DENİZDE SERT POYRAZ VAR ,REİSLE DERELERE DEVAM (İTALAY)

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında İsmail TALAY tarafından paylaşıldı.

1. İsmail TALAY

İsmail TALAY ismail talay

Favori Kamış:
    nereus 2817-210 spin
    Favori Makine:
    albastar double30
    En İyi Avı:
    minekop 4 kg 2006 (zıpkın)
    Neredeyse bir aydır aralıklarla devam eden sert poyraz , uskumrunun av verdiği bu günlerde bizi mecburen denizden uzak tuttu, E durmak yok koca pazar günü hebaa olacak değil ya.

Reisle perşembeden yaptık biz programı, yine tatlı su avına gidecektik caresiz, reisin 15 gün önce eziyet veren makinasını kaldırdık attık ve reisime benim makinanın aynısının tıpkısını aldık, SHİMANO marka güzel bir spin makinası, artık reisime derede de dur yok. C.tesi gece son bir kez haberleştik zaman mefrumuna dair. Ben sabah 8 de yola koyuldum, 10.00 da reisteyim. Bu arada Yollar yine rezalet her yerde tadilat var tamda yaz sezonuna getirirler bu işleri, bir sürü kaza yolarda bir sürü ölüm kalım Yazık.

Neyse reisi ve reisin kayınbiraderi mehmet i alarak düştük yola , yol b0yu gerek klarnet taksim, gerek bağlama dinleye dinleye bitirdik 150 km yi.Aynı avlağa gece 02.00 de cıkan bizim diğer ekip, SAYDAN, ERTUNÇ, SABRİ, HASAN la çeşme başında yol üzerinde çeşme başında buluştuk. Merakım onların yakaldığı balıktı, zira onlar çekirge ile at çek yapacaklardı.. Hayli balık yakalamış olmaları sevindirdi reisimle beni, bu durum derede balığın suya düşen yemim şıpırtısına atladığını gösteriyordu. sanırım biz meps ile oldukça iri balıklar alacaktık bugün.

Kısa bir sohbetin ardından avlağa hareket ettik herkes bir yere dağıldı. Diğer ekip bir saat daha avlanıp dönecekti. Oysa biz bu gün meps ile kasna avına doymak istiyorduk, niyetimiz gün batımına kadar at-çek yapmaktı.

iki iflah olmaz balıkçı; hasan reis ve ben ayrıldık bir birimizden. niyetim tutacağım her balığı videoya cekmek sizlere güzel bir görsel sölen izletmekti. Ama yine ortam ve şartlar müsade etmedi, balık ürkekti, otur kalk kamera ayarla vs.vs. olmadı.Yinede bir hevesle tuttuğum ilk iki balığın reimlerini yakalandıkları anda çektim.

Daha meps suya ilk düştüğünde kütttt!!! diye bindi bu delikanlı, yaklaşık 35 cm. 600-700 gr civarıydı, zorlanmadan aldım kenara.

bugün güzel olacağı belliydi, ama bu derenin bir huyu varki balık bir saat oynar , 3 saat durur.. hazır balık oynamışken bir kaç daha alayım diye alelacele buluşturdum mepsi dereyle yine düşer düşmez daha makina tur yapmadan az öncekinin ikizi bindi yine.

mepsi dereye üçüncü atışımda , şaka gibi ama yine atar atmaz bindi aynı boy bir kasna, dur şunları üç kardeş yan yana bir hatıra fotoğrafı çekeyim derken, kaşla göz arasında aldattı beni hınzır , hoopppp dereye.. tebessüm ettim , yaşayacak ömrü varmış. Dedimki yok çekmeyecem resim mesim.. peşi sıra yaklaşık bir saat boyunca güzel balıklar almıştım. Reis ne alemdeydi acaba??

saat öğleden sonra 3 ü bulmuştu, ben at çek yapa yapa , bayağı uzaklaşmışım, dedim ismail bu dönüş zor sen yavaştan yanla bakalım surdan arabaya!! yaklaşık yarım saat yürüdüm..reise seslendim görünce hadi reis gölgeye dedim. bu balık kesti, akşamüzeri tekrardan devam ederiz, şu balıkların bi tadına bakalım..

reisi çınarların içinde bu halde görüncede dayanamadım ölümsüzleştirdim

kaçar o reis!!!!!! :)

hava oldukça sıcaktı, ve bunaltıcı. reiste oldukça güzel balıklar almıştı, hemen oracıkta ikişer balık aldık kovadan temizledik attık tavaya.
    bu karatava işine ayrı hastayım, o tava sanki ellerimde hızlı bir otomobil gibi.. sürdükçe süresim geliyor :))

bu güzel doğanın en güzel yerinde, gölgesi serin çınar ağaçlarının altında şu balıkları kızartan yağın sesi, ve de şehşrdek uzak bu muhteşem sessizlik... belkide bizi balıkçılığa iten bu dur!

