deniz enikleri

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında draco tarafından paylaşıldı.

1. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    silivri'den sadece köpekbalığı çıktığı yazdı. istavrit çaparisi ile mahmuzlu camgöz yakalıyor, mecburen onu yiyorduk. yine o günlerden birisinde, yakaladığım yeni ölmüş camgözleri evyede fileto haline getirirken karnını yardığım balıklardan birisinin içinden 10-15 tane canlı yavru fırladı! o sırada köpekbalıklarının yumurtalarının anne karnında çatladığını ve doğumun canlı doğum gibi olduğunu bilmiyordum. şanslarına da tam doğuma yakın, yumurtalar çatladıktan hemen sonrasında ayıklamaya denk gelmişlerdi. evyenin içinde kıvıl kıvıl oynaşan parmak kadar köpekbalıklarını görünce, o sene bir ekolojik felaket olduklarını bile bile kıyamayıp su dolu kovayla götürüp tek tek denize saldım ve onlarla epey süre yüzdüm.

ekolojik kaygılar ile insanlık arasındaki mücadeleden ne mutlu bana ki insanlık galip çıktı. o zar zor yüzen afallamış yavrularla birlikte açığa kadar yüzüp martıların kapmasını engellediğim anlar hayatımdaki en güzel anlardandı.

Son düzenleme: 6 Ağustos 2008
  2. Horozbina

Horozbina Levent

Favori Kamış:
    Turnafresh Kamış+ Shımano Makine
    En İyi Avı:
    Lüfer+Lambuka
    fishman :) helal ...

3. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Mükemmel bir hikaye.Teşekkür ederim.

4. Kağan bey yaptıklarınız alkışlanacak bir davranış..Kutlarım:)
    Ancak kısa bir ekleme yapmak isterim..Doğanın bir kanunu vardır bu çoğu bitki ve hayvanda geçerlidir evrim sürecinde DNA lara kaydedilmiş bir davranıştır diyebiliriz..

Bir canlının yaşamına son verildiğinde eğer belirli bir aşamayı geçmiş olgunluğa erişilmiş ise hayvanlarda doğum erkene alınır..Pekçokkez oltama gelen vatozların karaya alındığında yavruladığına şahit oldum..Aslında bu olaya zamanlamanın doğru olmasından değil ölen yada öleceğini anlayan hayvanın doğumu öne almasıdır..Bitkilerdede bu durum söz konusudur..Susuz kalan bir kavun acil olarak meyvalarını olgunlaştırmaya çalışır..hatta bu olay Turfanda kavun ve karpuzlarda bilinçli yapılır..Karpuzun sap kısmı burularak zedelenir ve az beslenen meyve normalden çok kısa sürede olgunlaşmaya çalışır.

5. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    tam bir amatör balıkçı ruhu. teşekkürler kaan... bana denizde değil amaakvaryumda denk gelmişti. yavrulukta doğum için ayırdığım bir lepistes atlamış. benim bulduğum da tahta gibi olmuştu. öldü sandım ama yine de yavruluğa koydum. ters duruyordu. neyse işimi bitirince gelir atarım dedim. 5 dakika sonra yavruluğun yavrularla dolu olduğunu gördüm. ama balık yine aynı şekilde duruyordu. balık öldü ama yavrular yaşadı...

Son düzenleme: 6 Ağustos 2008
  6. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Vay an.canına desem ayıp olurmu:DDoğa işte.Yapıyo yapacağını.
    Bu arada doğaya katkılarından dolayıda kaan ustamızı tebrik ederiz;)

7. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    erdal bey çok güzel bir bilgi, bunu bilmiyordum, öğrenmiş oldum, çok mantıklı... işte paylaşmanın güzelliği. çok teşekkürler. saygılar.

8. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Gerçekten çok güzel bir davranış fazla olduklarını ve diğer deniz canlılarına zarar vereceklerini bile bile böyle bir davranış göstermek herkesin harcı değil hatta onuda geçtim bununla uğraşmak bile bazılarının harcı değilde neyse.;)

Bir şey merak ettim vatoz ne şekilde değerlendiriliyor ben yemek amaçlı tüketilmediğini sanıyordum ?

9. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    iltifatlarınız için teşekkürler.

vatozun kanat kısımlarını keskin bir bıçakla kesip bunları 4-5 saat marine sosta bekletirseniz daha sonra çıkarttığınızda tava yapabilir ya da fırında domatesli olarak buğulama vs. yapabilirsiniz. özel olarak avlanması taraftarı olmasam da oltaya makul irilikte vatoz geldiğinde balıksız geçen bir günde tatmin edici oluyor :) bembeyaz eti var:D

10. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Tebrikler gerçekten çok güzel bir davranış ,paylaşım için teşekkürkler