Denizanası

Konu, 'Denizdeki Canlılar' kısmında hocca tarafından paylaşıldı.

1. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Taşucu sahilinde şimdiye kadar görmediğimiz şekilde bol deniz anası var.Limanın içinde sabahları o kadar çok ki .Deniz anasını hep tuz oaranı düşük denizlerde olur sanırdım.Karadenizde bunları görmeye alıştım.Taşucu'nda ilk deniz anası görüyorum.Sebebi nedir ,denizin aşırı kirlenmesi mi?Yoksa iklimsel mi?
    Temas oluğunda ne yapmak gerek.Kimi tuzlu su ,kimi tatlı su, kimi amonyak yazmış.Doğrusu nedir ne yapmak gerek.

2. gencbarmen1

gencbarmen1 burak

En İyi Avı:
    levrek 1.3 kilo
    sayın A.görmez ağabey beni geçenlerde trakonya çarpmıştı ve hastanede aynı zamanda kahverengi deniz anası tarafından sokulmuş birini gördüm iğne olurken onların doktorla konuşmasını dinledim. adamın kolu kıpkırmızıydı fakat doktor sabunlu suyla yıka sonrada üzerine biraz amonyak sür geçer dedi yolladı . bi yerden duyduğuma görede o deniz analarını öldürmek çok zararlıymış sopa gibi bişeyle vurduğun gibi milyonlarca yumurta bırakıomuş toplamak isterseniz poşetle toplamanızı tavsiye ediolar
    saygılar

3. levrek hayalcisi

levrek hayalcisi tulga

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    lamda 40
    En İyi Avı:
    Çupra 750 Gr,Lüfer 600 gr,Trakonya 780 gr
    anamurda 15 gün önce beyaz ama kafa tarafı tırtıklı ve sert bir deniz anası bacağımı daladı.Sanki suyun içersinde bacağımı ateşle yakıyorlar gibiydi.Yıllardır Anamura gideriz bu yaza kadar hiç deniz anası görmemiştik ama bu yıl akın etmişler.Anamur halkına sorduğumuzda Üniversitenin iskele açığında deney yaptığını ve o günden beri sayısının inanılmaz arttığını söylediler.Akşam iskeleye gidip baktım dedikleri gibi iskelenin 20-30 m ilerisinde birtakım platformlar kurulmuştu.Kime sorduysam cevap alamadım.
    denizanansı dalayan yeri soğuk suyla yıkadım bir süre sonra geçti.Anamurda amonyak,sirke ya da sıvı yağ sürüyorlar.

4. mcsoft

mcsoft mehmet can sayılganoğlu

Favori Kamış:
    olta:)
    En İyi Avı:
    önümüzdeki maçlara bakacağız
    evet bu sene taşucunda hem turizm çok fazla idi hemde deniz anası. taşucuna gelen yük gemilerine takılmış bir deniz anası üreyerek bu durumu oluştrmuş olabilirmi bilmiyorum fakat temmuz ağustos aylarında Türkiyenin en temiz dediğim denizine girmek korkutucu olmaya başlamıştı. ve kardeşimin sırtına yapışan deniz anası, kardeşimin anasını ağlattı. sırdı kıpkırmızı yara kaplamıştı.
    umarım bu sene doğal güzelliğine kavuşur denizimiz.
    taşucu / kum mah.