abilerim istanbulda şu an eylül aylarında balık tutmaya gitsek nereye gidelim hangi balık için gidelim nerede hangi balık şu an boldur ben galataya gitmeyi düşünüyorum ama galatadan istavrit içinmi gideyim yoksa çinekop öyle büyük balıklar içinmi gideyim forumlardan okuduğuma göre sizce sarayburnuna mı gitsem kısacası şu an nerede hangi balık boldur cevap verirseniz sevinirim saygılarımla
peki istavrit tutarken çapariye bizde kırmızı ,yeşil ve simli pembe gibi var bunlar hangi balık için ve ben bunların ucuna yem takmadan balık tutabilirmiyim
Enes merhaba. o renkli tüyler zaten yem yerine geçiyor, ayrıca yem takmana gerek yok. ama balığın seyrek olduğu zamanlarda çaparinin alt iki iğnesine küçücük istavrit veya başka balığın parçalarını takarsan daha fazla balık tutabilirsin, bu yemler hem koku yayacak ve balığı çaparine çekecek, böylece yem takmadığın iğneler de tüy olduğu için çalışacak hem de yem takılı iğnelerin ilk balıkları yakalayacaktır. avlandığın yer 15 metreden derinse yeşil, daha sığ ise yeşil veya sarı, hava kapalı ise veya gün doğmak üzere alacakaranlık ise karides rengine yakın turuncu tüylü çapariler kullanman verimini artıracaktır. hava hem kapalı hem de su derinse simli turuncu, organze yeşil (pırıl pırıl parlak iplikçiklerden oluşmuştur) veya mavi tüylü çapari kullanabilirsin. her daim çantanda bu dediğim renklerden birer takım olursa duruma göre değişiklik yapar, verimli av elde edebilirsin. not: kırmızı tüylü çaparin eğer 0,30 luk beden ve 0,25 civarı köstek kalınlığına sahipse ve iğnelerin 4-5-6 numara civarı ise bulunduğun sularda gezen çinekopları ve palamutları avlaman mümkün olabilir ancak bunlar seyrek olacağı için sen şimdilik kırmızı rengi boşver...
Erdaktekiler çapariye bide midye takıyrolardı her türlü balık tutuyorlardı Lapin , İzmarit , Karagöz ...