Selamlar herkese değerli abiler bir sorum olacak..Yaklaşık 2 hafta sonra denize sıfır bir evde kalacağım ve tabikide avlanmaya çıkma ihtimalim olacak denizde ilk defa avlanacağım hani pek birşeyler yakalıyacağımı zannetmiyorum fakat Bana Yakup şu Balık teklilekidir zehirlidir yakaladığın gibi bırak diyebileceğiniz bir balık varmı acaba Tatlı su balığının ne mal olduğu belli zaten fazla çeşit yok en azından bizim seyhan ırmağında Lakin deniz farklıdır binlerce çeşit vardır.Uyarı maksatlı bütün yorumlarınıza acığım herkese selamlar selametle...
Bu ifadeyi anlıyamadım..sevgili Yakup ne demek bu? http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=16419 Bakıver..
Yani bizim burdaki balıklar sadece sazan abicim başka cins bırakmadı sağolsun metrelerce ağ serip parmak kadar balıklara bile tenezzül eden balıkcı abilerimiz yüzünden kullandım o ifadeyi yoksa tatlı su hayvanları gerçekten güzel ve kısa sürede verimli olan canlılardır lakin bizim burda ne bilinç var nede aman boşver abim içi beni yakar dışı seni
Dragonya, İskorpit, Vatoz Bu üçünü Google'dan arayıp tiplerini öğrenmeni ve eğer görürsen kesinlikle dokunmamanı öneririm.
Teşekkürler kardeşim inceledim vayy beee Allah her hayvana bir savunma sistemi bir silah vermiş resmen ibret alınması gerek...
Gece elinde fener ve zıpkın olan denizde gezen hayvanlara yanaşma kardeşim. Bunları şikayet bile edebiliyorsun. Gelip avlıyorlar
Pek bilinmez ama arada denk gelebilir. Deniz çıyanı denen bir şey vardır. Bir şekilde karşına çıkarsa, tanışmak istemezsin. Birde denizanaları var. pek çoğundan zarar gelmez ama, sağı solu belli olmaz.
Güzel , o zaman şöyle anlıyorum memlekette ufacık balıklara tenezzül edenlerin ne mal oldugu ..... şeklinde.. teşekkür ederim..
iskorpit ve akrabaları trakonya ve akrabaları deniz çıyanı Deniz kestanesi..,,, diknleri canını yakar. vatoz. .....dikeni vardır tehlikelidir. müren ... dişli çenesi çok kuvetlidir tutarsa kopartır. deniz anaları.. deride kaşıntı kızarıklık yapar el sürme şu an aklıma gelenler.. sazan balıgının sırtında bilirsik ilk diken saga sola takılır.. denizde de ki senin hdef balıklarında bu yoktur ama balıkların sırt yüzgeçleri zararsız olsada ele çabuk batar..izmarit karagöz ve balık geldiğinde elinle tutma işlemini balık misinada iken yukardan (kafadan) aşagıya dogru sıazlıyarak yaparsan yüzgeçlerini aşagıya yatırmış olursun.. bilmem açıklayıcı oldumu.. yüzgeçleri açıkken gvde ortasından balıgı tutmaya kalkarsan dikeni batar.. bir de yanında kargaburnu vs bişi bulundur ki zehirli bir şey gelirse agzından ,alt dudagından tutup iğneyi çıkartırsın..çok ta zarar vermeden denize iade et.. arkadaşlar farklı örnekler vercekseniz resimli verin kardeşimiz tanısın
Efendim çok ama çok teşekkür ederim çok aydınlatıcı bilgiler bu emeğinize sağlık tedbir almakta yarar var bende Bedevi şansı var nerde cins birşey var beni buluyor o yüzden şimdiden tedbirimi alayım dedim tekrardan sağolun efendim...Hayırlı günler
Eywallah abim aynen öyleee yoksa balıklara laf yokk ortam olsa üreyip coğalıp gelişip oltamıza takılmak isterler velakin insanlarımız çok bilinçsiz gecenlerde elinde çetvelle geziyor balığı ölcüyor uygun olmayınca suya bırakıyorum...
Kardesim bilmedigin tanimadigin hicbir baliga el atma.Zaten zamanla turleri ayirt edersin ama o zamana kadar ozellikle trakonya iskorpit vb baliklara deniz ciyani gibi canlilara dikkat et. Rastgele=)) reeling
Bencede bilmediğin balığa dokunma ancak sıklıkla socar a rastlayabilirsin ki bende daha 2. avımda socar a rastlamışım bilmeden.Elime poşet geçirip dikenlerinden korkarak iğneden çıkardım Rastgele
merhaba orhan abi seni bayadır takip ediyorum bende adanadayım bazen kıyıdan at çek için karagöçere gidiyorum ama nasipte bi kaç parça çupra çıktı gidebilecegim önere bilecegin levrek vs merası varmı şimdiden tşk ederim