1-Kayalara yapışık olarak gördüğüm kahverengi torbamsı ufak futbol topu büyüklüğünde keseler bir tür yosunmu yoksa bir barınakmı anlayamadım zıpkının ucunu saplayınca delindiğini gördüm sanki etten örülmüş bir top duvar gibi kayaya yapışmış ... 2-1 metre 70cm gibi az bir derinlikte dibi tarayarak yüzüyordum ki dikenli bi yosun tarzı bişey gördüm fakat ben yaklaşınca saniyenin onda biri gibi bi sürede o dikenli yapının yerini ufacık siyah bir delik aldı,yani kuma gömüldü bende zıpkını saplamadım pas geçtim gittim ... 3-su üstüne ışık tuttuğunuzda 10 saniye sonra pc mausunun 3 te 1 i büyüklüğünde suda süzülen kurtçuk gibi şeyler geliyor ve adeta bir maus gibi hızlı haraket ediyorlar sanki ayakları yada yüzmek için bir organları yokmuşta sanki boşlukta uçan süpermenler gibilerD: bu canlılar nedir ne değildir bilen arkadaşlar bilgilerini benlede paylaşırlarsa merakımı gidermiş olucaklar şimdiden teşekkürler elimden geldiğince gördüğüm şeyleri betimledim elimden gelmeyenide siz tamamlarsınız artık idk mrsparkle
Merhaba Aytac, O canlilarin ne oldugu konusunda hic bir bilgim yok. Senden tek ricam her gordugun canlinin ne oldugunu anlamak icin zipkininin ucunu kullanmaktan vazgec..
1-gördüğün yosun yada sünger türü olabilir.yada domates anemonu olma ihtimali var fazla kurcalama zehirlidir.zıpkınla dürttüğün canlıların da yaşama hakkı olduğunu unutma 2-boru kurdu türüdür.deniz şakayığı da denir. 3-eğer tarifin maus imleciyse denizde inanamıyacagın kadar küçük eklem bacaklılar vardır.ince yapılıysa bir tür balık kenesidir.tarifi direk maus boyutuyla kıyaslıyorsan bir fikrim yok. benden küçük bir tavsiye: 3. sorun da sanki gece dalışında karşılaşmıssın gibi geldi,öyleyse yasak boyutunu da geçtim vicdani boyutunu bir değerlendir derim yanılıyorsamda son yazdıklarımı dikkate alma sağlıklı kazasız dalışlar dilerim
google da . Anthozoa diye görsel arama yap sayfalara iyice bak gördüklerine benzer bir şeyler bulursun..
Birincisi : Deniz gülü (Anemon) http://www.maltawildplants.com/!gfx/Nature/Actinia_equina/Actinia_equina3.jpg İkincisi (Anemon) http://scubailker.homestead.com/Anemon45.JPG
3. tarifim maus imleci boyutundan daha ufak anlamında fener ve gece olayına gelecek olursak 2 kafadar ayın dahi olmadığı bir gecede mırmır avlamak için koyun ilerisine tekneyle açıldık... yanımızda yerimizi belli etmek için aldığımız ışığı yanımızdan geçen tekneye bize çarpmasın diye tuttuk,o sırada kenan abi;'' şu suyun üstündeki şeylere bak len sen tut bak suya 10 saniyede geliyolar hemen ışığa'' diyerek banada göstermişti(avın sıkıcı geçtiğini buradan anlıyoruz ) ,gece zıpkınla dalma konusuna sıcak bakmıyorum yasalara uyan bir vatandaşım mrsparkle zaten mırmırda tutamamıştık
1. ve 2. tahminleri john dory kardeş doğru yapmış gördüklerim onun paylaştığı linklerdeki canlılar şüphesiz,3. canlıysa ufacık kurtlar sanırım balığa yapışıp büyüyorlar bazen izmaritlerde gördüğüm kurtların ufakları olduklarını düşünüyorum gece ve ışık konusunuda açıkladım
herşeyi dürtükleme gibisinden söylemişte o komik geldi zaten herşeyi dürtüklemiyorum ama şu karaciğere benzeyen top istisnaydı...
O 2. anenom dan bizim buralardada çok var kahverengisi sarısı siyahı,tepkilere karşı çok hasaslar ve tahminen suyu süzerek besleniyorlar