanın
    gerçekleşmesi ve şu an aklıma gelen delikanlı levrek ve arkadaşlarıydı.

Bu avdan geriye yakaladığım balıklar geçirdiğim çok güzel bir gün ve yıllardan beri bir çok balığa ev sahipliği yapan balık sepetimin HER ZAMAN BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİN VARMESAJIYLA ÇEKTİRDİĞİM BU FOTOĞRAF VE DELİKANLI LEVREK KALDI...

Sizlerinde hayallerinin gerçekleşmesi dileğiyle...

2. cenkh

cenkh Cenk

Favori Kamış:
    energy 300, discovery 600cm
    Favori Makine:
    kumyang TG-6000 , 2 tane 1 bilyeli makinam
    En İyi Avı:
    mırmır, 550g
    Necmi abi çok güzel doğada çok iyi avlar elde etmisin. Başarılarının devamını dilerimm

3. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Necmi bey, bu harika av ve resimlerle süslenmiş çok güzel rapor için tebrikler. İnsanın orada olası geliyor. Paylaşım için teşekkürler, bereketli avlarınızın devamını dilerim.

4. fuatbc

fuatbc fuat

En İyi Avı:
    750 gr kefal
    masallah daha ıyı avlar sızınle olsun.

5. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Rapor eski bir tarihe ait olsada sıcak anlatımınız ve güzel kareler ile süslediğiniz raporunuz tadından yenmez olmuş, tebrikler şansınızın ve avcılığınızın devamını dilerim:) :)

6. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Cok güzel bir av olmus tebrikler.. Ayni rüyalari ben de bu aralar görüyorum desem :)

7. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Dört dörtlük çok keyifli bir rapor olmuş.

İnşalah daha çok avlar ve Bizler ile paylaşırsınız.

Selamlar.

.

8. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    gerçektende güzel yerler ..paylaşımınız için teşekkkürler ve tebrikler:)

9. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    şahane şahane şahane

10. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Paylaşım için teşekkürler. Bu soğuk kış günlerinde içimiz ısındı. Mekan çanakkalenin neresinde üstad. Belki yolumuz düşer, çayını içeriz.

11. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Necmi bey bu soğuk havada içimizi ısıtan bu paylaşım için teşekkürler rastgele

12. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Dışarısı buz, bu rapor sımsıcak :) paylaştığınız için teşekkürler.

13. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Çok keyifli, sürükleyici güzel bir rapor, tarihin hiçbir önem taşımadığı güzellikte.Teşekkürler.

14. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    bol resimli,cok guzel bir rapor,tesekkurler

15. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

Çok teşekkürler inşallah sanada nasip olur.SEVGİLER.:)

16. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

S evgili Yasin çok teşekkürler.Yaz günlerini anımsamak istedim.Sizlerede rastgele.:)

17. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

Teşekkürler sizlerede rastgele.:)

18. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

Teşekkürler sizlerede güzel avlar rastgele selamlar.:)

19. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

Çok teşekkürler.İnşallah sizinde rüyalarınız gerçek olur.Selamlar.:)

20. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

Çok teşekkürler sizlerede rastgele selamlar.:)