DENİZ KEFAL AV RAPORU

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında öğretmen35 tarafından paylaşıldı.

1. öğretmen35

öğretmen35 mehmet

İlk av raporum olduğu için acemiyim birazcık. Sabah 08.00 de indim sahile. İlk defa oradan atacağım için 1 tane ekmek aldım sadece. Kıbrıs takımı oltamı hazırladım ve suyla buluşturdum. Kefallerin ekmeğe öyle bir saldrışları vardı ki ilk başlarda ufakları ekmeği didikleyip duruyordu. Bir süre sonra da ekmeği dağıtıyorlardı. Birkaç küçük takılanı denize saldım. Daha sonra oltamı daha uzağa atmaya çalıştım. Küçük varsa büyükleri de çok uzakta değildir diye düşündüm. Ve ilk kefalim geldi Baktım ki verim var hemen 2 ekmek daha alıp denemelere devam ettim. Toplam 5 tanesini alıkoydum. Belki 7-8 tane de denize iade ettim. En büyüğünü kepçesiz çekmek epey zor oldu. Çok iyi kafa atıyordu ama çok şükür kıyıya çekmeyi başardım.reeling Esas çok daha büyük bir tane yakalamıştım aslında o kadar sağlam bir balıktı ki ekmekle mantarı suya gömüşü harikaydı. Hemen sarıldım makaraya. Uzun bir mücadeleyle kıyıya kadar getirdim. Fakat 2 metre kala öyle bir kafa attı ki kurtulmayı başardı. Kısmet değilmiş demek ki.
    Bİrkaç resim koyuyorum. Umarım beğenirsiniz. Rastgele!

http://img499.yukle.tc/image.php?id=5001IMG_20141101_134757.jpg
    http://img499.yukle.tc/image.php?id=4346IMG_20141101_211422.jpg

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tebrikler Güzel vakit geçirmişsiniz. Dahası rast gelsin.

3. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Tebrikler, afiyet olsun :)

4. emre2626

emre2626 emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe adriatic 3,90
    Favori Makine:
    Blue Fish Eagle
    En İyi Avı:
    kırlangıç 1.5 kg
    tebrikler kıbrısı gezer kurşunlu sardalya sarıp dene birde hertürlü balığı alabilirsin o şekilde

5. öğretmen35

öğretmen35 mehmet

Teşekkür ederim abicim. Gerçekten çok güzel vakit geçirdim. Kefal balığı yakalamak zaten çok keyif veriyor insana ha aldı ha alacak derken :) bu arada resimler görünüyor mu? Tıklıyorum ama çıkmıyor şuan bilgi verirseniz sevinirim bende mi sorun var?

6. öğretmen35

öğretmen35 mehmet

7. öğretmen35

öğretmen35 mehmet

Teşekkürler. Sardalyayı duydum ama hiç denemedim. Her türlü balık derken mesela ne gibi balıklar denk gelebilir Emre?

8. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    tebrikler, epey yakalamışsınız afiyet olsun.

resimleri yüklemeye çalıştım ama bende beceremedim. :(

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrikler, kaçan balık büyük olur her zaman. Kefal de yakalanan bölge temizse lezzetli bir balıktır, afiyet olsun.

10. yhy

yhy Yahya

Tebrikler Mehmet , güzel kefaller tutmuşsun.Kıbrıs takımının mantarını biraz büyükçe hafif bir şamandırayla değiştirip, beden misinasınıda bir kulaç gibi biraz uzatırsan daha iyi neticeler alabilirsin.Devamı rastgelsin kardeşim.

11. emre2626

emre2626 emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe adriatic 3,90
    Favori Makine:
    Blue Fish Eagle
    En İyi Avı:
    kırlangıç 1.5 kg
    saıgöz karagöz kalkan vs dip balıkları

12. öğretmen35

öğretmen35 mehmet

teşekkür ederim daha iyileri sana rast gelsin:) ya mozilladan açmıyor şimdi chromedan girdim açıyor sanırım sistemsel sorun. yüklemede sorun yok demekki sizde yükleyebilirsiniz yükle.tc den çok kolay zaten.

13. öğretmen35

öğretmen35 mehmet

Teşekkür ederim.. O kaçışı bile insana keyif veriyor hırslandırıyor. Ben İzmir'liyim biz tutmuyoruz normalde bölge pek temiz değil. Ama bunları Kastamonu İnebolu'da tuttum burada görev yapıyorum ve bölge çok temiz. Kanal falan da yok. O yüzden gönül rahatlığıyla yiyebiliyoruz.

14. öğretmen35

öğretmen35 mehmet

Teşekkür ederim yahya abi. Tavsiyelerin için de sağol abicim. Mantar yerine şamandıra kullan diyorsun yani değil mi. Daha önce hiç denemedim ama bir daha ki sefere deneyeceğim abicim.

15. öğretmen35

öğretmen35 mehmet

Anladım karadenizde bu balıklar var mıdır hiç bir bilgim yok ama tavsiyen için teşekkür ederim. Denemek lazım denemeden olup olmadığını anlayamayız değil mi.

16. yhy

yhy Yahya

Mehmet, zargana şamandırası gibi ağır olmayan, süngerimsi hafif ve büyük olanlar var, hem ağırlık yapmıyor, hem de kurşun dibe inerken dolaşmayıp, takımı daha çabuk yukarı çıkarıyor.Tabii ileri attığın zaman , gözle takibide daha kolay oluyor.

17. öğretmen35

öğretmen35 mehmet

Simdi daha iyi anladim abicim. Mutlaka deneyip yorumunu yapacagim. Tecrübe baska bir sey tabi ki. Sizlerin tecrubeleri bizlere rehber olacak.