Denizde Kıyıdan Avlanırken Rapala Ne Kadar İşe Yarar??

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Koray BEĞENDİ tarafından paylaşıldı.

1. Koray BEĞENDİ

Koray BEĞENDİ Koray

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420 Surf 250 gr
    Favori Makine:
    Mitchell Pro 7000, Shimano Socorro 6000F, Sedona 4000FD, Catana 3000 SFC
    En İyi Avı:
    Turna (68 cm,2.5 kg)
    İyi günler, kıyıdan avlanırken rapala kullansak iş yapar mı? Rapalayı illa ki tekneden mi kullanmak gerekli?

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Kıyıdan da kullanırsın..

3. ogrtmn11

ogrtmn11 emrah

Koray arkadaşım kıyıdan da uygun yerlerden at çek yapabilirsin

4. Mr.Fish

Mr.Fish Yusuf

En İyi Avı:
    2kg Torik
    At-cek dediginiz makarali sistem mi oluyor?

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Çok işe yarar, çok iyi balıklar yakalanabilir. Boğaz'larda yapılan lüfer-palamut rapalacılığı ile Ege-Akdeniz'de yapılan durgun koylarda levrek gibi balıkların rapalacılığı birbirinden çok farklıdır. Nerede hangi balık için avlanacağınızı belirtirseniz ona göre yorumlamak mümkün olur.

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    40' lık makara, 2.40 civarı kamısla atılıp, rapalanın, yavas yavas aksiyon verilerek cekilmesine,kıyı balıkcılıgında at cek,
    Teknede ise, 3-4 mil hız kullanılarak ve kasnaga sarılı misinanın ucna baglanan rapalanın, 20-25 m. salınarak yapılan av sekline de, sırtı avı denir.
    Ama bence en guzeli, yemli balık avcılıgıdır.
    İyi dileklerimle.

7. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    arkadaşlar, ben de merak ediyorum, Koray BEĞENDİ kardeşin sorduğu gibi kıyıdan rapala iş yapar mı? özellikle at-çek tarzını merak ediyorum, denizde.
    kıyıdan top atanları görüyorum balık tutuyorlar, özelliklede tüy sahtelerle. Ama kıyıdan rapala atıpta balık yakalayan görmedim. forumdaki raporlar hariç.
    bir de mesafesi biraz kısa o da ağırlığından olsa gerek. kayalık yerlerde atarken mesafenin kısalığı çok can sıkıcı bir durum. Ustalar deniz kıyısından rapala ile nasıl yakalıyorlar bir görmek lazım.

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Kalabalikta sakat bi yöntem. Sen dikkat etsen ötedeki eliyle somon yakalayan (!) Paldir küldür salliyor saga sola. Etraf tenha veya ehli kisiler oldugunda zevkli oluyor. Ben yinede yemli takimi tercih ederim

9. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    roy haklısın yemli takım daha iyi, isotevfik abinin tecrübelerine de kattılıyorum herzaman.
    Ama Benim esas merak ettiğim koray beğendinin sorduğu gibi rapala kıyıdan iş yapar mı? Bazı arkadaşlar rapor veriyorlar tuttuklarına dair ama ben şu ana kadar kıyıda tutan görmedim.
    Hani tutan varsa, arkadaşlar forumdaysa biraz yardımcı olsunlar.

10. ersin ekici

ersin ekici ersin

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve 4.20cm cormoran bullfighter x 2.10 cm okuma v-system 2.40 cm 10-40 gr
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 3000vi,okuma raw 1155,kumyang zion 20,captain bd 30
    En İyi Avı:
    3.5 kg çatalkuyruk
    tutulur ama şartlara bağlı

