denizde balık havuzları

Konu, 'Tebliğler' kısmında ozan tarafından paylaşıldı.

1. ozan

ozan Ozan

arkadaşlar şu kıyılara kurulan deniz kafes balıkçılığı bi yasaya bağlımı hangi mevzuata bağlı. ne kadar yaklaşabiliyoruz bileniniz yada beni yasa yönetmelik vb. yönlendirebilecek olanınız varmı:confused:

2. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    ozan günaydın hangi yönetmeliğe bağlı şu an tam bilmiyorum ama bizim amatör avcılar için şu kural geçerli ;

Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 1/2 Numaralı Tebliğ

Yayımlandığı R.Gazete: 19.10.2007-26675

Tebliğ No: 2007/4

BEŞİNCİ BÖLÜM
    Alan Yasakları ve Sınırlamalar

Diğer yasaklar

(8) Kafes balıkçılığı yapılan iç sularda kafeslere 100 metreden daha yakın mesafede avcılık yapılması yasaktır.

(9) Ticarî amaçlı su ürünleri avcılığı yapmak üzere projeye dayalı olarak Bakanlıkça izin verilmiş tüm deniz ve içsu alanlarında kira müddetince kiracı dışında avcılık yapılması yasaktır. Bu alanlarda istihsal, projede belirtilen esas ve usuller dâhilinde yapılabilir

3. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    Biz Silifkeden Organizson için tekne ile ayrıldığımızda bize de demişlerdi 100 metreden daha fazla yaklaşamıyoruz diye.

Belki havuz sahiplerinden izin ile yaklaşmak mümkündür :)

Ege bölgesinde hep videolarda gözüküyordu havuzun kenarından dışına olta sallandıranlar :D ve kiloluk çupraları alanlar ;)

4. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    bizim burdakiler orkinos çiftliği bu balıklar hassas olduğu için fazla yaklaşamassın zaten etrafı ışıklı şamandralar==- iplerle çevrili ayrıca kendi nöbetçileride var ben bi kaç kez halata sarmaktan ucuz yırttım

şuan orkiler daha gelmedi yoldaymış 15 güne gelirler ilk 10 gün yem verilmiyormuş senin anlayacağın o civarda sırtıyı çok dikkatli çek ama 20 ağustostan sonra:D

5. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Ne o havuz avcılığınadamı başlıyacaksın.Gözümden düşmeye başladın haberin olsun:D

6. ozan

ozan Ozan

kuzen ramazan abinin yazdıklarını bi daha oku istersen;) 200 kg bir orkinosu takarsam oltaya 15 saat video çekerim sanada gönderirim izler izler feyz alırsın:D :D

7. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    2003 yazında oranın bekçisi arkadaşımızdı adama her hafta bi 70 lik hediye ederdim ama ne oldu 5 kg lik bi kaç lambuka
    şamandralara öyle halatlar bağlamışlarki en fazla 300 metre yaklaşıyorsun yoksa şaft-pervane gider
    ben en başa yani teknenin bastonuna adam diktiğim halde bi kaç kaza atlattım:D

8. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    o 200 kg lik balık masal değil
    fırtına sonrası kafeslerden kaçanlar oluyor hani boğaçayı köprüsü yıkıldıydı işte o zaman bizim limandan çıkanlar 4-5 adet aldılar 200 kg likten ben karadaydım ancak 20-*30 kg lik kuyrukla idare ettik hediye ettilerde aldık yani
    sabır yani ;) ;)

9. ozan

ozan Ozan

denizde işler daha sert olur abi. sahil güvenlikle trfik polisi arasındaki fark kadar:D

10. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Sen git git:Dbiraz balık avla oralarda:DAma üstüne gelirlerse tekneden atla.Belki tekneyi bırakıp seni ezerler:D:D:D

11. ozan

ozan Ozan

kuzen kendimi tanıtayımmı sana yoksa hass.... diyip geceyimmi. sıkar o accık.;) üzme sen kendini ikna kabiliyetim oldukça yüksektir:cool: ;) :D

12. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Üzerine gelen gırgır gemisini nasıl ikna edersin merak ediyorum:D:D:DAma gırgırdan kaçar havuz bekçisini ayarlarım dersen benide bekle bende geliyorum:D:D

13. ozan

ozan Ozan

bizim cumhuriyette her tür aracı ikna edecek materyal ve metod bulunur az bucuk bilirsin;)

14. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    İllegal durumlara girmeyelim kuzen.Kim olduğumuzu çakmasınlar:D

15. ozan

ozan Ozan

;) ;) :cool: :cool: