Deniz Ana, Ay Dede ve Yıldız Teyze

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tarih : 15/09/2012
    Yer : Bergama

İzmir'den Bergama'ya dönüşte sözde yol üzerindeki bir avlakta atçek yapacaktım.
    Saati 03:45'e kurdum. Saat çaldı, yattığım yerden kalkıp balkona çıktım. Rüzgar durumu sıfır.
    Zaten uyku ve yorgunluk geçmiş değil. Dedim levrek çıkmaz bu havada, yattım saat 08:00'de kalktım.
    Atçek zamanını ıskalamıştım ama mutlaka avlanacaktım. Nerdeyse bir aydır av yapmamıştım.
    Cumartesi günü saat 17:30'da Serhat abi aradı.
    Akşam suyuna balığa gitmeye karar verdik. Saat 08:00'de Dikili'deyiz. Bir haftadır rüzgar yönünü takip ettiğimden havanın batıdan 10 kuvvetinde eseceğini biliyorum.
    Serhat abi, kıyılardan umudu keseli 1 ay olmuş. Tekneci bulalım da tekneyle çıkalım diyor. Kalamar çıkıyormuş.
    Benim için farketmez abi, sana uyarım. :)
    Yemciye uğruyoruz. Yemci; hava patlak abi, lodos var. Kıyıdan deneseniz ya levrek te yapıyor, bakarsınız denk gelir.

Levrek kelimesi geçince kıyıdan avlanma konusunda hem fikir olmamız çokta güç olmuyor. :D

Önce daha önce levrek yakaladığı bir avlağa gidiyoruz ama orası o kadar rüzgar almıyor. Yarım saat deneyip, rüzgar alan bir bölgeye geçiyoruz.

Takımları gene önce Serhat abi hazır ediyor ve beklemeye başlıyor. Ben hep yarım saat rotarlı başlıyorum ava. Nasıl olsa o yakalasa da ben yiyeceğimden hırs : 0. :D:D:D

Serhat abi, yok takımlar nerde, kafa lambası nerde, kazıklar nerde, yemleri getir, kasnakları götür falan filan derken yarım saat sonra hiç yardımsız kendi takımlarımı ava hazırlamak durumunda kalıyorum. (Sağ olsun mükemmel bir av arkadaşıdır. :D)

İlk bir saat içinde ilk sağlam vuruşu Serhat abi alıyor. Kamışlar öylece rüzgarın tadını çıkartırken, tek iş yapan şey basit bir kasnak oluyor.
    Serhat abi heyecanlanıyor ve meşhur lafını söylüyor.
    -Balık kıyıda Volkan

Ben surf kamış aldım ya, eminim kıyıdadır balık. :D:D:D

Serhat abi 15 dakka sonra ilk balığı yakalıyor. Hemen yanına dikiliyor ve anı zevkle izliyorum.
    Birazda hasetlik var, gene Serhat abi mücadele ediyor. Bide bana denk gelse.

Bayağı zorlanarak ilk balık karada. Güzel bir çipura.
    Serhat abiyle avlanırken 6-7 numara iğneler kullanmadığımız için ve yem olarak mamun tercih ettiğimizden genelde ya hiç tutamadan ya da 1-2 balıkla dönüyoruz ama balıklar iri oluyor.

Ben balığı fotograflamaya çalışırken Serhat abi takımı yemleyip yeni nasibinin peşine düşmüştü bile. Sağ tarafımızda birden bir spinci belirdi. Bu ikimizin de ilgisini çekmişti. Mamunla daha fazla şansı olduğunu düşündük ikimizde. Sonra spinci ata ata yanımıza geldi.

