Denizden gelen domuzlar balıkçıları şok etti!

Konu, 'Genel Konular' kısmında seckint tarafından paylaşıldı.

1. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Ordu’nun Perşembe İlçesi’nde tekneyle avlanmaya çıkan balıkçılar, denizden balık yerine domuzla döndü. Gece geç saatlerde denize ağ atan balıkçılar, yunus balığı sandıkları sürünün, karaya çıkmaya çalışan yaban domuzu sürüsü olduğunu görünce şok yaşadı.
    Perşembe Balıkçı Barınağı’ndan hamsi avlamak için ‘Kadir-2’ teknesiyle denize açılan balıkçılar, kıyıdan yaklaşık 3 mil açıldıktan sonra ağ attı. Sabahın ilk ışıklarıyla ağ toplamaya başlayan balıkçılar, hiç ummadıkları bir sürprizle karşılaştı. Ağ topladıkları bölgede ne olduğunu bilemedikleri bir sürüyle karşılaşan balıkçılar, bunun ilk başta yunus balığı sürüsü olduğunu sandı. Ağ toplamaya ara verip sürünün peşine düşen balıkçılar, Yunus zannettikleri sürünün yaban domuzu olduğunu görünce şok yaşadı. Kadir-2 Teknesi’nin kaptanı Necati Reis, “Şaşırdık, 8-10 tane vardılar. Suyun içerisinde bazı karartılar gördük. İlk başta korktum, sonra çok heyecanlandım. Önce yunus balığı sandım. Daha sonra su aygırı zannettik. Yaklaştığımızda karartıların domuz olduğunu anladık. Çok şaşırdık. Hemen küçük tekneyle domuzlardan birisine yaklaştık. Boynuna ip atıp canlı yakalamayı başardık. Domuzu tekneye almak da çok kolay olmadı'' dedi.
    Tekneye alınan yaban domuzu, halatlarla bağlanarak etkisiz hale getirildi. Daha sonra ağ toplama işlemlerini de tamamlayan Kadir-2 teknesi, yaban domuzuyla birlikte kıyıya döndü. Balıkçılar, “Bu bölgeye yaban domuzlarının denizden geldiği söylentisi vardı. İnanmıyorduk ama gözlerimizle gördük'' diye konuştu.
    Yaban domuzu Tarım İlçe Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Domuzların ise neden denizde olduklarına kimse anlam veremedi.

Kaynak Milliyet

2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Yaban domuzu avlama oltası bilen varsa paylaşalım :D:D:D:D

3. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Yaban domuzu sırtısı.
    Malzemeler:
    1- çamaşır ipi
    2- su bidonu

Önce çamaşır ipinden güzel bir ilmik yapılır suda yüzen domuza tekneyle yaklaşılıp ilmik boğazına geçirilir. İlmiği geçirmek kolaydır deniz altında domuz nefes alamadığı için başı su dışında yüzmektedir. İpin diğer ucuna su bidonu takılır yanlız domuzu yormak adına burada su bidonunun içi suyla dolu olmalıdır;) Bundan sonra dikkat etmelidir yorulan domuzu suya batmadan tekneye almalıdır.İyi su domuzu avları.:D:D:D
    Not: Namık üstad malzeme konusunda şanslı elinin altında vardır bu malzemelerden :D

4. ayastafanos Balıkçısı

ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    Noel babanın torbasından düşmüştür onlar.

5. la-traviata

la-traviata Ercan Hacıoğlu

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    eşkine-mırmır-minakop
    Ben yunus sürüsünün peşine niye düştüklerine takıldım. Japonya'da bağlantıları falan mı var acaba???:confused:

6. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Şimdi benim merak ettiğim, bu domuzlar deniz memelisi sınıfına giriyor mu girmiyor mu? giriyorsa avı yasak mı?
    :)

7. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    avı serbestse limit nedir :D:D:D

cidden bende yunus sandıkları için kelimesine takıldım :mad:

8. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Bu şaka olmalı :D :D

9. Rastafarian

Rastafarian

Favori Kamış:
    Zıpkın,RoketAtar:)
    En İyi Avı:
    Akya - 9,5
    Hahahah Vay be Su aygırı sanmış helal olsun Domuzlar kesin sucuk olmuştur :D, zıpkıncılar agaşondayken domuz geçerse şaşırmayın :D

10. themad2

themad2 Serdar

yaban domuzları tarlalara büyük zarar verir .Muhtemelen akıllı geçinen biri domuzları yakalayıp denize atmış.Bazı hayvanlarada yüzme içgüdüseldir (köpek).demekki domuzda böyle hayatta kalmış.

11. can1963

can1963 Recep Can

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna 2,5kg
    Karşıdan yılbaşı için çevirme olmak istemedikleri için firar etmişlerdir.

12. themad2

themad2 Serdar

olabilir:D

13. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    benim bildiğim kadarıyla bunlara domuz balığıyla aynı takım fakat yem olarak ne taksanız olur :D:D

14. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    arkadaşlar bende buna şahit olmuştum ama demir köprü barajında domuzlar gece yüzerek karşı adaya geçmişlerdi olabilir diyorum yakında güzel besin kaynakları bulunan bir ada vardır mutlaka okaptanda mutlaka onları çok açık denizde görmemiştir.

15. Başarır

Başarır Hüseyin BAŞARIR

Arkadaşlar ben bu işe gerçekten çok şaşırdım. Ne işi var domuzların denizde. Ne yapsın zavallı domuzcuklar? Avcısı, köylüsü hep peşlerinde. Onlarda kurtulmak için Rusyaya kaçmaya karar veşmişlerdir belki de..