deneme 1

Konu, 'Videolar' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    merhabalar..levrek bulmak için mekan değiştirdim..artık eskisi kadar sık sık atçeke gitmiyorum..havalar sakin bu günlerde..

videodaki mekan..manavgat ırmağının denize döküldüğü yer..
    burasını azimle,sık sık yoklarsanız..karşılığını alırsınız..harbiden trofe boyutta avcı balıklar çıkıyor..çok sık takip etmek gerek..bana uzak olduğu için gitmiyordum...

kefali maanaederekten yolumun rotasını oraya çizdim:D

atçek sürecinden birkaç saat önce gidip..çok sevdiğim göl kamışı ile avlanmak istiyorum öncesinde..
    bu vesile ile...

önce bir test videosu çektim.kameranın yukarıdan çekimi nasıl çıkacak onu merak edip..kısa bir video çektim..
    ancak gördümki..tahta şamandırayı iyi net alamamış..

bir dahaki sefere aşağıdan çekim yapacağım..bu avın en can alıcı noktası..balığın o şamandırayı batırışıdır..

kefal balığın yemi soruşunun,şamandıraya etkisi nasıl olur sizlere bunu göstereceğim...

kısacası..göl kamışı ile avlanmanın tüm detaylarını gösteren bir film hazırlıyacağım nasip olursa..
    bu arada levrek yakalarsak ne mutlu bize:D

videodaki balığı aldığım yerde.. dün harika bir balık taktım kancaya..
    şamandıra suda çakılı kaldı..sanki kayayı asılıyorum..sonra kurtuldu balık..iğne sağlam ama küçüktü,,kefale göre..iyi oturmamış balığa..idk
    ben dünden beri halen hep o balığı düşünüyorum:D
    daha büyük iğneli takım yapıyorum şuan...haydin eyvallah:)

video:
    http://www.youtube.com/watch?v=f3IH6iF7zYg

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Abi Youtube da gördüm videonu. Hemen bakayım ilgili konu var mı forumda dedim. Bu yöntem ile burada bu mevsimde çay ağızlarında genelde ispendek alıyorlar. Yem olarak çekirge kadar mamun u canlı takıyosun. Şamandıranın üstüne de kırılınca ışıldayan dalgalardan yapıştıryon. Tüm gece sabaha kadar yokluyon. Dediğim gibi bu yöntem ile kilo üstü Levrek pek denk gelmesede limit üstü 40 - 45 cm lik Levrekler alınabiliyor.

Sanki milleti gidemediğin bir avlağa yönlendirme de var:laughing: :laughing: Ama Allah için avlak on numara:thumb:

3. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    mekanın ziyaretçisi çok.hiç boş kalmaz..:D en az 10 kişi garanti olur atçekte..sadece benden tarafta..diğer taraftada çok insan oluyor..hava bozuk olduğu zaman daha çok kişi oluyor.. bir teknm olsa..ben bu ırmağın içinden levreği yaz kış alırım..da hem tekne yok hemde..bayağı uğraş istiyen bir iş tekne meselemesi..:)
    avlak meşhur zaten..heryerden geliyorlar..gölden sazan yavrusu tutup canlı bırakma yapıyorlar sürekli..ticari yapan çok var..orda bir adam var..kulubesi var..tavşanları,ördekleri,köpekleri bla bla bla:D onun işi gücü canlı bbırakma yapıp balık avlayıp satmak..döşüyor böyle 10 civarı oltayı..geçimini sağlıyor birşekilde..
    kiloluk kefali bırakma yapanları biliyorum..hedef akya:)

göl kamışı ile bilimum balık avlıyabilirsin..takacağın yeme bağlı..canlı karidese bilimum balık atlar.. büyük balık yakalamak için..ilk önce küçükleri bölgeye çekmen lazım..yemleme..peşinden büyüğüde gelir içlerinde dolaşır..oda yemlenir..sesiz olmalısın..:)
    ben çok seviyorum bu avlanma yöntemini:) bu videoyu çektiğim gün 8 saat 7mtlik göl kamışını öyle tutmuşum:D

4. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Şeytan oltasının çubuklu hali:D Yöntem harika. Bu göl kamışlarına makine takmak için aparat var. Ucuz bir makine de takıp misinayı her seferinde heba etmemiş oluyoruz.

5. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    göl kamışı ile bilimum balık avlıyabilirsin..takacağın yeme bağlı..canlı karidese bilimum balık atlar.. büyük balık yakalamak için..ilk önce küçükleri bölgeye çekmen lazım..yemleme..peşinden büyüğüde gelir içlerinde dolaşır..oda yemlenir..sesiz olmalısın..:)
    ben çok seviyorum bu avlanma yöntemini:) bu videoyu çektiğim gün 8 saat 7mtlik göl kamışını öyle tutmuşum:D[/QUOTE]

Geçtiğimiz yıllarda, göl kamışı ile Ankara Kurtboğazı barajında solucan ile çok güzel Amerikan Levreği avlıyorduk. Şamandıradan gözünü alamıyor insan.Bu da başka bir keyif.
    Umarım sen de bu yöntemle bir Levrek yakalarsın.mrsparkle

6. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    göl kamışına hazırladığım takımı 5 6 av kullanıyorum:) sonra misinayı yeniliyorum:)
    evet makina takılıyor bu kamışlara..lakin buna gerek yok bence:)
    Geçtiğimiz yıllarda, göl kamışı ile Ankara Kurtboğazı barajında solucan ile çok güzel Amerikan Levreği avlıyorduk. Şamandıradan gözünü alamıyor insan.Bu da başka bir keyif.
    Umarım sen de bu yöntemle bir Levrek yakalarsın.mrsparkle[/QUOTE]

sağolasın abi teşekkür ederim:)
    levrek yakalıyabilmem için..canlı teke..taze sülünez yahut boru kurdu,ırmak kurdu kullanmam gerek abi..benimkisi atçeke başlamadan önce...orada başka balıklar ile oyalanmak:D

evde ön hazırlığımı böyle yapıyorum..şamandıraya göre kurşun takıp..batarlılığını test ediyorum.. şamandırayı hasaslaştırıyorum..
    resimdeki şamandıra nın duruş şekli hassas deyil...bu sazan için...vs vs..
    kefal içinse suya temas etmiyen siyah noktaya kadar batırmalıyım şamandırayı suya..

Uploaded with ImageShack.us

bu daha hassas ayar..akıntının az olduğu günler bu boya kadar batırırım şamandırayı..:)

buda benim takım:D çeşitli ağırlıkta şamandıralar ve farklı boyutlarda iğneler takılı..benim sniper takımım:D

7. melanur

melanur hüseyin soy

Favori Kamış:
    olta
    selam üstad harika bir paylaşım olmuş bizde 7 metre lik 14 parçalı carbon kamışlarla melanur avlardık bizim buralardada ne levrek nede minekop var manavgat çayının ağzına gelipte avlanmak bi nasip olmadı bende bu videodaki kamış a bayıldım aga görüşmek üzere

http://www.youtube.com/watch?v=LX_Pfb0G5sA

8. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    şimdi çıkıyorum yine oraya gideceğim:D videoyu akşam izlerim..adamların kamışlarıda harbiden güzelmiş incecik:)

kankim mersine gitti..o gelsin..bu videoki yakaya gideriz araba ile..o vakit öncesi ben haber ederim..gelmek istersen orda buluşuruz aga:) ben bizden tarafdaki beton iskeleye gideceğim..burası daha yakın bana....:)

9. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    video güzelmiş:) adamların takım dört dörtlük,bayağıda ispendek yakalamışlar:D
    bu arada ben bu adamlara üyeymişim yeni fark ettim:)
    http://www.youtube.com/watch?v=LX_Pfb0G5sA#t=2184

bu gün şansıma bunlar geldi,atçek faslına kalmadım..zira dönüş yolunda yarım saat taban vay yapmam gerekiyordu kumsal alanda..erken döndüm..

resimdeki kefali tutdum karaya alırken hurra..taşların içine gitti balık.girdiği yerde çok dar ve derin...moralim bozuldu..tekrar ekmek takmak için,takımı elime alırken..baktımki benim iğnelerde balığın peşinden o deliğe girmiş..misinayı çekerken baktımki..balık halen iğnenin ucunda:D zor bela delikten çıkardım kefali..:D

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Kadir abi, kıyıdan iyi av yapmışsın bence. :)
    Nicesine rastgelsin.

11. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Maşallah abi iyi av olmuş aslında. Gupesleri dizmişsin. :)

Bizde de atçek hevesi kalmadı valla. Cmt gecesi yine gittik bir avlağa, yemli surf atışla av yaptık. Sabah suyu vakti geldi, doğu kıyılar kızardı ufukta, hemen yanımız da dere, ama şartlar hiç uygun değil ki. idk Şöyle ümitsizce süzdüm dereyi, duruma baktım, "buradan bugün levrek neyim çıkmaz" dedim. Yine de gittim aldım takımı geri geldim, bir saat kadar atçek yaptım, yok tabii. :) ben başladıktan sonra dört atçekçi daha geldi aynı mekana. İspendekçiler de var tabii top arkası silikon çapari çekenler. Onlar dahil kimseye tek vuruş bile olmadı. :rolleyes: :(

Biz ikinci bir emre kadar levrekten cayıp yemli surf avına sardık, anlaşılan sen de kefale sardırmışssın yine :D
    Fena da olmamış hani, hem elin balığa değiyor hem de keyifli ava benziyor. :)

Valla elimde göl kamışı var, şamandıralar var, her gramdan her çeşit kurşun var, stoper, yüzdürücü mantar çeşitleri, her çeşit iğne misina zaten var, hatta göl kamışı için makina takma aparatı bile var ama daha hiç kefal avı yapmadım, daha hiç suya değmedi bile bu malzemeler. :eek: :D

Senin daha önce de mendireklerden yaptığın bir kefal avı videosu vardı, atıp çekmiştin balığı :D takımı da anlatmıştın orda, bak bu da iki oldu, yavaştan beni de ısıtıyosun şu kefale ona göre. :D

İzleyince baya keyifli ava benziyor hakkaten. Deneyesim geldi. :rolleyes:

12. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim kardeşim sağolasın:) balıksız günlerin acısını çıkarıyorum:D şuan varya levreğe gram hevesim yok:D
    burda yaz havası var..dün meraya vardığımda montumu çıkardım..yetmedi tişörtümü çıkardım..çıplak avlandım:D taaki öğleden sonra 3:30 a kadar..su berrak..:)

şuan için havalar sakin gidiyor,yaz geri geldi,deniz yatık ve çekik..benim hevesimi kırdı levro..
    bu boşluğu değerlendirmek için yemli ava geçtim:)
    takım göl kamışı,hedef iri kefal..
    lakin kefalde tat vermiyor..

dün karşımda bayağı avlanan vardı, göl kamışı ile.içlerinde en iri kefali ben tutdum..kuppes olarakda yine liste başında idim:D

hastasıyız bu av yönteminin:D

yazın bu ırmakta kefal avı daha verimli geçer..en büyük kefali bu ırmaktan tutdum ben..

kefalin bol olduğu gün detaylı bir video çekeceğim..

bu yöntemde kefal avlamak biraz zordur..ekmeği yer haberin olmaz..şamandırayı milim oynatır kefal.. diğr balıklar daha belirgin oynatır şamandırayı..

yöntemini öğrendikten sonra çok keyiflidir,hele kiloluk bir kefal taktırırsan kancaya..adrenalin yaşatır sana:D

balığı bölgeye çekmek için yemleme malzemen önemli..kancaya ekmek yerine daha başka yemler takarsan başka balıklarda tutarsın... :)

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Benim de pek hevesim kalmadı levreğe Kadir abi :p hihi
    Koca hafta da 2 palaz yakalandı, bildiğim. hihi
    Bu kadar rezil bir hafta ve levrek için kötü şartlar arasan bulamazsın. :laughing:

14. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ben boşluğu değerlendiriyorum:) ocak ortalarında yeni dükkanın içini düzenliyeceğiz.şubat 5de açılıyor otel..belkide mart ayına sarkacak..
    bu aralar tadını çıkarayın balık avının:D