Denizde teke veya mamun u nasıl yakalayacağız?

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında disli_levrek tarafından paylaşıldı.

1. disli_levrek

disli_levrek Gürcan

Favori Kamış:
    olta,Banax SX 5000
    En İyi Avı:
    2.5 kg sudak nevşehir kızılırmak
    Denizde teke veya mamun u nasıl yakalayacağız?

Arkadaşlar bu konuda bilgisi deneyimi,tecrübesi olan var ise lütfen sorumu yanıtlasın.
    Teşekkür ediyorum, herkese iyi avlar diliyorum.

2. disli_levrek

disli_levrek Gürcan

Favori Kamış:
    olta,Banax SX 5000
    En İyi Avı:
    nasıl çıkartacağız

3. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    abi bu mamun denilen heyvan,
    hani danaburnu denilen bir mahlukat var, onun akrabası mı.
    videoda tam seçemedim ama benzettim...
    eğer ki öyle birşeyse ben balık olayından istifa ediyorum abi.
    çok pis tırsıyorum o mahlukattan :(

4. aşağıdaki linke tıklayın

Mamun nasıl çıkartılır tıklayın

Teke için ise gece fener ile kayalık,mendirek benzeri yerlerde yada otluklar arasında aradığınızda gözleri parlar ..bir kepçe yardımı ilede yakalanır;)

5. ömer65

ömer65

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 2 kg
    5 lirelik su şişesi kenarlarından yıldız yapaak şekilde kes baya bi yıldız yap etrafında şişenin sonra bu kesik yerleri içe dogru kıvır tamamen deyil konikleşek kadar daha sonra şişenin agzına bir bagla ve şişenin içine koku yapabileek peynir suyu balık sakatadı ekmekle karıştıp bırak ve suya bırak artık bulundugun yerde eyer teke varsa kesinlikle şişenin içine ğirer ve çıkamaz
    birde iskele kenarlarındaki lastiklerin içindede tekeler bulunur zaman zaman
    şimdiden rastele umarım işe yarar:)

6. disli_levrek

disli_levrek Gürcan

Favori Kamış:
    olta,Banax SX 5000
    En İyi Avı:
    bir sorum daha olacaktı

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
    bir sorum daha olcak
    Tekeyi şamandıralı atsak levrek için sonuç alabilirmiyiz
    herkese bol avlar diliyorum

7. şahsi tecrüben..geceleri kesinlikle ay olmamalı..derinlik 3 metre -den fazla olmalı..Sabaha karşı av yapılacaksa misina kesinlikle floracarbon olmalı(020-025)..ve en önemlsi Mantar tekeyi taşıyacak kadar olmalı..Mantar yerine iri köpük taneleri ile bunu ayarlayabilirsiniz;)

8. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    atabilirsiniz tabi levreğin en çok sevdiği yemler arasında şüphesiz teke gelir arkadaşım.levrek için en ideal yemlerden bir tanesidir.bol şanslar

9. Soru:Şamandıralı levrek avı..

Şamandıralı levrek avında gece ay var ise levrek yakalama şansı çok azdır..Levrek ay ışığında sığlıklara pek yanaşmaz..Derin su yada iskele altları gibi kısaca gölgesini göremeyeceği yerlerde bulunur..Çünkü kendi gölgesinden panik olan bir canlıdır..;) Buna ilave olarak misinanın ay ışığını yeme kadar iletmesi ve bunun balık tarafından farkedilmesi..Bunu biraz önlemenin yolu folakarbon kullanmaktır..

Ancak bazı balıklarda ve özellikle lüfer avında ay ışığı avantajdır..;)

Şunu ilave etmeliyim..Ay ışığında levrek açık merada avlanmaz..ancak dağların karalığının düştüğü yerlerde yani ay ışığının olmadığı yerlerde avlanmak ay ışığının dezavantajlarını yok edip avantaja çevirir..böyle yerlere yaylımdaki levrekler güvenli olduklarını düşünerek yığılır kalır;)

10. Evet bu Bandırmada özellikle Erdek körfezinde yapılan bir avlanma şeklidir..

Ancak kıyıdan yapılan ve çoğunlukla "şeytan oltası"denen ve bizim "yeldirme" dediğimiz teknikle levrek avlamak mümkündür..Bandırma ve Çanakkale civarında zaman olarak Yere kıra düşmeye başladığı zaman tam vaktidir..Bazen av verimi inanılmazdır;) ..