benim tutmuşluğum var ancak bu sahtelerde aksiyon kavramına alışmak zaman alıyor bu avcı balıklar çok sinsi ve uyanıktır(barakuda yani iskarmozu saymıyorum çünkü o sart aramaz sadece zamanını bekler zaten vahşi ve cani bir yapıda olduğundan yakalaması daha kolay)bence tabi bu alternatif görüşlere saygılıyım. bu av turu dediğim gibi sahteye uygun ve inandırıcı hareket yaptırmaya bakıyor sabah gun ışırken ve aksam güneş batarken avlanmak lazım sahteyle ve en onemlisi denizdeki avcı balıgın varlığı balık varsa alırsın yoksa baka kalırsın.avcınının ne tur oldugu ve bolgedeki hangi tur balıklara(dubara) saldırdıgınıda bilmek onemli cunku sahtemizi bu yavru balıklara benzerlerinden secmek lazım denizin durumu ve atıs mesafeleride onemli zamanla ve tecrubeyle ogreniliyor vesselam zor mesakkatli ama cok cokta zevkli bir av turu sahte ile av.mersinli arkadaslarada tavsiyem denemeleri mersinde pek cok yerde çesitli boylarda barrakuda ve 2adet cıplak(catalkuyruk) 3 adet cesitli boyda levrek tuttum sahtelerle olmaz demeyin sansınızı deneyin milli piyangonun eski bir reklamından alıntıyla sonlandırıyorum
    reeling

11. ersin ekici

ersin ekici ersin

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve 4.20cm cormoran bullfighter x 2.10 cm okuma v-system 2.40 cm 10-40 gr
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    3.5 kg çatalkuyruk
    birde forumda bu konuyla ilgilenen cok tecrubeli arkadaslarda var ayrıca defalarca aksiyon verme sahte secimi hava sartlarının tesbiti ve hatta avlaklarla ilgili bilgiler verilmiş konular acılmıstır incelemenizi oneririm ben de forumdan ogrendim bu konuya dair cogu seyi ha birde youtube u sıkı takip edelim sahane egitici videolar mevcut

12. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    evet teşekkürler ersin ekici kardeş, forumda fazla sayıda açıklama var. Yalnız atış mesafesi beni çok tedirgin ediyor. rapala kıyıdan atıldığında fazla uzağa gitmiyor. Bunun üstüne çömelmemiz, saklanmamız gerekiyor, bunun üstüne dalgalı denizde geri kaçmamız gerekiyor. ağrlık bağlasak dibe batacak vs.
    Benim söylemek istediğim işin kritik noktaları var Bu püf noktalara pek değinilmemiş ya da ben bu işi yapamıyorum

13. Koray BEĞENDİ

Koray BEĞENDİ Koray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna (68 cm,2.5 kg)
    Yorumlarınız için teşekkür ederim. Rapalayı Marmara Denizinde, Bandırma civarında levrek avında kullanmayı düşünüyorum. Arkadaşlarında bahsettiği gibi kıyıdan rapala kullanıldığında zaten 25-30 metre ancak gidiyor. Marmara Denizinde rapala ile levrek haricinde başka hangi balıkların avı yapılabilir?

14. ersin ekici

ersin ekici ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    3.5 kg çatalkuyruk
    şimdi makina ve kamış ve billassa ip kombinasyonu onemli bu asamada ince misina ve hatta alışılırsa ip misina tavsiye olunuyor fırtatırken ya allah taktiği ile değil kamçı saklatır gibi hareket etmek sart ve ruzgarıda onemsemek lazım birde kamısın atarı onemli hepsinin atarları farklı sahtelerinde agırlıkları farklı sahte agırlığı kamısın atar sınırları içinde olmalı bunlar onemli zaten genelde balıklar 10 a5 metre arsında vuruyor sahteye 30 45 metre fazla olabilir bu avda dalganın kırıldıgı noktada bulursun balığı sıklıkla yani denemeden anlayamıyorsun tum bu kaygılar bendede vardı ama şimdilerde alışıyor gibiyim ama cok fırın ekmek yemeye ihtiyacım var benimde

15. ersin ekici

ersin ekici ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    3.5 kg çatalkuyruk
    marmarayı bilmiyorum ama forumda mevsimine göre lüfer ve palamut oldugunu duyuyorum

16. Koray BEĞENDİ

Koray BEĞENDİ Koray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna (68 cm,2.5 kg)
    Bakalım Ersin Abi şansımızı denicez artık, baktık olta iş yapmıyor o zaman da zıpkınla gircez suya :D

17. ersin ekici

ersin ekici ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    3.5 kg çatalkuyruk
    o ap ayrı bir disiplin ve farklı bir dünya bende aslında düşünüyorum ama denize aşık oldugum kadarda tuzlu sudan hoslanmıyorum biraz tezat ama oyle kolay gelsin rastgele

18. Koray BEĞENDİ

Koray BEĞENDİ Koray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna (68 cm,2.5 kg)
    Tavsiye ederim hem çok keyifli hemde sualtı bambaşka bi boyut bence. Balığıda görerek avlıyorsun, oltadaki gibi rastgele ne gelirse diye bişey yok, seçmece :) Oltanın verdiği keyifte apayrı tabiki balığın oltaya vurup yemi mideye indirmesini beklemek başka bi keyif, hele de zokayı yutan balığı oltada çekmek apayrı.. Ahh ahhh denizde avlanmayı özledim valla :( Sizede rastgele..

19. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Kıyıdan at-çek şeklinde yapay yemle balık tutulur.Ama bu her zaman mümkün değildir.Hava şartları deniyor,bunu biraz açmak lazım.Yapay yemle(rapala türevleri) av da başarılı olmak için bazı şeyleri bilmek gerek.Yapay yemlere ilgi duyan balıklar etçil balıklardır.Yani bir başka balıkla beslenen balıklar.
    Hava şartları at-çek için uygun olmalı.Deniz hafif çırpıntılı olmalı ki etçil balıklar dalganın içine girerek kıyıda beslenen veya gezinen balıklara saldırabilsinler..Deniz sakin olduğu zaman hemen farkedilirler.Bu durum onların avlanmasına elverişli degildir.
    Gündoğumundan yaklaşık saat 08 kadar zaman dilimi ve akşam üzeri gün batımına yakın zaman da at-çek için uygun zamandır.
    Diyebilrsiniz ki diğer zamanlar at-çek ile balık yakalanmaz mı? Yakalanabilir ama belirttiğim zamanlar da avlar daha başarılıdır.Ayrıca rapalayı çok ilerlere atmakla çok başarılı avlar olmaz.Deniz çırpıntılı olduğu zaman bu balıklar kıyıya sıfır noktasına kadar yaklaşırlar.5-10m lik mesafeler balık yakalamak için uygundur.Ama bu konu da avlağın durumu da etkendir.Bazı avlaklar da şartlar uygunsa rapalayı üç metre mesafeye fırlatıp balık yakalarsınız.Bazen de boy çizmesini giyip suyun içine olabildiğince girerek balık yakalarsınız.Bu konular da forumda gezinerek ve yapacağınız avlar da ki deneyimlerinizle kendinize bir yol çizersiniz.
    Ayrıca hedef balığınızın davranışlarını ve ne zaman daha iyi av verir bunları bilmek gerek.Bu da araştırarak,sohbetler de gözlemlerle öğrenilir.Siz baraküda tutmak için sabah 07veya 12 de avlanırsanız yakalayamasınız.Çünki bu balık sabah ezanı okunmadan bir saat önce,akşanda hava kararırken yani akşam ezanından sonra av verir.
    Ben her şeyi biliyorum diyen yanılır.Başarılı olmanın sırrı;araştırma gözlem,deneyim,rakibini tanımaktan geçer.Neyer, neyi sever,nerede yaşar,sevmediği nedir.Bunların cevabını bulur,bilirsen,balığı da bulursun.

Son düzenleme: 28 Haziran 2011
  20. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    hocca merhaba, bilgiler açıklayıcı oldu. hemen hemen her hava şartında sabah ezanıyla birlikte genelde denizde olurum (ev denize yakın max. 2,5 dk). Denizde balık tutmak biraz daha zor, balık çok fazla mesafe gezer. Kıyıdan at çek ile levrek tutan görmedim ama başka balık tuttular (o da sahte tüy ile).
    Belkide Mersinde balık yok, kim bilir?