Denizde Dikkat edilmesi gereken bazı kurallar !!!!!!

Konu, 'Genel Konular' kısmında Evren tamer tarafından paylaşıldı.

1. Evren tamer

Evren tamer Evren tamer

Favori Kamış:
    Alba star BospHorus-Dam steelPower
    Favori Makine:
    Okuma DİSTANCE surf-SPECTOR
    En İyi Avı:
    Levrek 4.200 kg
    Selamlar sevgiler... İLK ÖNCE YÜZMEYİ ÖĞRENİN !!!!!!!!

Denizlerimizde bir çok balık avı gibi su sporları,tekne gezisi,ve ya sahille yakın yerlerde piknik yapmak gibi durumlarda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.

Benim aklıma gelen,yaşadıklarım ve gördüklerim....

Özellikle Balıkçı dostlarımızın kışın balık avı yapmakta olan meralarda bölgelerde soğuktan korunmak için kalın kıyefetler ve kamış,sehpa,çanta,matara,termos,gibi malzemeleri taşımak oldukça yorucu ve zahmet ister..uzak meralarda özellikle yanınıza gereken malzemeyi almanızda her zaman fayda vardır ama eğer fazla malzemeyi taşıyorsanız bu sizin için gereksiz yorgunluk demektir...Balık avına gitmeden önce dinlenmek her zaman size artı bir enerji kazandırırr...balık avında uykusuz kalmak zor olsada bazen bunu yaşamak biraz heycan,bazende yorucu oluyor..maksimum limitinizi asla zorlamayın.en sağlıklı av yapmak,en güzel av yapmak demektir... gerekenden fazla yorulduysanız,bu dönüşte size eziyyet olacaktır....

Denizle ilgili ne yaparsanız yapın ister balık avı ister gezi çok dikkatli olmanız lazım..çünkü deniz kazaları ,Karadaki kazalara benzemez !!!

Özellikle ilk önce denizle uğraştığınız için yüzmeyi öğrenmek ilk kural olarak tekrar hatırlatıyorumm...

Bunu yanısıra boğulan kişiye,kurtarma,suni tenefüs gibi ilk yardım bir kaç basit haraket ile o kişin hayata kalmasına yardımcı olursunuz...

Avlandığınız bölgeyi gündüz gözüyle hava kararmadan önce yer tespiti yapmakta fayda vardır...

Bir başka konuda bahsettiğim gibi kasık çizme olayında çok tehlikeli olduğunu tekarar hatırlatırım..denize düşme esnasında içinde olan kıyaftetler ıslanıp çıkarmanız adeta imkansızdır...korku ve panik hali denizin soğuk olması ve dalga olması halinde çok büyük bir tehlike yaratacağını tekrar hatırlatmak isterim..

Kasık çizme yerine dalgıç kıyafeti daha sağlıklı uygun olabilir

Kışın özellikle soğuk havalarda,çok kalın giyinilir yanlız denize düşme gibi tehlikeli anlarda çok rahat çıkarabiliceğiniz kıyattleri seçmenizde oldukça fayda vardır..

Ama her ne olursa olsun,kesinlikle panik yapmayınız,panik korkuya,korku ise endişeye ve bayılmaya kadar gider....

Gece avlanırken montunuzda el feneri,küçük bir çakı her zaman her an lazım olabilir

Kayalara dikkat..özellikle kayalarda,av yaparken çok dikket etmeniz gerekmektedir...gece ıslanan kayalar çiğ ve göremiceğinz yosunlar ayağnızın kaymasına sebep olabilir,ve AyaK burkulmasına,ve daha kötüsü düşebilirisiniz.hiç bir zaman acele etmeyin kaçan balık olsun...

Mendirek gibi yerlerde av yaparken denizin ne zaman tokat atıcağı belli olmaz,Karadeniz gibi bir bölgede va yapıyorsanız hava durumuna sakın aldanmayın denize yüksek bölgede durun...

Sandalla balığa çıkacaksanız eğer Özellikle kışın,havanın ne olcağı hiç belli olmaz karaya pararlel olrak ilerleyin ve fazla açılmadan av yapmanızda fayda vardır.aksi halde karaya ulaşmnız kısa zamanda olur..

Can yeleği ŞART !!!

Uzak bölge ve bilmediğiniz meralarda uyuyaa kalmayın sadece dinlenin çünkü akrep gibi zehirli,tehlikeli hayvanlar olabilir...Müdehale için uzak bir bölgede olduğunuzu ASLA unutmayın !!!!!

Yazın öğlen güneşinden korununuz,kesinlikle şapkasız gezip av yapmayınız..

Bolca su,sıvı tüketmenizde fayda vardır...

Balık avına yeni başlayan arkadaşlar ilk önce kısa,kısa avlar yaparak tecrübe kazana bilirler

Su sporlarında ise ilk önce kurs ve ders almanızda fayda vardır,kuralına göre hareket etmek gerekir....Bazen heyecan ve tutku kötü durumlara yol açabiliyor...

