selam arkadaşımızın yaptığı deniz suyundan akvaryum sargoz karagöz mırmır gelincik asker balığı http://www.dailymotion.com/video/xbwxr1_deniz-suyundan-akvaryum_animals
hüseyin abi ben seyredemedim bi ilgilene bilirmisin video çalışmıyo sayfa açılıyo ama video çalışmıyo
doğada serbesdi diye düşündüce burada hapis hayatı yaşıyorlar diye biliriz hatta şimdi sizde diyeceksiniz akvaryumcudan aldığın balık sanki doğadan alınmıyor mu ? oda ayrı bi konu o artık o hayvanın ticari düşünüp üretip çoğaltmak için doğadan alıkonulmuş ve ondan sonraki nesilde ardından gelen soyuda ömrünün tamamını akvaryumda geçireceği için bence onun kaderi diye biliriz ki doğaya salsanavlanamıyacak yada kendi ihtiyaçlarını gideremiyecek ama bunların kaderi bu olmaması gerekirdi akvaryumcularda çok daha renkli çok da değişik boylarda deniz balıkları mevcut zaten onların ömürleri akvaryumda geçtiği için birşey fark etmez ama doğadan alıkoymak çok yanlış bu benim şahsi eleştirim eğer ben halimden memnuum doğadan alıkoyduğum hayvanlar önemli değil diyorsan birincisi bu aslında kanunen suç (insanlar için hukuk kanunlarında zorla alıkoymak ve adam kaçırmak diye geçer hayvanlar için ise hayvan hakları diye geçer) hayvan hakları için uygulanmayan ve denetlenemiyen bi durum olduğundan kimse ses çıkarmıyor yada önüne gecilemiyor önüne geçen hayvan severler ise olayı abartmış kişiler olarak kamu oyunda değerlendiriliyor ve medyada yayınlandığında halk ulan kadına bak hayvana bakıcağına sokaktaki tinerci cocuklara sahipsiz dilenci çocuklara baksın hiç değilse sokataki pislikten kurtulur vatana bir insan evladı kazandırır der kimiside insana yaptığım iyiliği ve yatırımı hayvana yapsaydım şimdi sütaş yada pınarın konumuna gelmiştim der buda ağacın ayrı bi dalına gider kişiye bağlı vekişinin seçimine bakar örneğin rizede artvindeki atmaca ve doğan ile doğuda ve güney doğuda suriye ve ırak sınırlarına yakın olan urfada antep de karaçaylak ve şahinle bıldırcın keklik avlarlar bu avın yapılması için ilk başta doğada bu işin tüccarları bu vahşi kuşları yavruyken yuvalarından alırlar yada benim bildiğim başka yöntemlerle doğadan alı koyarlar daha sonrada bunu hobi haline getirmiş kişlere el altından yüksek ücretlerle satarlar bunun ticareti nekadar yasak olsada talep olduğu sürece vede bu kontrolsüzlükle önüne geçemiyeceğimiz bir durum haline gelir benden size benden yaşca büyük olduğunuz için bir kardeş ricası yada tavsiyesi eğer ben bu balıkları akvaryumumda görmek istiyorum nasıl olucak bu iş çok seviyorum bunları diyecek olursanız en basitinden sizler kıyıya yakın olan kişiler olarak boş vakitlerinizde deniz kenarına gidebilirsiniz ve bu balıkları daha sonra belirli bi süre sonra sevihir zevkini sürdürlebilir tutmak için ya denize salın yerine yeni misafirler yakalayın bu sistemi aynen dediğim gibi misafir etme sistemi mantalitesi içerisinde sürdürün yada balık restronları yada alabalık restoranlarındaki gibi evinizde canlı balık rezervi bulunan restoran havasında sürdürün artık buda size kalmış bişey aayy çok tatalı çok şeker nasıl yüzüyor diye sevdiğiniz balık acaba tadı görünüşü gibi tatlımı lezzetlimi düşüncesi biraz karmaşık ve korkunç olur misafir etme düşüncesiyle devam ederseniz tavsiyem karagöz sargözler çok dikkatimi çektiler acayip büyükler yada tankınız o balıklara küçük gelmiş acaba akvaryumunuz kaç litre su alıyor yada en boy tüksekliği kaç santim bende akvaryum hobisiyle uğraştığım için size bikaç tiyo vereyim büyük olan balıkları alın ya doğaya salın yada tavaya atın afietle yiğin akvaryumunuz büyükse bu büyük balıkları çıkartarak diğer balıklara daha geniş ve rahat alan sağlamış olursunuz büyük balıklar herzaaman akvaryumun hakimi olduğundan diğer balıklar kendi özelliklerini sergileyip rahat hareket edemezler o yüzden sehir zevki 0 olur örenk sizin akvaryumunuzdaki sağ tarftaki kayanın altında saklanana iki tane kırmızı balık var üstlerinde de deli gibi dönüp duran akvaryumda hakimlik kurmuş sargözle karagöz var bu yüzden kırmızı balıklar pısmış vaziyette akvaryumun büyükse değim gibi kara gözleri sargözleri çıkar yerine yazılı hani , papaz balığı, normal hani,sarpa,kırlangıç,otbalığı ve zehirli olduğu bilinen trakonyanın renkli varyosyanları gibi renklibalıklar göz zevkinizi arttırır eğer yakaladığımız balıkların ticari kaygısı yoksa ve yemiyeceksek bence balıkları misafir etmek etik açıdan çok doğru bi davranış olur ben kendimi bildim bileli yakaladığım balıkların hepsini yedim yada eşe dosta yesinler diye verdim hatta birkeresinde 5kg lık levrek yakalamıştım ve onu maddi ihtiyaç için ve ailemden o an para isteyemediğim için restorana satmayı planlıyordum gittim restorana pazarlık yapıyodum dayım aradı ne yapıyon nerdesin felanderken pazarlık yaptığımı ve balığı öğrenince bırak dedi pazarlığı kaç para istiyorsan ben aldım dedi ve bana kızdı bende aldım balığı dayıma götürdüm durumu anlattım oda ihtiyacım olan parayı verdi ertesi günde akşam yemeğinde annem babam ve dayımlarla beraber afiyetle yedik :d ticari açıdan 100 % kar D: benim için doğru olan bu annemiz babamız bize bunu öğretti bizde çocuklarımaza öğreticez inşallah