merhaba ; Deniz motorunun otomobil ile taşınması konusunda bir mesaj , bir konu başlığı aradım , 13 sayfa olan tüm motor konularına göz attım ama bulamadım. Bilen , tecrübe edenlerden yardım rica edeceğim. Kısmet olursa bende bir bot ve motor edinme niyetindeyim. Lakin yazların İzmir Dikilide kullanacağım. Kalan zamanlarda da istanbula kullanmak istiyorum. Ama aradaki nakliye sorununa çözüm bulamadım kafamda. Motoru aldım diyelim , bu sefer nasıl taşıyacağım ? İstanbulda alıp izmire götüreceğim. birkaç ay orada kalacak, sezon sonuda istanbula geri getireceğim. aracım ford fusion HB kasa. Önerilerinizi, tavsiyelerinizi bekliyorum , teşekkür ederim.
Alta kalın bir koltuk süngeri serersin(50x 100 lük)sonra kol altta olacak şekilde yatırırsın,üstüne de bi battaniye atarsın,botuda üstüne yerleştirirsin,FİZANa gider bişey olmaz(ben öyle taşıyorum) Sanırım,senin araçta bagaj genişliği motoru yan koymaya yetecek boydadır(120 cm kısa şaft 9.9 a yetiyor)
Motorun sığması değil de yatmasından dolayı oluşacak hasardan bahsediyorsun sanırım. Eğer öyleyse vites tarafını korumaya alarak vites üstüne yatırmalısınız
kolun üzerine yatırma sebebi zaten yağ sızmasını önlemek için Zaten kapakta uyarı stikeri bulunur hangi taraf üstte olacağına dair,başkacada yapılacak bişey yok kasma o kadar kendini,bişey olmaz
Özkan, diğer arkadaşların da dediği gibi kolun üzerine yatırarak taşımalısın ancak dikkat etmen gereken bir diğer husus ta seviye olarak pervane kısmının kafa kısmından aşağıda durması gerektiğidir. Ufuk çizgisi gibi düşün, taşırken kafa aşağı doğru pervane yukarı doğru durursa ilk çalıştırmada sıkıntı yaşayabilirsin.. bunu sağlamak için kafa kısmının altına yumuşak bir destek koyarak kafayı seviye olarak yukarda tutabilirsin.. bu arada şimdiden hayırlı olsun
Bu faydalı bilgi için teşekkürler. birde motorunda iç depo dış depo onumu varsa motorunu dış depoya getirip karburatörde benzin bırakma taşıma esnasında akabilir. Sırf dış depodan kullanıyorsanda dış depo bağlantısını keski karburatörde benzin klmasın. Zaten diğer taşıma şekillerinide arkadaşalr anlatmış. benim Wolkswagen Golf aracımın arka bagajına koltukalrı yatırmadan 3 metre kolibri bot ahşap tabanı en üstede motor sığıyordu bilgin olsun.