Deniz kenarında piknik yaparken,muhebbet koyu olur insanı alır kötürürr uzaklara amannnn dikkat küçük yaşta olan çocuklar varsa Göz önünden sakın ayırmayın !!!!

Balığa gideceğiniz bölgeye iki,üç kişi gitmenizde fayda vardır...gittiğiniz neresi olursa olsun...gitmeden önce başkalarına size en kısa sürede ulaşacak kişilere haber vermeniz sağlıklı olucaktır...

Her ne olursa olsun,hiç bir şey sizin SAĞLINIZ KADAR ÖNEMLİ DEĞİLDİR...

tedbir almakta her zaman fayda vardır...

Aklıma gelen ve yaşadıklrımla birlikte bir kaç bilgi verebildiysem ne mutlu bana,sağlıcakla kalın..

Saygılarımla Evren tamer

2. e_dadas

e_dadas Murat Kağızmanlı

ben yeni bi üyniz olarak yapmıs olduğunuz yorum benım için cok faydalı olcak
    balık man tutulur gelinir diyodum az önce biraz daha farklı bakmama neden oldunuz tşkler edyorum

evren ustam:)

3. Evren tamer

Evren tamer Evren tamer

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 4.200 kg
    Murat arkadaşım bende senin gibi bu siteye üyeyim.faydalı olabildiysem ne mutlu...ustalık değil sadece bilgi paylaşımında bulundum.ben teşekkür ederim sağol....Rastgele

4. vetheklevent

vetheklevent Levent

Favori Kamış:
    dandik 2.40 spin
    Favori Makine:
    Remixon teben SR 400
    En İyi Avı:
    levrek 2.5 kg
    aklımızdan çıkartmamamız gereken bilgileri tazelediğiniz için teşekkürler

5. makay34

makay34 Muammer

yararlı bilgiler.teşekkürler.
    ben boğazda dikkat ediyorum hiçbir teknede can yeleği takan yok.birisi suya düşse nasıl kurtulucaklar belli değil.giydikleri kıyafetler günlük kıyafetler olduğu için ıslanınca ağırlaşıp batmasına neden olacak..
    türk'e bir şey olmaz mantığa işte

6. avcı yaşar

avcı yaşar yaşar

bende yeni üyeyim izmirden ve deniz avında pek bilgim yoktu bu tür paylaşımlarınız çok kişiye yardımcı olacaktır teşekkür ederim

7. ömerdişçi

ömerdişçi ÖMER ÖZALAN

Favori Kamış:
    at-çek okuma--surfcasting-shimano
    Favori Makine:
    yrobi--
    En İyi Avı:
    at-çek levrek.3.240
    ellerine saglık yazdıgın için evren kardeşim.faydalı güzel bilgiler.

8. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    selam evren:
    güzel bilgiler akıldan çıkarmamak lazım paylaşım için teşekkürler...
    hoşçakal...

9. buck

buck ilyas

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin 2.40, Cormoran bullfighter 2.70, remixon sea lion 1.80 jigging
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000FD, Okuma trio40, Ryobi oasys 4000,Daiwa BG20
    En İyi Avı:
    işte orası henüz bir netlik kazanmadı
    kesinlikle akıldan çıkarılmaması gereken bilgiler,teşekkurler...

10. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Çok basit gibi görünen, hafife alınabilen konular üzerinde hayat kurtarabilecek noktalara değinmişsiniz. Bu değerli bilgileri bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. Tecrübelerden faydalanmak çok önemli.

11. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Değerli bilgiler için teşekkürler, ellerine sağlık.

12. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Agabey cok tesekkurler bu onemli yazi icin.
    Anlattiklarina harfiyen katiliyorum.
    Daha once bende 2 kez ciddi olum tehlikesi atlattim balik avladigim sirada.Ikisindede etrafimda kimsecikler yoktu ve Allah korusun olseydim kimse gormezdi.Sans eseri (sanki beni koruyan birsey varmiscasina) kurtuldum.Ondan sonra da biraz daha dikkatli davranmaya ozen gosterdim.

Herkeze kazasiz belasiz hayirli,guzel avlar dilerim.
    Rastgele...

13. Evren tamer

Evren tamer Evren tamer

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 4.200 kg
    Herkeze ben çok teşekkür ediyorum,beğendiğiniz için.

Deniz şakaya gelmez,tabiki av yapacaz,gezicez,su sporları ile ilgilenicez ama çok daha dikkat ederek.tedbir en önemlisi,kendimi bildim bileli denizde balık avı yapmaktayım bir çok olayda bizim başımızdan geçti ,tekrar herkeze çok geçmiş olsun,Sağlıklı güzel keyifli avlar diliyorum.saygılar,sevgiler...