Deniz çağırıyor…Hava ayaz, çukurovanın soğuğu, sıcağı kadar berbattır, nemlidir hava , toroslar, sürekli kar soğuğunu pompalar ovaya, güneşe güvenerek yeteri kadar sağlam giyinmeyip, mekanları ısıtmadığınız sürece donar kalırsınız. İşte böyle bir akşamda tutku yüklü aşkımız bizi çağırıp durdu… Çocuğa ayrılacak zaman, gündelik rutin işler vs.vs. hepsini bir kenara bırakıp aşkımıza koşmak için bütün iş ve işlemleri gerekçeli kararlarla öteleyip bizi bekleyen sevdamıza telaşla koştuk. Hiç bir güç durduramaz bizi, nehir tersine akar! Yemler, dalga boyu, ayın durumu, avlağın hali kafanızda kurguladığınız bütün planları değiştirir. Bizim de içimizden geçen mırmır ve sargoz avı denizin kabarmış görüntüsüyle büyük balığa evrildi ve klasik karakulak takımımızı köpüklü sularla buluşturduk. Bir müddet sonra benim kamışın yerle bir olduğunu fark ettim, yan tarafımdaki hasan kardeşimin maharetlerini sergileyip, oltamın üzerine takımını attığını düşünüp, çocuksu bir kavgaya başladık:”ya arkadaş beynin, kaslarının üzerindeki otoritesini elden bırakmasın” dedim, hasan’da “ benim bir sıkıntım yok, sen çene yağlarını erit” dedi, la havle çekip, kamışımı yerden kaldırıp kumlu kısımlarına su döküp temizlemeye çalışırken kalamanın kesik kesik ötmesiyle elim ayağıma dolandı, kısa bir mücadeleden sonra balığı kıyıya yanaştırdık yalnız dalga kıyıyı dövdükten sonra geri çekilirken 6-7 metre boşluk bırakıyordu. taymingi iyi ayarlayıp çekmeliydik yoksa balık karnını taş ve kumlara sürtüp, dalga gücüyle takımı kırabilirdi. Hasan kardeşime suya girmesini söyledim, heyecanla atladı, tabi kafa lambasını açmadan, balığı yakalamasını beklerken, dalganın sürüklediği büyük taş parçalarını göz kararıyla tutmaya çalışması avı keyifli ve heyecanlı bir hale getirmişti. Son hamleyle doğru şeyi (balığı ) yakalayıp diskçi edasıyla kıyıya atması avımızın mutlulukla sona ermesini sağladı. Kalın sağlıcakla. not: lojistik desteğini esirgemeyen beden eğitimci kardeşimiz deniz’e sonsuz teşekkürler.
hay maşallah, çok güzel balıklar bunlar, tadı da ne lezzetlidir şimdi (Izgarası da çok güzel olur ) Çukurova taraflarında oturmuyorum ama balık avı raporlarında avlak bölgenizi, kullandığınız yemi, kamış ve takımlarınız hakkında bilgileri de yazarsanız, o bölgeye yakın veya gidebilecek arkadaşlar için faydalı bir rapor olmuş olur. Avınız daim olsun ...
Sonu Mutlulukla Biten şiir Tadinda çok Güzel Raporun Için Teşekkürler....güzel Raporlarinin Ve Avlarinin Devamini Dilerim .rastgelsinn)))
Resim yüklemede sıkıntı olduğu için teknik bilgileri atlamışız. Yem: Boru kurdu(mırmırlar), kargı midye(karakulak), minare (sargozlar) Makine: Shimano Nexave 10000 FB Kamış : Lineaeffe Turnafresh 3.90 Misinalar: Asso fc (kaplama) 30 mm (beden -köstek) İğneler: Fudo 1501 no: 4 (karakulak)-VMC çapraz no: 5-6 (sargoz-mırmır) Avlak Bölgesi : Mezitli-viranşehir hattı.
Tebrikler,çok heyecanlı bir anlatım olmuş,balıklarda süper.Güzel avlarınızın devamı dileğiyle. Rasgele,
edebi bir çalışma olmuş... bir tahminde bulunayım bence siz edebiyat yada türkçe öğretmenisiniz... ellerinize sağlık dahasına rast gele inşallah...
işte klasik takımla tutulmuş , güzel bir anlatımla süslenmiş rapor. yaşadıklarınızı bir kaç saniyeliğine bize de yaşattığınız için sağolun. bu arada ufaklık belliki alışkın balık görmeye..
Çok güzel bir giriş bölümü ile başlayan, güzel bir av güncesini okumak gerçekten hoş oldu. Teşekkür ederim. Avlarınız ve paylaşımlarınız hep böyle güzellikle dolu olsun.
Osman tebrik ederim çok güzel balıklar. Nefis sunumun için de sağolasın. Bereketli avların daim olsun. Ancak abicim içime bir kurt düştü: Sargozlar için yem olarak "minare" kullandığını yazmışsın. Bunlar ne tür minareler abicim, umarım tebliğde bahsi geçenler değildir.
Osman abi süpersin maaşallah..Zevkle okudum,o anki heyecanına azda olsa ortak oldum,teşekkür ederim...Güzel avlar seninle olsun