1-Konu başlığından da anlaşılacağı üzere, kıyıdan çapari atmayı düşünüyorum. İlk defa bu yaz denize atacağım oltamı. Ne dersiniz? 2-Silikon balık ile de at çek işe yarar mı? Not: Antalya sahillerinde olacak.
Antalyaya gidecekseniz, buralardan imrenerek baktığımız balıkları tutmak için 3 lü dip takımı ile avlanmanızı tavsiye ederim. Çok daha fazla zevk alacaksınız muhakkak. Ama tabiki Antalyada bulunanlar şuan ne çıktığı hakkında detaylı bilgi vereceklerdir. Rastgele...
Şimdi yaz, kimse eve girmiyordur diye düşünüyorum, zaten yaz aylarında pek bilgi akışı olmuyor gibi geliyor bana. Sadece Antalyada değil diğer bölgelerde de durum bu. Zaten buraları ( İstanbul ) da bayağı bir durgun balık konusunda, bir de üstüne tatile giden üyelerimiz falan olduğu için ancak dönüşlerinde güzel raporlar geliyor.
Karagöz: Mustad 1523 5 no Mustad 1521 siyah capraz 6 Mustad 225N (5-8-9) no VMC 9224 BL 5 no Çupra: Mustad 505 1-0 2-0 no Mustad 225N 2veya3 VMC 9284PS VMC 9335BL 50173 - OWNER İĞNE Mırmır: Mustad 496 7 veya 8 no İzmarit: Mustad 1521 8 veya 9 no İspari: AX 264 8 no Mustad 496 8 no Eşkina, Karagöz, Sargoz : Mustad 505N 2-3-4 no Levrek: Mustad 225N 4 veya 5no Palamut: Mustad 225N 3 veya 4no Lüfer: Mustad 34007 Çinekop çaparisi: Mustad 1799D No:3 Sazan: AX505 Owner C3 Owner 50182 Owner 50923 Owner 51481 Owner 53125
Yazın fazla bilgi akışı olmaz üyeler yazın malum hava şartları nedeniyle ava çıkarlar deneyimlerini de kışın,fazla olan boş vakitlerinde anlatırlar... Antalya'da buunan arkadaşlar nerede nasıl avlanacağınız konusunda size yardımcı olacaklardır...
Antalyadan bilgi aksın diye üye oldum diyebiliriz.Bizim buralar bu tür sosyal olaylarda pek etkin olamıyor.Sahilde olta yüzünden denize girilemiyor,Ancak bu tür paylaşımlar eksik kalıyor.(Aynı şey motosiklet forumlarında da dikkati mi çekiyor) Asıl soruya gelirsek;şuan her yerde balık avlayabilirsiniz.Bütün balık türleri oltanıza gelir.Rastgele...
Sevgili arkadaşım,Slikonlu oltalar kıyıdan iş yapmıyor.Teknede ise sorun çıkarmıyor.Çapara ise hem tekne hem de kıyıdan çok güzel iş yapar endişen olmasın.Yeter ki doğru zamanda doğru yerde ol.Sağlıcakla kal.
konu biraz eskimiş ama yazayım. ben antalya'da değilim ama bölgemizdeki kıyı çaparisi hakkında bilgi vereyim, en azından kafanızda bir fikir oluşur. bizim buralarda avlandığımız yerlerin tabanı kayalık olduğu için çapari kurşunla atılmaz. kaz tüyü, elyaf ya da çeşitli renklerde ragloudan yapılan ve her iğne arasında yaklaşık 50 cm bulunan bir takım hazırlanır. daha açık şekliyle, yaklaşık 2,5 m uzunluğundaki bir ana bedene 50 cm aralıklarla yaklaşık 6 -7 cm bacak uzunluğu olacak şekilde tüyler sıralanır. ( beden yapılan misina bacaktan o,5 daha kalın olursa dolaşma daha az olur ) bazıları araya tüy, en uca da silikon taksa da bu atışı zorlaştırır. gelelim bu hafif takkımın uzağa atılması ve çekilmesine. bu takımı uzağa göndermek için yaklaşık 30 -35 gr ağırlığında iki ucunda kopcası bulunan silindirik renkli şamandıralar kullanılır, biz burada çapari mantarı diye adlandırıyoruz. bu mantar oltanın klipsine takılır, arkasına da hazırladığımız 4 ya da 5 iğneli çapariyi bağlarız. bu uzun takımı atabilmek için en az 2,70 uzunluğunda ve atarı yüksek bir kamış gerekir. yani atmak biraz maharet ve el alışkanlığı ister. diyelim ki atmayı öğrendik, nasıl çekeceğiz ? kamışın ucunu yukarı tutup hafif vuruşlar eşliğinde ritmik bir şekilde sararız. çapari mantarımız tıpkı popper sahteler gibi su fışkırtarak gelir, zaten içinde de ses çıkarsın diye küçük bilyeler vardır. kamışın vuruşuyla mantar köpük yaparken arkasındaki tüyler de su yüzeyinde yavru balıklar gibi sıçramalar yaparak gelir. bu oltayla melanur, istavrit, çinekop, levrek, çatalkuyruk, zargana gibi balıklar yakalanır. su üstü sahtelerdeki gibi balığın takip ve saldırısını net şekilde görürsünüz.