Bizim orda haftasonları birkaç adamlar 1000lerce midye alıyorlar(dalgıçla)Bu acaba yasal birşey mi ayrıca balıkların doğasına zarar veriyormu?
sizin orasi neresi bilmiyorum ama kartal maltepe arasinda kiyidan 2-3mt derinlige kadar dalip tum midyeleri topluyorlar.. yasak oldugunu sanmiyorum ama yemlik midye bulmak imkansiz oldu artik..
Berkan abi naptın gece gece yaa ooooffff oooff olsada şimdi bol taratorlu çıtır çıtır mide tava yesek :hungry:
Biz avşada bazen arkadaşlarla güzel ve iri midyeler çıkartırdık, tabi hazırlığımızı yapar giderdik, mideyeleri çıkarttığımızda kumsalın uygun bir köşesinde çalı çırpıdan ateşi yakıp üzerinede tencereyi koyup deniz suyunda haşlardık midyeleri, sonrada ekmek arası yapıp afiyetle götürürdük, aaahhhh aaahhhh ne güzel günlerdi
İStanbul'dan çıkartılan midyeleri yemek maalesef pek güvenilir olmaz kardeşim, çünkü midyeler deniz suyunu süzerek, suyun içindeki planktonları ve her türden besin parçacıklarını almak suretiyle beslenen omurgasızlardır. Bu nedenle temiz olmayan yerlerden çıkartılan midyeleri yemek insana hastalık bulaştırabilir dikkat etmek lazım :thumb:
Haklısın, İlgilenenler için aşağıda bir lik var. http://www.ekolojimagazin.com/?id=375&s=magazin "Ayrıca midyeler suyu süzerken suda bulunan civa, kurşun, kalay, bakır, arsenik ve kadmiyum gibi ağır metalleri de bünyelerine alır ve biriktirirler." bu sayfadan bir alıntıdır.
midye Kız Kulesi' nin yaklaşık üç yüz metre köprü tarafında iki küçük tekne gece gündüz hiç ara vermeden midye çıkarıyor.her birinde iki dalgıç var... midyelerin bir süre temiz suda yaşatıldığında kendi kendini temizlediğini duymuştum, ne kadar doğru, doğruysa ne kadar uygulanır bilmiyorum. midyenin lezzeti konusunda aynı fikirdeyim. izmir' de öğrenciyken karşıyaka sahilinde bir seyyar satıcıdan aç karnımı doyuracak kadar çok midye yemiş ve zehirlenmiştim. uslandım mı hayır, yalnızca sayıyı azalttım.