Merhaba Arkadaşlar Öncelikle Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Konum Balıkla alakalı olmayıp tamamen kişisel ihtiyaçtan dolayıdır. 15-25 Bin arası Adana Kullanılmak üzere bagajına oltalarımın piknik malzemelerim mangalımın sıgabileceği yakıt , güvenlik , konfor vs, Yönlerden uygun bir araç arıyorum arabalardan pek anlamadığım için sizlerle bu durumumu paylaşmak istedim. Önerilenler Çogunlukla Toyota Corolla Ford Focus Citroen c4 Gelly Emgrand Hyundai Accent Era araçlar ancak neden niçin sorusuna yanıt alamadığım içinde kararsızım ilk arabamız olacak benim için degerli o yüzden sizden yardım bekliyorum ilginiz için teşekkür ederim
Bence istediğiniz ozelliklere sahip araç Dacia Logan MCV 1.5 DCI Ambiance. Ben kullanmadım ama kullanan arkadaşlar var. Araç otomobil olarak göründüğü için vergisi az. Ucuz, fakat çekişi çok iyi degil diyorlar. Adana ova olduğu için bence sizin için bir sorun olmaz. Saygılar....
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-otomatik-pluslpg-pluskaza-ve-degisen-yok-165102801/detay bunu kaçırma derim...
selamlar kendi kullandigim ve yukarida da ilani verilen scenicler bana gore gayet iyi araclar.... tabii sahsi fikrim... 2002 model scenic 1.6 var bende... aldigimda 180 bindeydi. su an 195 binde. aldiktan sonra serviste bakimini yaptirdim bir kez... en son non stop cek cumhuriyetine is icin gittim. 2 gunde 1500 km yaptim. herhengi bir sikinti yasatmadi... ortalama 100 km de 7 lt yakiyor... bagaji ise gayet yeterli..... yalniz burda herkes kendi bindigi araci tavsiye edecek ve bana kalirsa akliniz cok fazla karisacak....araba seciminde ne denli yardimci olacak mechul.... ama ne olursa olsun ikinci el arabada mutlaka guvenilir bir servis veya ustaya gostermekte fayda var almadan once..... oyle hasarsiz degiseni yok kazasiz falan laflari her araba icin soyleniyor da gerceklerle bazen ortusmuyor....
ustam renault kango 1.9 kullanıyorum yakıtı gayet düşük.1.5 modeline geçiş yapacagım ben sanada tavsiye ederim.hususi veya ticari olarak ruhsata işleniyor.hususi bul keyfine bak derim.
Akın kardeş, bende 407 Peugeot vardı sırf balık sevdası yüzünden yeni sattım çünkü asfalt arabası, tayinimde Osmaniye ye çıktı 2 aya kadar kısmetse yeni tayin yerimdeyim kendim Dörtyolluyum zaten, bana da araba lazım bende araştırma içindeydim, doplo fiorino cornet kango gibi araçların her yıl muayenesi var vergileri baya bi yüksek bunlar kamyonet geçerler, otomobil olarak geçenleri bulursan bişe diyemem fakat fiyat farkı otomobil olanlarında değişir arada 3,4,5 lira oynar, ben bir araç buldum kendime bugün tamircilere gösterilip alınıyor kısmetse,fiatı 15.500 anlaştık araç Peugeot 306 Premium 2001 model 1.6 benzin ve tüplü station wagon kısmetse bu arabayı alacam balık avı olsun aile için olsun geniş bir araba, olmazsa sizde bir araştırın derim bu ve buna benzer araç alırsanız hem ekonomik olur hem işinizi daha iyi görür düşüncesindeyim, biniciysen iyi alım satımı biraz zayıftır ama satılmayan araç yoktur bana göre, allah hayırlısını versin
Ben de bu aralar bu tip bir araç araştırıyorum, benimki hem balık için hem de çalıştığım bir proje nedeniyle ayda 1-2 kez Kırklareli'nin bazı köylerine gitmek ve çok fazla engebeli olmayan arazilere ulaşmak. Genellikle en uygun yakıt-performans oranı için kia rio 1,5 crdi ve ford fusion 1,6 tdci tavsiyeleri aldım. Benim için şuan ağır basan bagaj hacmi ve altının biraz daha yüksek olması nedeniyle ford fusion oluyor.
merhaba akın ; araçlarla ilgili yukarıdaki arkadaşlarında dediği gibi herkes kendi kullandığı aracı tavsiye edecektir.ve kendi araçları hakkında servis parça kronik sorun varsa yazacaktır. bu elbette iyi fikir edinebilmeni sağlar. ancak özellikle ilk aracın olacaksa verdiğin detay taşıma ve bagaj detayı .bunun için farklı segment araç bakmaya daha büyük araç bakmaya gerek olmadığı fikrindeyim. hacim olarak kendime ait kullandığım en ufak araç palio 1.3 multijetdi. az yakıt az vergi ucuz yedek parça bakım . şehir içinde her yere girebilme rahat kullanım kolaylığı vs. av piknik için ise tepesine koyduğum bir port bagaj hem kamışlarımı hem çantayı hemde av taburesi gibi gereçleri çok rahat alıyordu . geri kalan zamanlarda çıkartıp . gündelik kullanıma devam. port bagaj rüzgar direncinden dolayı yakıtı çok az etkiler. bu tabi sadece bir öneri benim araç vardı hali hazırda ona uyguladım . fiorino doblo vs. gibi araçlar ticari kasa çizgisinden yapılır aerodinamik olarak rüzgara zaten binek araçlardan daha fazla dirençlidir yakıtı ve yol tutuş ille etkilenir. tavsiye edilen ve baktığın araçların vergilendirmelerine hangi vergi diliminde 6 ayda cebinden kaç tl çıkacak yakıtlarına da dikkat edilmeli . scenic hacim olarak istediğinz hacime yakın ama hiç de bunun için almaya gerek yok . düz yol uzun yol aile arabası diyelim buna. yakıt sarfiyatı fazla. dizel bir daica palio clio ile 4 ava gideceğiniz yakıtla bunla 2 ava gidersiniz.