bu güzel insan, bu büyük dost, seninle yaşanan her dakikanın anlamı çok büyük reisim.

ve sevdiklerine balık pişirmek başka , onların eline sağlık ismail bambaşka olmuş demesi, köyün delisine söylenen bir aferim kadar sevindirici, ve ateşin tezat hali, cehennemin hammaddesi , bir çok kere yanışından keyif aldığımız ateşin güzelliği

reisimin kayın biraderi mehmet , oda güzel insan, çok değil bir kaç yıl önce kanseri tarumar etmiş , hayatına pür neşe devam ediyor. Tüm gün avda bize refakat etti.Ama susuzluk, şapkasızlık canına tak etti

şu balık pişsede yesek

reis sende aynı fikirdesin galiba :)

az kaldı reis , 2 dk sonra hazırrrr.. gördüğünüz gibi balıkların ortası hafif yanık görünüyor, malum kasna oldukça kılcıklı bir balık, ve bu balığın orta kısımları en çok kılcığın olduğu kısım balıkları üstteki resimlerde daha net göreceğiniz üzere bir cm de bir çizdim ki , o ince kılcıklar cıtır hale gelsin batmasın

vay vay vay vay !!!!

vay vay vay vay bu tavada bam başka oldu...

işte kara tavanın şaheseri, el değmeden cevrilen kasnalar

vay canına yandığım, şu an gördüğünüz balıkların bu hali bir çok deniz balığına 5 atar demedi demeyin

sonrasında bir mıntıka temizliği...

karnımız doyunca, bir hamlık çöktü üstüme, hava sıcak... reis balığa devam ederken az arabada kestirdim, niyetim havanın az daha serinlediği 19.00 saatlerinde biraz daha at-çek yapmak.. ama nerde uyuyacaksın, oraya dön buraya dön derken aldım oltayı elime, bir saat daha dedim atçek yapayım.

balık öğle saatlerine göre daha hareketli, akşamüzerinin bu saatlerinde gerek reis gerek ben kilo üstü kasnalar aldık, ve ciddi irilikte balıklar kaçırdık, ama yoruldukta. benim kovadan kaçanlardan sonra geri kalanlar

o koca av bıcağı , balığın yanında ne kadar küçük kaldı görüyorsunuz, bu irilikte ve daha büyük bir kaç balığı her zamanki gibi yanımda kepce taşımak zor geldiği için kıyıya alamadım malesef, reis te iyi balıklar kaçırdı.

reis; henüz tatlı su avcılığında meps ile yeni olmasına rağmen benden aşağı değildi

yeni makinasının performansından oldukça memnundu bugün reis, yani iyi takım iyi balık:)

benim menuniyetim balığın bolluğu kadar, reisle birlikte gecen bu bereketli günün ardından kafayaa format atmış olmaktan :)

ve saat 20.30 du at-çek yapmaya son verdiğimizde, yarın pazartesi olmasa kalasım vardı burda ertesi güne, günlük limitimiz olan 5 kg mı .ok kolay yakaladık bu hafta , ve en önemlisi Sevgili reis gibi bir büyüğümle , mehmet ile dertten kederden uzak nadide bir gün yaşamaktı benim için.

hepinize bu iflah olmaz iki balık sevdalısından selamlar, sevgiler..

Rasgele...

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrik ederim bakmaya doyamadım bu görüntülere. Devamını dilerim.

3. zeroplus

zeroplus umut tuna

hakkaten güzel av güzel ortam olmuş allah bozmasın neşenizi

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    imrenilesi av tebrikler. makina shimano demissiniz sahara modeli galiba yanilmiyorsam.

baliklarin tavadaki resmi ve yandaki torbadaki ekmegin goruntusu bitirdi beni. kokulari burnuma geldi resmen

5. gürbüz

gürbüz İbrahim

Favori Kamış:
    Shimano Catana MH 270-14/40 Lıneaeffe Magnıfıca 3.90 surf - Cormoran Bull Fıghter270
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFC-Daiwa Samurai 3500-7i-Okuma Avenger 55-Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    kofana-kırlangıç-pisi
    Bravo sizlere;çok güzel bir ortam.

2003 yılı temmuz ayında Fransa'ya gitmek nasip olmuştu,malum dere ve göller yöresi,bir sabah 14 adet Alabalık almıştık ve onları mangal ile buluşturmuştuk,Boğazdaki Lüfer'in puanı 10 ise doğal yaşamından çıkan Ala'nın puanı 9.9 olmuştur,tabii ki bana göre.

Niceleri daha rastgelsin,tebrikler.

6. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili İsmail

Tatlısu avı keyfinin ne demek olduğunu belgeleyen muhteşem avınızı tebrik ediyorum.

