Sevgili site dostları ve denize gönül vermiş arkadaşlar... Bu yazıda sizlere sivil toplum toplum örütlerinin önem kazandığı günümüzde tamamen gönüllü insanların denize olan tutkuları sonucu bir araya gelerek oluşturdukları Deniz Dayanışma Derneği'nden biraz bahsetmek istiyorum. Deniz ilgi ve çıkarlarına dikkatli olan ve denizler aşırı faaliyetlerde bulunan ülkelerin hemen hepsi çağımızın önde gelen ülkeleridir. Bu ülkeler evrensel değerleri çok daha yakından takip etmekte ve uluslararası platformlarda çok daha geniş perspektifli görüşler geliştirebilmekte ve dolayısıyla da etkin olmaktadırlar. Bu toplumların gelişmesi ve şekillenmesinde “ deniz” ve “denizleri kullanma” en önemli öğeler içinde yer almıştır.. Denizciler Dayanışma Derneği 1993 yılında kurulmuş olup Muvazzaf Askeri Personelinde üye olabileceği 1600 civarında üyeye sahip bir dernektir..Dernek 1999 yılından bu yana , “denizlerimizi daha çok kullanalım” şeklindeki ülkesel amaca uyumlu olarak "KIYIDAN UFKA EMNİYET" adını verdiği bir proje geliştirmektedir. Dernek BU PROJE çerçevesinde 40 000 üzerinde kitapçık bastırarak ücretsiz olarak yayınlamış, çeşitli müessese ve kuruluşta konferanslar, seminerler düzenlemiş olup halen bu maksatla eğitim-bilgilendirme çalışmalarına devam etmektedir. Gene aynı projenin devamı olarak denizleri sosyal veya sportif maksatlarla kullananlara yönelik olarak Denizde Acil Yardım/Destek(Kurtarma - DAK/SAR inisiyatifini geliştirmiştir. Dernek uluslararası sahada da ismini duyurmakta olup, bir Sivil Toplum Kuruluşu (Non Governmental Organısation) olarak International Lifeboat Federation’ın oy hakkına sahip namzet üyesidir. Denizciler Dayanışma Derneği Denizde Can Kurtarma Örgütü ile uluslar arası sahada da kısa sürede varmış olduğu seviye ve göstermiş olduğu verimli çalışmalar nedeniyle iyi bir isim yapmıştır. Denizciler Dayanışma Derneği, özellikle DAK/SAR insiyatifi ile sadece denizcilere değil denizleri sosyal ve sportif maksatlarla kullanan (deniz yolcuları dahil) herkese, dil, din, cins, ırk, v.b. ayrımcılıklar yapmaksızın ticari ve siyasi değerlere itibar etmeksizin evrensel nitelikli hizmet veren gerek mali ve gereksede yönetim açısından bağımsız bir örgüttür. Ben bu derneği yerinde gördüm. Çok profesyonel bi yapılanmaları var. Eğitimleri var, eğitim programları var, internet sitesinde online eğitim programları var. Denizde arama kurtarma ekipleri heran olabilecek olaylara karşı tetikte bekliyolar. Anında müdahale edip hemen yardıma hazırlar ve tabii bunun içinde gönüllüleri, tekneleri ve teknolojileri mevcut. Hani Marmara depremi sırasında birçok kurtarma operasyonunda hepimiz Allahtan AKUT vardı dedikya, DAK-SAR'da çevresi denizler ile çevrili olan ülkemizde olabilecek istenmeyen olaylara karşı devamlı bizim yanımızda 24 saat hazır bekliyor. Esasında hepimiz denize gönül veren insanlarız, hepimiz de birer deniz gönüllüsüyüz, denize karşı işlenmiş en ufak bir olayda anında siteden tepki gösteriyoruz. Ama esasında bana göre bu tarz oluşumlara sivil toplum örgütlerine de destek vermeli ve harekete geçme safhasında beraber çalışmalıyız. Bu yüzden Denizciler Dayanışma Derneğine hep beraber üye olarak destek verebiliriz. Sadece buraya mı? hayır bir çok bu tarz oluşuma destek vermeliyiz. Bu deniz, bu doğa bizim gibi hassas insanlar ile varlığına devam edecek... Unutmadan eyer bu sivil toplum örgütünü,oluşumunu detaylı olarak görmek isterseniz işte size web adresi: www.ddd.org.tr Ben mutlaka bir göz atın derim, deniz ve denizcilik hakkında işimize yarıyabilecek detaylı bir çok bilgi de mevcut. Sevgilerle... Rast gele... Not: Bu yazı www.balikavi.net sitesinin yöneticilerinden izin alındıktan sonra siteye konulmuştur.