Sakarya ırmağının içinden geçtiği bi ilçede ( eskişehir/sarıcakaya) ikamet edicem bı 5 6 ay o yüzden spor niyetiyle birde balığa olan aşkım ile balık avlamayi istiyorum. gel gelelimki daha önce hiç avlanmadım hep hazır yiyiciydim. fakat yeteneklerime güveniyorum ve yapabileceğime inanıyoru 1.Sakarya ırmağının akarsu ayağında avlanacağım yani bulunduğum bölgede gölet yok nasıl bir sistem kullanabilirim. 2.Yasak olan ve kullanmamı tavsiye etmiyeceniz av aletleri nelerdir. 3.Kullanmamı tavsiye ediceğiniz bu ekipmanlara nerden ulaşabilirim. ( Nelerdir ) 4.İşim gereği her akşam 5 den sonra yani hava karardıktan sonra müsaitim bu bir avantajmıdır dez avantajmıdır.
ben sana asla yapmaman gerekeni diyeyim gerisi çok kolay ,duymuşsundur ırmak göl,barajlarda canavarlar kullanır katiller kullanır şu paraşütmüdür ,ne zıkkımsa onu kullanma suda ağ,mağ unutma yeter
özcan bey daha profesyonel bişi düşünüyorum ben bilmem yazımdaki ince ayrıntıları farkettinimzi bilmem ama ?
hım farkındayım da nereden başlamak gerek ipin ucunda kakarsızım siz sitde bir araştırma yaptınızmı sorularınızn fazlasıyla cevabı forumda mevcuttur
illaki vardır fakat ben bana lazım olacak kısımları seçtim. yani oltayla avlanma ne kadar sağlıklıdır sonuçta durgun su deyil. tırıvırı dedıgınız olayı zaten kullanmam fakat dıger ag turlerınden atmak vs nasıl goturulerı vardır gıbı yenı baslıcak bırıne akarsuda balık tutmanın en onemlı puf noktalarını soylemek yeterlı olacakdır sanırım.
Ağ neslinden hiç bir şey kullanamazsınız. Bunun tartışmasına girmeye gerek yok şu anda. Çeşitli sahteler, daha iyisi yemli takımlarla orada pek çok balık avlayabileceğinizi düşünüyorum.
Ben yazın Çankırı'ya köye gideceğim ve 1 ay civarında kalmayı planlıyorum yıllardır gitmiyorum. ve evin yaklaşık 1 km (belki çok daha az) ilerisinden kızılırmak geçiyor ve bir noktada 10 m kadar daralıyor ırmak. Bu soruyu bende soracaktım Serdar Abi, ben oraya full sahtelerle ve yanında tavuk ciğeri ile gitmeyi düşünüyorum. Sizce doğru bir kararmı ? Ayrıca Atakan, iki farklı ırmak ama sorduğum soruya alacağım cevap sana da yardımcı olabilir
Her nehir, birer endemik ekosistemdir. Öncelikle bunu bilmek gerekir. O nehirde yaşayan türler nelerdir, bu türler neyle beslenmektedir? Bunu ne kadar doğru tahmin ederseniz, o kadar bu iş başarırsınız. Tek gereken avcıya istediği avı sahte veya gerçek olarak sunmak.
Çocukken avlandığım Göksu ırmağında, suyun içideki taşları kaldırır altındaki garip şekilli böcekleri kancaya takar, alabalık ve yöre halkının "sarı balık" dediği balıklardan yakalardım Size tavsiyem; taşları kaldırıp bir bakın Bu arada oltayı tam akıntıya değil de kıyıya doğru girdap yaptığı derin yerlere atardım
böldedeki en yakın av malzemesi satanlardan detaylı bilgi alabilirsin .o bölgede ne vardır ne zaman nasıl avlanır çok az kişi biliyordur. forumda bilenler yazmıştır zaten mesajları geriye doğru tararsan belki bulabilirsin. spor yada amatör yada hobi olarak [aslında hepsi aynı şeydir ] yapicaksan bu işi tek kullanacağın malzeme olta dır. gerisi sportif avcılık değildir.ticaret cahillik yada başka bişeydir. youtube da okla bile balık avlayanlar var .