11. ozan

ozan Ozan

abi süper iş yapar ay dolunaya dönmeden önce güzel olur. dolunayda baraküda iyi av verir. aylı gecelerde kalamar kafasını alıp ortalığı birbirine katan bi sürü balık yakalanırdı iskelede çekebilen olmazdı ama:eek:

12. Öncelikle Naylon misinalar ve özelliklede mika ışığı taşırlar ve yüzeyden çıkan ışık kırılarak naylon misinayı ve mikayı görünür hale getirirler..Örneklemek fgerekirse araçlardaki hız gösterge ibreleri sanki yanıyormuş gibi görünmesine karşın aslında taşıdığı ışığın yüzeyinde kırılması ise görünür olurlar ve gözü yormayan bir görüntü elde edilir..İşte buradan yola çıkarak naylon misinada ışığı taşıyarak su altında resmen çizgi gibi yanan bir görüntü oluşturur..Bunu önlemenin yolu folarakarbon yada hybrid tip misna kullanmaktır..Çünkü bu misinalar ışığı yansıtmadıkları gibi ilk 1-1,5 metrenin altınada asla iletmezler..

Dağların karanlık yanı balığın yemi görmemesi için değil misinayı farketmemesi içindir..Ağ konusuna gelince Levrek belkide ağa(misina ağ azda olsa avantajlı) kırkyılda bir vurur..Volicilerin levrek aldığı çok nadir duyulur..Bunun nedeni ise levreğin ağa olan açıkgözlülüğüdür..Asla ağa vurmaz..Kendini kuma gömer,sığ olan yakadan (10cm lik su) kaçmayı dener..500 adet levrek sürüsünü ağla çevirseniz bile ağa vuranın olmadığını görmek levreği tanıyanlar için şaşırtıcı değildir..Levrek avında son birkaç yıldır kullanılan ve inanılmaz avlara ulaşılan yeni bir yöntem uygulanmakta ancak gerek etik olmadığı gerekse katliamlara sebet olduğu için burada anlatmayı uygun görmedim

Levrek benim avlamayı ençok sevdiğim balıktır..Oltacılığa başladığım yıldan bu yana avladığım levrek sayısını tahminen yazsam inanmayacağına eminim..Bu konuda özellikle Bandırmada beni çok kişi tanır..Kullandığım yöntemleri,avlakları öğrenmek için kaç kez takip edildiğimi bilmiyorum..Şimdi haklı olarak şunuda soracaksın Raporun yokmu..Aslında yok çünkü geçen yıl olan ve "lez" diye bilinen madde tüm balık meralarında dibe çöktü ve canlı hayatı bitirdi desem yeri var..Bunu Bursadan bu mevsimde gelen levrek haberleri ispatlamakta..Marmada levrek geçen sene Kurşunluya kadar gelebildi ve kapıdağdaki hayırsız adadan marmara adası, paşalimanı,ekinlik üzerinden lbiga kıyıları güzergahını izledi..Bu sene durum benzer olacak..Levrek şu anda sarozda ve boğazdan geçip marmaranın avrupa yakasından geçecek ve aynı güzergahı izleyecek..Tek şansımız Gönen çayının döküldüğü yerolacak..Çünkü adalardan açılan Marmara akıntısı çavuşköy kıyılarından itibaren lezi temizlemekte..

13. blue marlin

blue marlin murat elyiğit

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek 700 gr
    merhabalar
    ben çok sık kulllandığım ve kısa zamanda çok teke çırkardığım bi yöntem var
    demircide yaptırdım 50cm çapında potaya plastik kelepçelerle sabitlediğim torba şeklinde ağ bağladım teloskobik olsun diya maşonlu 1 er metre boyunda 2 adet su borusu(galvaniz) potanın birleştiği yere maşon kaynattırdım birbirlerine monte ederek 2 metrelik bi kepçe elde etmiş oldum bunun adına biz gargaroz diyoruz. kullanmasına gelince:teke deniz marulu dediğimiz bitkinin içinde yaşar kıyalara yakın kayalık yerlerde bunlardan sıkça bulunur kepçe bu marulların arasına daldırılır kayaları kazıyarak marullar dışarı alınır marulları düz bir yere boşalttıktan sonra elle silkeliyerek yayılır teke varsa çekirge gibi şıçrayacaktır çok dikkatlide bakarsanız görürsünüz çok miniklerde gelebilir onları lütfen çıkardığınız marullarla birlikte denize geri gönderelim ideal bi tekenin boyu 2cm ve üzeridir (tabi bu benim görüşüm) teke:levreğin en sevdiği yemdir yanlız tekeyi takmadan sivri olan burnunu kırmanız lazım levrek gerçekten çok akıllı bi balık boğazına takılacağını bilir ve tekeye atlamaz kırarsanız daha verimli av yapabilirsiniz birde iki tane takmanız daha iyiolur iğneyi birinin sırtından öldürmeyecek şekilde birininde kuyruk kısmandan geçirin çiftleşme pozusyonu gibi. rast gelsin başarılar dilerim