Herkese selamlar... Belirli aralıklarla İzmit'in kerpe ve pembe kayalar mevkilerinde kıyıdan yaptığım avlarda istediğim balıkları bir türlü alamadım. En son bugün akşama kadar yaptığım levrek denemelerinde sahtelerim ve bütün malzemelerimi en uygun olanlarından hazırlamama rağmen bir vuruş dahi alamadım. Akşam saatlerinde çapariyle denemelerimde 20 gün önce küçük kıracalar vururken bu akşam, denizden pek anlamadığım için benim tahminimle çinekopun küçüğü olan ancak aslen bilmediğim bu balıklardan sürekli oltama vurdu. Denizde tecrübeli arkadaşlarımın anlayacağını düşünerek fotoğrafını çektim. Akşam 2 saatlik zaman diliminde 40'a yakın takılan bu balıkları çekip çekip saldım. Hepsi orta parmağım boyutlarında idi ancak bu kadar küçük olmalarına rağmen dişleri ağızlarında net bir şekilde belli oluyordu. Sorum şu olacak son denememde kefken,kerpe civarlarında yemli-yemsiz nasıl bir takımla ne avlayabilirim? Deniz bir kaç gündür çok dalgalı bir seyir izliyor onunda fotoğrafını sizlerle paylaşıyorum, bu dalgalı denizin avı bereketi açısından nasıl bir etkisi olur? Kayıkla açılan herkesin çok güzel palamutlarla döndüğünü görüyorum. İzmit çevresindeki arkadaşlardan yardım istiyorum. Teşekkürler... Herkese bereketli avlar dilerim...
Bu haramiler varsa, işin zor. Tavsiyem büyükçe bir kaşık alıp, bunların altından çekmeye çalışmandır. Bazen bunların altında levrek, lüfer filan oluyor. Bunlar genelde su üstüne yakın oluyor, altlarına inmeye çalış. Belki bir faydası olur. Biz bir kaç gün evvel, bunların altına bakarken tek seferde bir sürü balık tuttuk, sonra yok kolyozdu, yok uskumruydu kavgası ederken, onları da kaçırdık, öyle kaldı. Umarım sana daha kalıcı bir şeyler denk gelir.
Yaprak Yaprak Yaprak heryer dolu... bunları zayi olmadan nasıl büyüteceğiz. İlk defa bunca senedir bukadar yaprak haberleri geliyor yer gök yaprak dolu av yasağı biraz daha sürseydi bunlar büyüseydi yapılacak avları aklım kesmiyor.
bu sabah 5'de yine kerpe kayalıklarındaydım. 2 takım açtık birinde fosforlu, fosforsuz ne kadar sahte denediysem tık demedi. Diğer takımla çapariye attım bugün yapraklar bile yoktu. bir tane hamsiye çok benzeyen küçük bir balık geldi. Gece gündüz uyumuyoruz sürekli boş bu gece başka yem bulamadığım için yemli midye içi deneyeceğim. Fikir verebilecek varmıdır?
Midyeye çupra-sargoz-karagöz vurur abi. Ha levrek alan mırmır alanda var. Tabi midyede çeşit çeşit. Ben yalnızca şu kayalara yapışan çin şapkasına benzeyen tabanı yuvarlak tepeye doğru piramit gibi çıkan midyelerden taktım. Güzel bi çupra almıştım. Sargozda aldım çok. Ama daha verimli midye çeşitleri var. Bunlardan en çok kullanılanı madya sanırım. Ben bulması çok kolay diye onu taktım. Çok sertse eti azıcık dövüp yumuşatabilirsin. Bide yem sıkıntısı çekiyorsan gece kayaların arasına in kafa lambasıyla. Işığı yengece tut yengeç kıpırdamaz. Kargaburnuyla tut kovaya at. Yukarı çıkıncada kıskaçlarını kırıp iğneye takarsın. Tabi yakalayacağın yengeçler baş parmağın tırnağı kadar olacak en fazla.
Merhaba Fatih, sanırım çapari ve sahtelerle avlanmış ve sonuç alamamışsın. Ben olsam yemli av yapardım. Bir de dip balıklarını denemek lazım. Dip kumluksa 3'lü dip takım, taşlıksa tek köstekli bir takım yapıp surf takımla dip balıklarını aramak lazım diye düşündüm. Yem olarak birşey bulamazsan tavuk göğsü kullanabilirsin. Rastgelsin...