Deniz motorunun otomobil ile taşınması sorunu

Konu, 'Motorlar' kısmında ozkan_askan tarafından paylaşıldı.

1. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    merhaba ;

Deniz motorunun otomobil ile taşınması konusunda bir mesaj , bir konu başlığı aradım , 13 sayfa olan tüm motor konularına göz attım ama bulamadım. Bilen , tecrübe edenlerden yardım rica edeceğim.
    Kısmet olursa bende bir bot ve motor edinme niyetindeyim. Lakin yazların İzmir Dikilide kullanacağım. Kalan zamanlarda da istanbula kullanmak istiyorum. Ama aradaki nakliye sorununa çözüm bulamadım kafamda. Motoru aldım diyelim , bu sefer nasıl taşıyacağım ? İstanbulda alıp izmire götüreceğim. birkaç ay orada kalacak, sezon sonuda istanbula geri getireceğim. aracım ford fusion HB kasa.

Önerilerinizi, tavsiyelerinizi bekliyorum , teşekkür ederim.

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Özkan yapacak bişey yok kuzu kuzu HB içerisinde doğru yatıracaksın. gibime geliyor....

3. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Alta kalın bir koltuk süngeri serersin(50x 100 lük)sonra kol altta olacak şekilde yatırırsın,üstüne de bi battaniye atarsın,botuda üstüne yerleştirirsin,FİZANa gider bişey olmaz(ben öyle taşıyorum)
    Sanırım,senin araçta bagaj genişliği motoru yan koymaya yetecek boydadır(120 cm kısa şaft 9.9 a yetiyor)

4. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Motorun sığması değil de yatmasından dolayı oluşacak hasardan bahsediyorsun sanırım. Eğer öyleyse vites tarafını korumaya alarak vites üstüne yatırmalısınız ;)

5. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    kolun üzerine doğru yatmasıyla motordan yağ sızması gibi bir sorun olabilir mi peki ?

6. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    kolun üzerine yatırma sebebi zaten yağ sızmasını önlemek için:) Zaten kapakta uyarı stikeri bulunur hangi taraf üstte olacağına dair,başkacada yapılacak bişey yok:) kasma o kadar kendini,bişey olmaz:)

7. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Aynen abimin dediği gibi kolun üzerine yatırdığımızda yağ sızması vb problemler olmaması için.

8. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    çok teşekkürederim. Motoru almadan daha taşımasının tasası aldı beni :)

9. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Rica ederiz ;)

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Özkan, diğer arkadaşların da dediği gibi kolun üzerine yatırarak taşımalısın ancak dikkat etmen gereken bir diğer husus ta seviye olarak pervane kısmının kafa kısmından aşağıda durması gerektiğidir. Ufuk çizgisi gibi düşün, taşırken kafa aşağı doğru pervane yukarı doğru durursa ilk çalıştırmada sıkıntı yaşayabilirsin.. bunu sağlamak için kafa kısmının altına yumuşak bir destek koyarak kafayı seviye olarak yukarda tutabilirsin..
    bu arada şimdiden hayırlı olsun :)

11. kaygisiz

kaygisiz Deniz Alkım

Favori Makine:
    Okuma Safina pro-65
    Bu faydalı bilgi için teşekkürler.

birde motorunda iç depo dış depo onumu varsa motorunu dış depoya getirip karburatörde benzin bırakma taşıma esnasında akabilir. Sırf dış depodan kullanıyorsanda dış depo bağlantısını keski karburatörde benzin klmasın. Zaten diğer taşıma şekillerinide arkadaşalr anlatmış.

benim Wolkswagen Golf aracımın arka bagajına koltukalrı yatırmadan 3 metre kolibri bot ahşap tabanı en üstede motor sığıyordu bilgin olsun.