Her amator balikcinin imrenecegi balik turlerini yakalamak herkese nasip olmaz..Mesleginizi yaparken amator balikciliga olan askinizi da yasadiginizi gormek buyuk tad. Eminim her bir fotografin baska bir anisi , baska bir limani, kisacasi baska bir oykusu vardir. Bunlari da okuyabilmeyi cok isterdim. Dahasina rast gelsin...Muhtesem balikci, muhtesem baliklar...
sağolun arkadaşlar hepinize teşekkür ederim inşallah sizlerede boyle güzel avlar nasip olur ömür boyu bu güzel anılarınızı resimleyip insanlara bu maceraları anlatarak Geçmişi yaad edersiniz hepinize kucak dolusu selam bereketli havlar başka resimlerde ilave edilecek Kemal Çarkcı Başı
Abi çok güzel fotoğraflar zaman tüneli gibi. Aynı zamanda çok alçak gönüllüsünüz "mükemmel balık avı fotoğrafları" Umarım kızdırmamışımdır. Söylemeden geçemedim
deniz ve balık ile ilgili maceralarımı bu forumda sizlerle paylaşıcağım hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim
Amatör balikavi.net sitesinde tanıştığım tüm amatör balıkçı, doğa dostu değerli arkadaşlar, 30.05.09 tarihinde bu siteye üye oldum ve sizleri tanıdım. Sizlerde beni tanıdınız. Şimdi sizlere bizim gibi doğa dostu, amatör ruhlu, çok sevip saydığım, usta oltacı Ayhan DÜKEL kaptanı da tanıtmadan geçemeyeceğim. Kendisiyle uzun yıllar aynı gemide çalıştığım için çok uyumlu iki kişilik bir avcı ekibi olduk ve ekibimize 1994 yılında ‘DORADO BALIKÇILIK’ adını koyduk. Bu sitede resimlerini koyduğum birçok balığı beraber avladık. Bu balıkların avlandığı yerleri (seyir/demir) olarak, balık isimleriyle beraber sıra ile yazacağım. -SIRA 1- Umman Denizi, Somali’ye gidiş. Av: Mavi ton. 17 Mayıs 1998. (Elinde olta tutan, ekip arkadaşım Ayhan Kaptan; halen armatör gemilerinde kaptanlık yapmaktadır.) -SIRA 2- Banim tek başıma avlandığım dönem. Av: ton balığı 18kg. 27 Şubat 2001. Akdeniz, seyir. -SIRA 3- Dorado balıkçılık. Av: uskumru. Kanarya adaları. 20 Şubat 1999. -SIRA 4- İkinci resimdeki aynı balık. -SIRA 5- Dorado balıkçılık. Av: Sarı ağız 13kg. Bu balıkların ağız içleri sarı olduğunda bu ismi almışlardır. Batı Sahra, Dakla, demir. 18 Mart 1999. -SIRA 6- Dorado balıkçılık. Av: Lüfer. İzmir, Aliağa, demir. 1997. -SIRA 7- Dorado balıkçılık. Av: Lampuka Boy:149cm. Hint Okyanusu, Somali’ye gidiş, 19 Mayıs 1998. -SIRA 8- Tek başıma avlandığım dönem. Av: Böcek. Venezüella, Karakas, Karaib denizi. 23 Temmuz 1984. -SIRA 9- Dorado balıkçılık. Av: Çipura. İzmir/Aliağa. -SIRA 11- Av: Kalamar. Kıbrıs, Kalecik Körfezi. -SIRA 12- Tek avlandığım dönem. Av: Baraküda. Panama kanalı girişte, demir.26 Kasım 1983. -SIRA 2/1- Bu benim papağanım. Adı pırtık. Kolombiya’dan almıştım. Haziran 1984. -SIRA 2/2- Dorado balıkçılık. Av: Lüfer. İskenderun/demir. Ocak 2003. -SIRA 2/3- Dorado balıkçılık. Av: Lampuka Boy:137cm. Hint okyanusu, Somali’ye gidiş. 20 Mayıs 1998. -SIRA 2/4- Dorado balıkçılık. Av: Baraküda. Kızıldeniz. 16 Mayıs 1998. -SIRA 3/4- Arka taraftaki işaret ettiğim nesne; kuzeyde, buzullardan kopmuş bir yüzen buz adası. Kuzey Atlantik Okyanusu, Kanada, St. John’a gidiş, Haziran 1984.
Sevgili Kemal Abi, Su fotograflara , papaganiniza baktigimda , limandan limana gecen bir koca omre denizle balikla ne kadar renkli anilar yerlestirdiginizi gordum. Yuzunuzdeki sicak , dost canlisi gulumseme bende sanki sizi yillarca taniyormuscasina bir izlenim birakti. Baliklarinizi da azicik kiskanmadim dersem yalan olur... Aciklamalar icin cok tesekkur ederim. Fotograflarla da olsa o limanlara bizde gittik ve sizinle olta attik... Simdi emeklimisiniz?Amator balikciliga halen devam ediyormusunuz? Dorada ekibi devam ediyor mu? Degerli dostunuza ve saygi deger abimize de cok selam ve sevgilerimi iletiyorum... Umarim daha nice seferlerinizi ve muhtesem baliklarinizi gorebilmek nasip olur. Allah(cc)'a emanet olunuz. Dahasina rast gelsin...