Deniz Çekilmesi...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında erimozel tarafından paylaşıldı.

1. erimozel

erimozel Erim Özel

Favori Kamış:
    Apnea powerpoint 75 ve bi dolu olta
    En İyi Avı:
    Kefal 1 kg
    Merhabalar ,

Şuan altınolukta tatilimi geçirmekteyim. Hava karardığında uygun takım ve yemle olta atıyorum , eğer deniz çekilmemişse boş dönmüyorum ama deniz bazen 1-2 metre kadar çekiliyor geceleri.Ayın gelgit etkisi ile ilgili bir durum mudur? Bu durumun deneyimlerime dayanarak balığı kaçırdığını gördüm, bu doğrumudur , bu durumu yaşayan başka balıkçı varsa yada bu konuda bilgisi olan varsa yazabilir mi?

Şimdiden Teşekkürler.

2. 56562

56562 xxx xxxxx

Bende geçen hafta Ayvalıkta aynı durumu farkettim. Sıradışı olan denizin her zamankinden fazla yükselmiş olmasıydı. Benim kurduğum mantığa göre denizin birden ve fazlaca yükselmesi, kıyı bandında yaşayan birçok böcek v.s. türü canlının suya gömülmesine ve çok sığ sularda yuvalanan yavru balıkların zorunlu olarak derin sulara sürüklenmesine neden olmasıdır. Bu durum sözünü ettiğim avları kovalayan avcılar için bulunmaz bir durum şüphesiz.

3. DjKaLpSiZ

DjKaLpSiZ Furkan Karaaslan

Favori Kamış:
    remixon,dip oltası
    Favori Makine:
    dam sel modul 60
    En İyi Avı:
    turna 3,5 kg dalak 2 kg sudak 1 kg
    deniz ırmak vs ayın etkilerinden dolayı gelgit oluşmaktadır bazen yükselir bazen alcalır bu gibi durumlarda cok nadir balık cıkar

4. erimozel

erimozel Erim Özel

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Kefal 1 kg
    Dün gece 20.00 - 2.00 arası arkadaşla beraber ikişerden dört olta attık 4 ünde de farklı yem takılıydı ( mamun , sülünez , boru kurdu , sardalya ). Zilleri taktık ve oturduk bekledik. Birtanesi bile şıngırdamadı , çıldıracam! Ya Balık ! Gel oltayı şıngırdat, seni yakalayamasam da olur ! Yok yok yok! denizin içini açmışlar bütün balıkları almışlar sanki içinden!

5. erimozel

erimozel Erim Özel

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Kefal 1 kg
    Merhabalar,
    Yakında tekrar altınoluğa gideceğim. Acaba bu sene de böyle bir çekilme mevcut mudur? Edremit körfezinde avlananlardan bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum :)