Sizlerle barber olmadığım zamanlarda teknem ile yapmış olduğm balık avlarım Sabah erkenden Conta kaptan ile gene denize açıldık, dün güzel torikler alınca bugün de torik peşinde dolaştık, fakat bu sefer saatlerce dolaşmamıza rağmen sadece bir Çingene palamutu geldi, biraz moralimiz bozuldu ve limana döndük, biraz yorgunluk uyukusu yaptıktan sonra denize baktım deniz çok sakin , mercan avlarım düşüncesiyle yemlerimi hazırladım ve Conta kaptana heber verdim, fakat Conta kaptan çok yorgun olduğunu ve gelmeyeceğini söyleyince bende yalnız denize çıkmaya karar verdim, doğru mercana, takriben bir saat içersinde 7 tane mercan aldım, onları limanda temizledim, akşam yemeği mercan kapama. Sizlere de rastgelsin sevgiler, hoşçakalın.
tebrikler.. Güzel avlarınızdan biri daha tebrik ederim kırmızı kırmızı çok lezzetli görünen mercanlar..Afiyet olsun...
Ahhh Conta Kaptan Ahh, yerinde ben olsam, uçaraktan gelirdim. Orhan abi sen bize tekne aldıracaksın bu gidişle
Çok teşekkürler inşallah sana da rastgelirler, gerçekten çok güzellerdi, bu aralar çok güzel av vermekte ama bu avı yapmak içinde mutlaka mercan taşlarını bilmek lazım bence mercan balığı avcılığı lokal bir balık avı, bilmediğin merada mercanı bulmak çok zor, benimde en büyük şansım artık bu mercan taşlarını ezbere bilmemden, hala yeni taşlar keşfetmeye çalışıyorum tabi çok derinlerde. Sivrice'den sevgiler hoşçakal.
Orhan abi Diline eline sağlık. Vallahi şu rapor kısırlığından kurtardın bizi gözümüz gönlümüz açıldı. Rıza komutanla çapariden sonra birde mercan denemiştik. Gerçekten meşakkatli iş. Yani derinlik çok fazla. Çok az tıkırtı çıkıyor ve düşürmeden 90-120 mt çekmek zorundasın balığı.. Mercan avlamak Çanakkelede heleki sivricede bence büyük meziyet. Avların hep daimi olsun. Rastgele.
Sevgili Enes kardeşim, inşallah sana da rast gelirler benim yaptığım avlarla ilgili her türlü sorularını bekliyorum, senelece emek verdiğim bu sevdamı sizlerle de paylaşmak ve amatör balıkçılığa azda olsa faydalı olmak arzusundayım, sevgiler hoşçakal.
Sevgili Volkan inşallah sen de birgün gelirsin neden olmasın, bana göstermiş olduğun ilgiden dolayı çok teşekkürler sevgiler hoşçakal.
Çok teşekkürler Nihat kardeşim, denizde olmak ve balık avlamak çok güzel fakat bu tutkunun en güzel tarafı sizlerle paylaşmak ama sadece doğruları, sevgiler hoşçakal.
Çok teşekkürler sevgili Murat kardeşim, Riza komutan da dede oldu onu buradan tekrar tebrik ederim, oda akşamları mercana bakıyor, sevgili Murat kardeşim bu mercan avlarına 10 küsür seneden beri emek vermiş yağmur fırtına demeden senenin 300 gününü denizde geçirerek bu durumlara geldik ama sakın yanlış anlaşılmasın üstadlık nerede biz neredeyiz ancak çıraklıktan kalfa olabildiysek ne mutlu bizlere. Sevgili Murat çok güzel dostlarımızla beraber sevgi ve saygılı olarak beraberliklerimiz sürüyor, seni de en kısa bir zamanda bekleriz, sevgiler hoşçakal.