Vay mubarek... Eger ayni sey Turkiyede olsa adamlar cebine dahi doldururlar , yetmedi birde kolu komsuya telefon ederlerdi. Baksaniza Galata koprusunde bile insanlar vardiyali sistem ile balik tutuyorlar...
kördüğümü yapmasını bilmezler MEVLAMDA verdimi böylesine veriyor bizde uzay teknolojisiyle yarışalım olaya bak kızdım şimdi
Bizde bir yerde böyle balık olsa gece sessizce bir gemi gelip liman içi filan dinlemeden kıyıya yanaşıyormuş gibi yapıp bütün balığı toplar. Bizde ondan yok. Yani Mevlamla alakası pek yok. Örnek Sarıyerde kıyıdan 30m açıkta atılan gırgırlar troller.
tabi eskiden büyükelrimizin anlattığı balık bolluğu artık yok. bende bir fotoğraf vardı sitede de paylaşmıştım eski bir otoğraf. kıyıdan ağ çekiyorlar içi orkinos dolu. babam ve arkadaşları anlatırlar hep balıkalr nerdeyse karaya çıkacaklar derlerdi. şimdi nerde çinekop yakalayınca bile seviniyoruz ve şimdilerde gerçekten de insanlar katliyam yaparcasına avlar yapıyorlar. gırgırlar ayrı dert bir de kıyıdaki yamyamlar var adam kocaman çöp kovasını silme dolduruyordu.. çok yazık
Maşallah ne bolluk ... Buradada bazen aynen o şekilde kaynıyor kefaller.. Yalnız eleman çok iyi serpiyor nokta atışı resmen helal olsun.. Abi teşekkürler paylaşımın için..
Serpme ile balık tutulduğunu çok gördüm,yaşadım ama böylesini duymamıştım bile.Paylaşım için teşekkürler...