Deniz İçin Sazan Kamışı Olur mu?

Konu, 'Kamışlar' kısmında umitdulger tarafından paylaşıldı.

1. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Nomura Hiro Street 223 cm 0-6 gr
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Daha kiloluk balık tutamadık :)
    Denizde mırmır, yemli lüfer, kıyıdan istavrit gibi avlarda kullanmak üzere sazan kamışı almayı düşünüyorum, sizce herhangi bir sorun oluşturur mu hassasiyet konusunda özellikle? Sazan kamışı düşünmemin sebepleri 3 parçalı olmaları, atar değerlerinin istediğim değerde çok rahat bulunmaları ve bütçe aralığıma uygun olmaları... Normal teleskopiklerde bu özelliklere uyan çok kamış yok, ya pahalı ya atarı yüksek kamışlar var genelde ben akıntılı yerde avlanmıyorum o yüzden 100 gr bile kullanmam pek, en fazla 80 gr civarı atarım...

2. göksel

göksel göksel özkan

kurşunu çok uzağa erdirmek gibi bi derdiniz yoksa, sazan kamışları da kamıştır neticede, ama uzağa atım için abanmak gerekince uçtan aksiyonlu surf kamışlar verimli oluyor sanırım.,sazan kamışları hasar görebilir diye düşünüyorum.,

3. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Yok ya oyle surf casting tarzi atislar yapmaya niyetim yok, en fazla 60 m civari atsam benim icin fazlasiyla yeterli olacagini dusunuyorum ki zaten sazan avinda 100 m civarinda atmak icin kullaniliyor bu kamislar... Misina klavuzlari tuzlu sudan etkilenir mi acaba, bir de sazan kamislarinda ufak vuruslari hissetmek mumkun olur mu? Ben avlanirken harami baliklarin yemi tirtiklamalarini bile hissetmeyi seviyorum :)

4. senna

senna semih kahraman

Favori Kamış:
    vega potenza moon star
    Uygun surf kamisi almaniz gerekebilir kilavuzlari tuzlu suya cok yatkin olmayabilir neticede tatli su icin uretilen kamislar 80 gr kursunla 3.66 m lik kullaniyordum guzeldi ama surf kamis daha baska bence sazan kamisi bana esnek gelmisti

İp misina ile vuruslari daha net hissedebilirsiniz bence:)

5. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    İstedigim gibi bir surf kamis bulamadim, ya cok pahali yada cok adi aradigim atar araliginda ve boydaki kamislar, bazilari cok parcali bazilarinin kapali boyu arabaya sigmiyor, en uygun sazan kamislari gibi duruyor ama bilir kisilerin fikirlerini almak istedim...

6. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    sazan kamışlarının atarları 75-100 olanları alabilirsin örnek vermek gerekirse bende shimano alivio cx specimen 75 gramlı kurşuna banamısın demeden istediğim noktaya atabiliyorum elinize aldıgınızda surf kamış kadar güven vermesede atışı ile hayran bırakıyor ayrıca belirtmek isterimki uzak atış popper atçeki için en müsait kamışlar sazan kamışlarıdır tabi bu benim deneyinlerimden oluşan şahsi fikrimdir.[​IMG]

7. byblack

byblack Mustafa Burak ARIK

Favori Kamış:
    TrioRex 430-3P Lineaeffe Extreme VIP-430-180 FladenMax Total Flexx 40-80 Helios270-20-50/240-15-45
    Favori Makine:
    Helios 35 HGX OkumaV80Sa, Raw II 65, Raw II 55 Shimano New Elf 3000SDH
    En İyi Avı:
    4.870 Kg Sudak / 8.220 Kg Sazan / 13.400 Kg Yayın
    Hocam kamışlar beklemeli av larda kullanıyorum okumanın 3.90 3.5 lbs 100 gram atari var 80 gram atari çok iyi ancak küçük balıklar da cidden his vermeyen bir kamış illaki kalamayı 1 kg ye kadar sıkıyorum ki Hissedeyim yoksa kalama biraz bos olsa makina ve kamis ağırlığıyla sazan kurtulamasa da kamis ta en ufak bir oynama görmezsin sert bir aksiyonu var.

8. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Destekleriniz için çok teşekkür ederim bugün lineaeffe mormora 400 cm 100 gr atarlı kamışı aldım...

9. FIKRETUGUMU

FIKRETUGUMU FİKRET ÜGÜMÜ

Ümit bey merhaba,forumları karıştırırken denk geldim,mormora kamışlardan ben de almayı düşünmüştüm,uzun zaman geçmiş bu arada deneme fırsatınız olmuştur.Kamışla ilgili değerlendirmenizi merak ettim,,!