5 gündür bende belgesel çekimleri için derelerde göllerde ve denizde saatler geçirdim.

Çok bereketli avlar yaptık.

Gayemiz tamamen atçek yakala ve bıraktı.

Tek bir balık bile alıkoymadık.

Çekimleri profesyonel bir ekip ve çift kamerayla yaptık.Sanırım bu konuda yapılan en detaylı,kapsamlı,görüntü kalitesi üst düzey çekimler olmuştur.

Reis çok muhterem bir insan.Bu durum her halinden belli oluyordu zaten.

İnşallah ileride birliktede avlanma imkanımız olur

Sevgimle kalınız.

7. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    İsmail kardeşim okudukça resimlere baktıkca ah be şimdi orda olmak vardı dememek mümkün değil doğrusu :) balıktan keyif almak doğada zaman geçirmenin tadını çıkarmak bu işte :) hiç bir şey tutmasan bile o ortam insanın tüm stresini alıyor değilmi :) daha bol daha keyifli avlar geçirmeniz dileğiyle . Rastgele ;)

8. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    İsmail bey harika anlatımınızı muhteşem görsellerle süslemişsiniz.
    Derin bir ah çekip iç geçirmemek elde değil:)
    Bereketli bir av olmuş.Allah neşenizi bozmasın.
    Her daim böyle neşeli ve bereketli avlarınız olsun.

9. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    Tebrikler hem avlak hem siz hem balıklar çok güzel kareler ben tavaya bittim karadeniz bakır tava sanırım..

10. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Ne güzel bir av ne güzel bir rapor. Tebrik ederim.

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, müthiş bir ortam. İmrenmemek elde değil.
    Avlak harika, balık bol, kara tava süper. Avlakta pişen balıklar müthiş. :)

Gözüm bi kara demlik aradı resimlerde. Bi de o olsaydı. Yemekten sonra akşama doğru, üzerine odun ateşinde demlenmiş bir çay.... :):):)
    Of of of.............. (Hayali bile güzel)

Devamına rastgelsin. :)

12. hasan nurdoğan

hasan nurdoğan hasan nurdoğan

En İyi Avı:
    1 kg sinarit
    Sevgili büyüğüm sizinle tanışmak güzeldi. inanın beraber avlanmayı benim istediğim kadar istiyemezsiniz. sizin av raporlarınız bizim çocuklarımıza anlatacağımız hikayeler olur ancak.
    bu hafta sonu tatlı su maceramıza gelince gerçekten güzeldi sağolsun İsmail talay bana bu günleri yaşattı ve sizin gibi değerli insanlarla tanıştırdı.

13. İsmail TALAY

Favori Kamış:
    nereus 2817-210 spin
    Favori Makine:
    albastar double30
    En İyi Avı:
    Değerli üstadım, belgesel cekimini merakla bekliyorum, sanırım bu yıl birlikte avlanacağız :)

14. İsmail TALAY

Favori Kamış:
    nereus 2817-210 spin
    Favori Makine:
    albastar double30
    En İyi Avı:
    reisim ne demek, senin gibi bir abimle balıkçılık yapmak benim için çok kıymetli.

15. İsmail TALAY

Favori Kamış:
    nereus 2817-210 spin
    Favori Makine:
    albastar double30
    En İyi Avı:
    bütün arkdaşlara değerli yorumları için teşekkürler.

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hasan Reis

Denizlerin sanırımki her çeşit balığını kerelerce yakalamış bir avcısın.

Böyle olmasına rağmen tatlısu avınında güzelliklerini,keyif ve heyecanı tadmayı istemen,bundada güzel neticeler alman takdir edilesi bir durumdur.

Adeta israrla sevgili üyelere ve meraklı kişilere tatlısu avını tavsiye ve teşvik etmeme rağmen,böylesine bir avı denemeye değer bulanların sayısı maalesef çok kısıtlı sayıda kalmıştır.

İşte siz başarılı avınız,raporunuz ve muhteşem karelerinizle belkide balık avı olgusunun bir bütün olduğunu bazı üyelere gösterdiniz.

Sevgimle kal

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili İsmail
    Belgesel çekimlerinde gayet doyurucu olarak Turna,Kasna avları ile denizdede sahte balıkla sırtı avı gerçekleştirdik.

Bence çok başarılı görüntüler elde ettik.

Hele turna avında Gagasız sahtelerle WTD aksiyonunu gösterirken üst,üste turna alabilmem hayli enteresandı.

Kasna ise malum çokca aldık müc adele ve sudan kesiş ile tekrar suya iade sahneleri yer aldı.

Denizde sırtımıza üst,üste yapışan iri melanurlar hayli keyf verdi.

Sanıırım 50'nin üzerinde balığı incitmeden suya iade ettik.

Sevgimle kal