Değerli forum üyeleri.Youtube'de gezinirken 2 sene öncesine ait bi videoya denk geldim.İzledikten sonra denetimlerin ne kadar güzel olduğunu,cezaların ne kadar caydırıcı olduğunu göreceksiniz (!) Balık tatlısu balığı.Genellikle Turna dedikleri, benim ise Caner balığı olarak bildiğim bir balığın videoya alınmış ZIPKIN ile avı Maalesef çok üzücü... http://www.youtube.com/watch?v=bu9_5wx9_nQ
Sinsice bir av şekli bana göre,orada hiç bir şey yapmıyorsun yaklaşıp tetiği çekiyorsun,ama olta da öyle değil, orada bir yorum var...çabalıyorsun bilgi birikimin var..ve balığın oltadan kaçma şansı var, doğrusu; bu amatörlük te bu olmalı..
Herşeyi geçtim o bulanık suda suyun dininde ne olduğu belli değil her sene onlarca insan kopmuş ağlara, tırıvılara, ağaç dallarına vs takılıp boğuluyor. Balık için bu riske girer mi !
Kim ne derse desin bu balık dib balığı yani yayın gibi sürekli suyun dibini tarayan bi balık. Videodanda görüleceği üzere bunu anlayabilirsiniz. Avlamayı düşünen oltacı arkadaşlar bu yönde bir sistem geliştirmeliler bence. En azından yayın avında kullanılan dip oltalarıyla veya dibi tarayan sahtelerle at-Çek üsulü Fırat nehri üzerinde kurulu barajlarda, akarsularda denemeler yapılabilir diye düşünüyorum.
Bu balık turna değilde sudak olmasın bilinen adıyla .Boyutları normal çok büyüklerini tutanlar mevcut.