herkese merhabalar ben denizde fly fishing hakkında bilgisi olanların bişeyler yazmasını rica ediyorum
iç sularımızda bile fly avcılığı o kadar az ki,bu tekniği denizde kullanan arkadaşlarımız elimizin parmakları kadar az olabilir, gelecek katılım ve paylaşımları bende merakla bekliyorum
Ülkemizde fly ile özellikle alabalık avlanılacak akarsu oldukça azdır. Bazı göllerde ve akarsularda tatlısu kefali, tatlısu levreği ve sudak avında streamer tarzı olanları bayağı etkili. İngiltereden gelen bir arkadaşımın hediye ettiği 15 yıllık bir fly takımım var, bu güne kadar alabalıkta sadece bir iki deneme yaptım, ama o takımla tüm denizlerimizde avlandım. En çok zargana ve çinekop yakaladım. Arada istavrit bir iki kez palamut geldi. Akdeniz ve Ege'de büyük balıklar takıldı, bazen köstek koptu bazen makine küçük geldi. Uygun kamış, makara, misina, köstek (bunlar fly tipi olacak) kullanırsanız , uygun fly ve streamer bağlarsanız akya, lüfer, orkinos, ıskarmoz dahi avlanır.
1 aydır bu konuyu açmayı düşünüyordum. Konuyu açan metin abi ve cevap veren Yakup'la Özgür abiye teşekkürlerimi sunuyorum.
yakup abim verdiğin bilgiler için teşekkür ederim diyer arkadaşlarımın da ilgilerinden dolayı tebrik ederimbide marmara denizinde fly avcılığı yapan birini bulursam tam olacam