Marka istiyorsan, BMW al. En azından yarın gelip bana tavsiye ettiğin araba şöyle çıktı demezsin Ama daha tutarlı tavsiyeler istersen, durum farklı. Önce bilimin ilk prensibi: Bir insanın en kolay kandırabileceği kişi, kendisidir; kendinizi kandırmayın. Yani kendini kandırma. Bu noktada, şu sorulara bir cevap vermen sana iyi bir tercihi yaptıracaktır. 1. İyi bir şoför müsün? Arabanın dilinden anlar mısın? Sesinden, çekişinden bunun şu sıkıntısı var diyebilir misin? 2. Kaza yapma ihtimalin nedir? 3. Günde, ayda, yılda kaç km yapabilirsin? Şimdi, ne olacak, hafta sonu evden sahile, sahliden eve dersin ama, alınca birden coşabilirsin. Yada şimdi araba olsa taaa buralara giderim, bir hafta boğaz, öbür hafta sivrice... Hayallerini kuruyor ama arabaya sahip olunca, hayallerinde bitecek olabilir. 4. Arabayla genelde kaç kişi gider gelirsin? Bu noktada alacağın arabanın olası kaza sonrası maliyetini, sana düşecek yıllık bakım masrafını, aylık yakıt vs. masrafını tahmin edebiliyor olursun. Bu hesabın sonunda da sana örneğin arabanın 3 yıl sonra toplam kaça malolacağını gösterecektir. Örneğin, yılda belli bir km yapacaksan, dizel bir araç uygun olabilir. Ama az km yaparsan, benzinli daha ucuza gelebilir. Zira, dizel araç alırken daha pahalı. Bakımı daha masraflı. Senin baştan verdiğin ve bakım için haryacağın toplam maliyetin, mazotun fiyatıyla kurtulması ve o kadar parayı vermeye değmesi için, belli bir km'den fazla yapman lazım. Benzer şekilde, eğer aracı sık sık 3-4 kişiyle kullanacaksan, yükün vs. olacaksa, büyük motorlu bir araç daha iyi netice verecektir. Bazı araçlar boşken az yakıyor gibi görünse de, şehiriçinde benzini içebiliyor mesela. Bunun gibi, arabanın nerde, nasıl kullanılacağı önemli. Böyle bakınca, bazı arabaların aslında çok daha pahalı olduğunu görebilirsin.
Mazda5 2.0 MZR-CD sahibine az sorun cikaranlar listesinde 4 numara 2006 dan basliyor modelleri Honda Jazz 1.3 i-DSI VTEC IMA no 3
corolla 1.4 dizel bakabilirsiniz, yalnız biraz daha fiyatları yukarılarda mekanik olarak üzmez sizi düşük kilometreli kazası vs bulunmayan servis bakımlı bulabilirseniz uzun süre binersiniz yürüyeni mekaniği çabuk bozulan bir otomobil değildir yada 1.3 multijet motorlarına sahip corsa astra linea punto gibi otomobillere bakabilirsiniz kasa seçimi size kalmış bu otomobillerin eğer düzgün olanını bulabilirseniz işletme masrafları daha az olacaktır sizi memnun edecektir performans vs gibi kriterleri ikinci yada üçüncü planda göz önünde bulundurarak söylüyorum
valla arkadaşım bu yaşıma kadar 4 arabam oldu.. kendi belirlediğim kriterler var hep ona göre bakarım, kişiden kişiye görede değişir doğal olarak.. benim gözönünde bulundurduğum kriterler yakıtı(malum ülkemizde fahiş fiyattan yakıt alıyoruz, dizel olmadı lpgli tercih et), yedek parça fiyatları, 2.el durumu (acil paraya ihtiyacın olduğunda elden çıkarabilmek için, birde fiyatına göre maksimum güvenlik konfor bundan önceki arabam hondaydı triptironik 2008, toyota yazmışsın o da uzak doğu arabası.. öncelikle çok sağlam gerçekten ama uzak doğu arabalarının ortak sorunu asfalt sesini çok içeriye alıyor, birde mekanik yedek parçalar gerçekten pahalı.. ama yakıt ve 2. elde süper.. ford yazmışsın, kesinlikle fiyatına göre çok iyi konfor sağlıyor, yedek parçada bosch var onların fiyatlarıda iyi, 2. elide süper, yakıtı toyotadan çok yakar.. benzinliside dizelide.. citroen c4 ün içindeki işçilik plastik malzeme gerçekten çok kötü, ama citroenler yakıtta çok cimri.. emgrandlar da heralde 1,5ti.. gösterişli ama 2. elde çok sıkıntı yaşarsın.. yazdıkalrın arasında motor olarak seni sıkıntıya sokma ihtimali en az olan araba tabiki de toyota.. ben hondayı alırken önce ustaya sonra servise götürdüm.. usta birşey söylemişti gerçekten doğru, şu sanayide gez, en az olan araba uzak doğu arabalarıdır,sorun çıkarmazlar olmadı focus a bak istediklerin arasından.. şimdiki arabamda 2010 1,3 dizel linea.. gayet de memnunum, içi ve bagajı çok geniş, yakıtı çok az şehiriçi ekonomik kullanırsan en çok 6 litre, periyodik bakım serviste 310 TL.. 2, el desen son 2 yıldır en çok satan araba.. konforu toyota ve ford gibi olamaz asla ama