Denetimler

Konu, 'Genel Konular' kısmında Tarık ERSAL tarafından paylaşıldı.

1. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Bu gün öğleden sonra mevzuat ile ilgili yenilikleri araştırasım geldi. :rolleyes:
    Yeniyi ararken eski bir bilgiye rastladım.

Hepimizin yetkili ve sorumlu kurumlarımızdan beklentisi olan su ürünleri avcılığı denetimleri hakkında bir açıklama buldum.
    Tabii ki hepinizle paylaşmak istedim.

Kaynak: http://www.kkgm.gov.tr/haber/haber_duyuru.html

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞINCA YAPILAN SU ÜRÜNLERİ DENETİMLERİ

Son günlerde basında yasadışı su ürünleri avcılığı yapıldığı, özellikle hamsi avcılığına getirilen düzenlemelere uyulmadığı, ayrıca küçük boyda tekir, istavrit, mezgit ve lüfer avcılığı yapıldığı yönünde haberler yer almaktadır.

Av sezonunun başlamasıyla birlikte, başta hamsi avcılığına getirilen düzenlemeler olmak üzere, su ürünleri avcılığına getirilen düzenlemelerin takip ve kontrolü amacıyla, karaya çıkış noktaları, yol güzergâhları, balık halleri ve perakende satış yerlerinde Bakanlığımız Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğünde idareci ve teknik eleman düzeyinde farklı illerde müdürlüklerinde su ürünleri denetimi yapan teknik elemanların da katılımı ile eş zamanlı denetimler gerçekleştirilmiştir.

2010 yılında Bakanlığımızca yapılan denetimlerin özeti aşağıda verilmiştir.

- Ülkemiz genelinde 52.860 denetim yapılmıştır.
    - Kaçak ve kuraldışı avlanan 120 ton su ürününe,
    - 6 adet trol ağına, 7 adet algarna ağına, 5.051 adet tırıvırı, 70.000 m. Ağ, 190 adet olta takımı, 190 adet sepet, 80 adet parakete’ye el konulmuştur.

Yapılan ihlaller için 1.348.560 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının su ürünleri kontrol ve denetimine yeterince önem vermediği konusunda son günlerde basında yer alan hususlar bilgi eksikliğinden kaynaklanmaktadır.

Son düzenleme: 19 Temmuz 2011