Rastgelsin deyip konuşmaya başladık.
    Bir müddet sonra gene boş av raporumu yazacaksın gibi birşey söyledi. :D
    O an çok komikti, eyvah dedim içimden. Yakında parmakla gösterecekler beni. :D
    Forumdan olduğunu anlamıştım ama kim olduğunu anlamamıştım.
    Ben Dr.Zeki dedi. Kahkahayı bastım, hiç beklemediğim birşeydi. Tanışmak çok güzel oldu, hiç beklemediğim bir anda olmuştu. Bu hafta forumdan tanıştığım 2. kişiydi. :)
    Atçek zamanı buluşma dileklerinde bulunduk. Sonra yemli takımının yanına döndü. :)

Umutsuzca otururken çok güzel bir vuruş alıyorum. Benim sağır spirit surf bile vuruşu duyuyor ve zangır zangır titreyerek haber veriyor. Ben kamışı elime almamla balığın direncini hissediyorum kafa atmıyor ama sağlam direniyor. Levrek mi acaba diye düşünürken yarı yolda kamıştaki ağırlık gecenin sessizliğinde kayıplara karışıyor.
    Üzgün bir şekilde takımı çekiyorum ve en alttaki köstek sizlere ömür. :)

Öylece takım değiştirmeden devam ediyorum. Saat : 01:30 - 02:00 sularında surf takımım sağlam bir selam veriyor. Şans eseri ayakta olduğumdan hemen müdahale ediyorum ve balık takımda.
    Çok sağlam mücadele ediyor. Sağa, sola kendini atıyor. Okuma Trinity sararken zorlanıyor ve neredeyse saramayacak hale geliyor. Sanki 5 kiloluk balık tuttum. :D

Hemen tahminler başlıyor kafada, kesin levrek, kafa atmıyor falan derken. Ya takım koparsa korkuları. Serhat abi bi yandan çek Volkan az kaldı diyor. Sahildeki diğer avcıların hepsi bana bakıyor. Nazar değirecekler. :D

Balığı kıyıya alıyorum ve çok mutluyum. Bu surf kamışın ve okuma trinity makinanın ilk kayda değer balığı. 400 gr'lık bir çipura, tahminen. :)

Çevredeki avcılar da birkaç lidaki ve sargoz tutuyorlar. Gördüğüm kadarıyla avlakta bizden daha güzel balıklar tutan olmadı. Aslında hemen tüm avcıların hedefi lodosta levrek yakalamaktı ama levrek av vermedi.

Deniz ana bana kayda değer bir balık vermişti. :) Bugüne kadar neden vermemişti acaba diye de düşündüm. Ya saygısızdım, ya da sorun ay dedeydi. :D

Avlandığımız gece havada ay dede yoktu. Bence ay dede, deniz ananın aklını çelip, gecesine eğlence katıyordu. Yıldız teyzeler havada olmasına rağmen, çapkın ay dede nerelerdeydi bilmiyorum.

Gecenin tek soru işareti uyandıran olayı buydu. :)

Herkese rastgelsin, iyi haftalar dilerim... :)

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    :D :D :D valla çok güldüm Volkan. demek bu forum adami o kadar meshur ediyor :D

senin kamis cidden sagir demekki :) bu çupranin kafasini hissetmiyorsa ne bekliyor daha, kilolugunu mu? onu agaçtan kesecegin dal da hisseder :)

3. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Epeydir bir Volkan raporu okumuyordum:) Yine en başından en sonuna kadar keyifle takip ettim..

Dostum balığın güzelini götürmüşsünüz, bir de senin anlatımın eklenince kendim yakalamışım gibi keyiflendim:) Oltana, klavyene sağlık.. Allah daha iyilerini nasip etsin..

4. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    :) Güzel balıklar,bundan iyisi şamda kayısı

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Hiç sorma valla Roy, dünya küçük. Biri dese inanmazdım. :D Kamış sağır biraz ama bu boyları hissediyor. :D
    Sana da rastgelsin... :)

Sağolasın Deniz, beğendiğine sevindim. :) Allah sana daha güzel balıklar nasip etsin. :)

6. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Kardeşim çok sevindim. Ben de 3 gündür Karaburun' daydım. Hava çok durgundu. Tekne ve kıyıdan balık tutamadım. Ama 2 kalamar yakaladım kıyıdan :)

7. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Başlığa bakınca hemen bu bir klasik Volkan raporudur dedim.Acaba bu sefer balık varmıdır diye içimdende geçirmedim değil:D
    Deniz ana, ay dede, yıldız teyze diye başlayınca "eyvah, yine suçlayacak birşeyler buldu" derken, fotolar merakımı giderdi:D

Tebrikler Volkanım, Allah her zaman gönlüne göre versin, bol balıklı ve keyifli avlar...reeling

