Arkadaşlar merhaba , Tekrar tekrar sorulan takım tavsiyelerini ve verilen cevapları biliyorum ama benimki biraz daha can sıkıcı ve yok artık daha neler tarzında bir sual olacak Arkadaşlar bende hali hazırda iki takım var ama sizden ricam şu; teleskopik kamış (ama eğer iki parça daha iyi derseniz 2 parça kamış yerden tassarruf etmek için teleskopik dedim) ve bir makine. Bu konuda gerçekten çok cahilim okudum okudum ama ne yazıkki sonuca erişemedim sonuçta bu seçimin praktiklede doğru olduğuna kaanat getirdim. ben genelde canlı yem ve at-çek usulü ile avlanıyorum-kıyıdan-hedef balık levrek çipura karagöz ve kıyıdan ne yakalanırsa ve arada sırada tatlı suda kullanmak üzere, dediğim gibi baya bir istekle çıktım karşınıza. Değerli görüşlerinizi ve ekonomik takım tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
Yağ camii yanında Yıldız Balıkçılık var.... satış elemanlarına "BEN KIRILMAZ KAMIŞ İSTİYORUM" de.... onlar anlarlar.... (ÇOK EKONOMİK ÇOOOOKKK) Kamış işini halledersin... Banada dua edersin... birkaç tane al derim... arta kalan parayla; Yumurtalık liman içi yada eski yumurtalıktaki büyük kofana veya akyalarla güreşebileceğin iyi bir makine alırsın... İşlem tamam... Rastgele....
Makine konusunda marka yazmayı pek sevmem... Birçok marka ve model var... "Fiyatına göre nasıl bir makina" diye düşün.... ama yine Yıldız Balıkçılıkta bulabileceğin PENN serisi makineler var ki ömre bedel.... Hesabına uyarsa al derim... Rastgele..
Kırılmaz kamış parçalımı teleskopik mi? Ben bu PENN'i ilk defa duyuyorum fiyat konusunda biraz açabilirmisin hatta kırılmaz kamışın markasınıda alabilirmiyim çünkü ben de 2 parçalı çok ekonomik ve inanılmaz elastik bir kamış aldım.
Saygıdeğer arkadaşım; Herzaman pişmiş tavuk yenmez.... Bazen pişirmek gerekir... Yazdığın adres doğruysa Adana da yaşıyorsun... Zahmet olmazsa Yıldız Balıkçılığa gidiverde bunları incele, oradaki satış elemenlarına sor... SONRADA GÖRDÜKLERİNİ VE ÖĞRENDİKLERİNİ BURADA ARKADAŞLARA SEN ANLAT... YEMEK PİŞİRMENİN VE SERVİS YAPMANIN HAZZINA VAR... NE DERSİN? PENN MARKASINI DUYMAMAK AYIP DEĞİL, YERİNDE GİDİP ÖĞRENMEMEK AYIP... RASTGELE...
Arkadaşım satış elemanlarına her zaman güvenilmeyeceğini takdir edersin araştırma yaptığımı zaten yazdım dolayısıyla bunun pratikle doğru orantılı olduğu kaanatine vardım. Ve bu konuda tecrübesi olanlara ulaşabilmek için bu konuyu açtım. Bu konuda daha önce vermiş olduğun bilgiler için teşekkürler.
hemşerim yıldızın kaldırımdan 200 metre daha saate doğru git. yine yıldızla aynı kaldırımda ismini hatırlayamadığım bir av bayii var ( gamo marka havalı tüfeklerinde yetkili bayii) onda bu resmini verdiğim kamışa bir bak yazın ilker isminde bir arkadaşa aldık bir gün sonra gittim aynısından bir tane de kardeşime aldım çoook sağlam bir kamış. tavsiye ederim nette fiyatı 30 tl civarı ama av bayiinde 28 tl ye aldık bu yaz.
valla aslında bende bu konuda arayış içindeyim. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=24560 ben kendime son ve kalite bir takım alacam. kamış için kesinlikle d.a.m almayı düşünüyorum. çünkü elimde halihazırda teleskopik ve parçalı olmak üzere iki tane d.a.m var biri 2.10 diğeri 2.40 ben bu sefer 2.70 parçalı quick serisi almayı düşünüyorum. makina olarak bende daiwa 3 tane shakespeare 1 tane shimano 1 tane albastar 2 tane var d.a.m yok o yüzden d.a.m düşünüyordum ama forumu inceledim alışveriş sitelerindeki yorumları okudum şimdi fikrim ryobi ye doğru gidiyor. sana tavsiye ettiğim kamışı alacaksan 40'lık bir makina al bence. çünki kamşın esnekliği makinanın deviri derken estetiği de unutmamalıyız bence o kamış 1.80 50'lik veya 60'lık bir makina o kamışta estetik olmaz kanısındayım. tabiki seni olumsuz etkilemek istemem amacım yardımcı olabilmek karar senin...