Bahar ayları İşlerimin yoğunluğu nedeniyle denizi görmeyeli bir ay olmuştu. İkamet ettiğim yer en yakın denize 25km.İşyerimi yaz sezonuna hazırlama telaşım var.Boya-Badana,elektrik,müzik sistemleri derken mayıs sonu bir pazar sabahı eşim ve küçük oğlumu alarak deniz kenarında şöyle bi hava alalım diye gezintiye çıktık. Etraf yemyeşil.Arabayı bi yerde bırakarak eski meraları dolaşmaya başladık... Bir taraftan kuş sesleri.Bir taraftan denize pike yapan martı sesleri. Deniz dersen muhteşem güzelliğiyle gelecek yazın hayallerini kurdurmaya devam ediyor. Daha önce eşkina,levrek koştururken telaştan cep telefonumu denize düşürdüğüm taşlara geliyorum...Oralarda geçen yıllarda sayısız eşkina,levrek,mırmır,karagöz,minekop avladığım yerleri tek tek geziyorum. Kelebekler ve arılar çiçekten çiçeğe konuyor...Muhteşem bir güzellik.Biraz ilerde çoban kuzularını otlatıyor,buğdaylar sararmaya başlamış,gelincikler buğdayların arasında bende burayım diyorlar. O gün saatlerce denizi seyrederek,fotoğraf çekerek uzun süreden beri özlediğim günün keyfini çıkardım.Sonra tekrar işe devam. Haziran ayı küçük oğlumun sbs,büyük oğlumun üniversite sınavı stresi,işlerimin yoğun temposu derken yine deniz görmeden geçen bir ay...Arkadaşlardan tek tek "Mırmır başladı.","Levrek çıkıyormuş.","Orada çupra yakalamışlar.","Şurada karagöz yakalamışlar." sözleri beni iyice heyecanladırmaya başlamıştı.Ve kurtlar beni iyice rahatsız etmeye başlayınca bende birgün kaçıp gideyim diye plan yapmaya başladım.Ama sadece bir hayal...Eğlence sektörüne hizmet ettiğim için(Çay bahçesi-Cafeterya) çalışma saatleri uzun sabah 9.00 gece en erken 02.00.Gece yattığımda hep gözlerimin önüne balık tuttuğum yerler geliyor.Acaba orada şimdi levrek varmıdır??? Acaba o merada şimdi karagöz çıkar mı???Acaba mırmır geziyor mudur??? diye uykuya dalıyorum 22 haziran 2009 Balıktan dönen bir arkadaşım arabadan hiç inmeden,kornaya basarak camdan 3 kiloluk levreği gösterince adrenalin seviyem tavan yaptı.Gözlerim önünde heryerde levrekler geziyordu. Gece iş yerini kapattıktan eve gidince hemen plan yapamaya başladım.Eşim "Haydi uyu birkaç gün sonra gidersin" dedi.Ama benim aklım gitmekte...Sabah erken kalktığım için çok yorgunum ve uykumda gelmeye başlamıştı.Bir taraftan gideyim mi gitmeyeyim mi diye düşünürken birden kendimi iskele ayaklarında kepçeyle teke toplarken buldum... Daha sonra irice bir tekeyi iğneye takıyorum ve kurşunsuz olarak atabildiğim kadar ileriye atıyorum...Attığım gibi birden birşey misanamı çekiyor... O ne??Sanki balık hazırmış attığım gibi yemi aldı gidiyor.Ben asılıyorum o asılıyor.Kopmasın diye korkuyorum...Bir anda elimde misinalar karışıyor ve sonra ah!!! diye bir ses bir anda eşimin sesiyle uyanıyorum benim misina diye tuttuklarım aslında eşimin saçlarıymış...İnanın dostlar böyle bir olay oldu. Sabah kahvaltıda bu olaya gülmekten kırıldıktan sonra eşimin bana"Senin durumun pek iyi değil.En iyisi git bir kafanı dinle,oltanı at kendine gel." sözlerinden sonra hemen 40 km uzaklıktaki kiracı olarak kaldığım yazlığa gittim.Haziran sonu olmasına rağmen buraya bu sene ilk gelişimdi. Hemen biraaz ilerde kumları kazarak yosun solucanlarımı topladım. Sürdürülebilir avcılık için kazdığım çukurları örttüm.Deniz suyunla nemlendirdim. Hava kararnınca da ver elini benim güzel dünyam... Gece ilk balığım geldi.DELİKANLI LEVREK...SONRA BİR MIRMIR SONRA BİR KARAGÖZ SABAHA KARŞIDA 3 MIRMIR DAHA Sezona başlangıcım çok iyi olmuştu.En önemlisi gördüğüm rüyanın gerçekleşmesi ve şu an aklıma gelen delikanlı levrek ve arkadaşlarıydı. Bu avdan geriye yakaladığım balıklar geçirdiğim çok güzel bir gün ve yıllardan beri bir çok balığa ev sahipliği yapan balık sepetimin HER ZAMAN BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİN VARMESAJIYLA ÇEKTİRDİĞİM BU FOTOĞRAF VE DELİKANLI LEVREK KALDI... Sizlerinde hayallerinin gerçekleşmesi dileğiyle...
Necmi bey, bu harika av ve resimlerle süslenmiş çok güzel rapor için tebrikler. İnsanın orada olası geliyor. Paylaşım için teşekkürler, bereketli avlarınızın devamını dilerim.
Rapor eski bir tarihe ait olsada sıcak anlatımınız ve güzel kareler ile süslediğiniz raporunuz tadından yenmez olmuş, tebrikler şansınızın ve avcılığınızın devamını dilerim
Dört dörtlük çok keyifli bir rapor olmuş. İnşalah daha çok avlar ve Bizler ile paylaşırsınız. Selamlar. .
Paylaşım için teşekkürler. Bu soğuk kış günlerinde içimiz ısındı. Mekan çanakkalenin neresinde üstad. Belki yolumuz düşer, çayını içeriz.