Birde deniz anadan değilde, herşeyi yaratan Allahtan kısmetimizi istersek daha uygun olur diye düşünüyorum.Bu deyimi forumda sıkça görmeye başladığımdan değinmek istedim.:rolleyes:

8. 4443

4443

Volkan abi senin mizacın bambaşka çipuralarda gayet güzeller ayrıca son kareye bayıldım afiyet olsun :D

9. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Market balığı bunlar kimi kandırıyorsun Volkan :D Ben normal Volkan yazısı diye girdim, baktım balık var raporda :D Yeme bizi Volkan :D

10. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Teessüf ederim ya , 1 aydır balığa çıkmadın mı :D :D Eline sağlık Volkan güzel rapor. Her zamanki gibi eğlenceli :) Sabah gidiyor muyuz ? :D

11. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Hem keyifli, hem de balikli... harika bir Volkan raporu. :thumb:

Eline saglik, tesekkurler kardesim... :)

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Fatih abi, sana da rastgelsin. :)

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Alper, kalamar da gayet güzel. Birini yem yapaydın keşke. :D
    Kalamar bacaklarına güzel vuruşlar aldım. ;)

Teşekkürler İsa abi, sana da katkat iyileri nasip olsun. :)
    Diğer konu da; bende aynı fikirdeyim. ;)

Teşekkür ederim, beğenmene sevindim. Daha iyileri sana nasip olsun. :)

14. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler Volkan kardeşim, çok güzel balıklar avlamışın, afiyet olsun.:) :) :)

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yazmazsın sanıyordum, yazdığına ayrıca sevindim. :) Ne zaman online olur bilmiyorum ama balıklar konusunda şahitim var. :)
    Çiftlik kaçkınıysalar bilmiyorum. Yakında çiftlik yok ama olmaz diye de bişey yok. :D
    Sana daha irileri rastgelsin. :)
    Ölçü birimi koyun ki bizler de tebrik edip etmeyeceğimize karar verebilelim. ;)
    Bu bize gösterilen saygıdır. Hep balıklara göstermeyin şu saygıyı :D:D:D
    İyi akşamlar kardeşim. :)

Ahahaha :D:D:D Haklısın valla. :D Gittik ava yav, geçen perşembe hemde. :D:D:D
    Bana 8 saati bulmayan avlar av gibi gelmiyor, sanırım ondan avdan saymadım. Yazmadım bile, :) sahilde gezinti gibiydi. :D

Çipurayı tutunca gazım indi. Gaz bahane aslında. Eşim geldi, nereye gidiyon ava? :D Çarşamba, Perşembe, Cuma sabahı bi ihtimal. :D:D:D

Gidebilecek gibi olursam kesin çıtlatırım sana. :D Yalnız bu sefer levrek çaparisi yapmak lazım. Senin arkadaşın Ümit, 4. levrek raporunu patlatmış. :D
    Biz anca geçen avda sıçrattığı suyu görebildik. :D:D:D
    Gidersen rastgelsin. :)

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim İbrahim abi. Senden de bekliyorum bir tatlısu, tuzlusu farketmez, yüzgeçli olan bir canlıyla çekilmiş fotograf. :D
    Daha güzelleri nasip olsun abi. Rastgelsin... :)

Teşekkürler Orhan amca. Mercanları tutmuşsun, gördüm de okuyamadım. Yarın okuyacağım inşallah. Sana da rastgelsin... :)

17. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi ellerine sağlık yine güzel birrapor olmuş. Ben de bugün bir rapor yazmayı umuyordum ama sabah 3den 11e kadar yemliden de at çekten de hiç birşey alamadık, 2 haftadır çok güzel balıklar yakaladığımız yerde bugün en az 20 tane tekne kıyıdan 15-20m. açıkta ağ atıyorlardı, şen gittik yaslı geldik anlayacağın,
    Daha güzelleri rast gelsin abi

18. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Tebrikler Volkan birgun bende yanasip balik varmi Volkan dicem :)

19. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Volkan Abi ama bunlar çupra abi levrek değilki:D Levrekler nerde kalmışlar:eek:

20. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Sportex SeaStar 2,70 80-100 atarlı
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Volkan hem rapor çok keyifli, hem de çipuralar süper ellerine sağlık. Mamunu canlı mı takıyorsun, donuk da iş görür mü?

Rasgele