Deniz'e Serpiştirilen Tohumlar Ve Toplanan Meyva'lar ...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında 4443 tarafından paylaşıldı.

1. 4443

4443

Merhaba Dost'lar ;

11:04:2013 Perşemve ve 12:04:2013 Cuma günü yaptığım at çek avlarım..

Bu başlık altında en önem vereceğim ve en çok mutluluğu o an yaşadığım anlar ile başlamak istiyorum ...

Ait oldukları yere iade edilen onlarca yavrucaklar ;

Son zamanlarda sürekli benekli (ispendek)'ler yokladı kandırıcılarımızı , saldık onlarcasını abartısız, ait oldukları yere iade ettik ve arkasından dua ettik çocukça çapulculara kaptırmayın kendinizi diye :eek: çünki olabildiğince fazlalar..

Bu bilinci zamanla aşıladım kendime öğrendikçe , paylaştıkça, hiç birimiz başından masum değiliz sonuçta , eşlik ettiğim ve av anımı paylaştığım o ana ortak olan gerek yaşıtım gerek büyüğüm olan insanlarda aynı hassasiyeti gösteren gerçek avcılardır onları çok seviyorum onlarla beraber saatlerce aynı havayı solumayı çok seviyorum ve onlarında tereddüt etmeden benim gibi mutlu olarak vicdan rahatlığı ile o yavrucakları suya iade ettikleri anlardan çok çok mutlu oluyorum , biz beraber paylaştıkça dahada çok bilinçleniyor ve dahada saygılı oluyoruz hem avımıza hem doğamıza ...

Şahsen beraber av yaptığım insanlarla beraber 40 cm altı levrek alı koymuyoruz vicdani sürkülerimiz tamamen bu sınırda , Balık öldürmek kolay yaşatmak zor ;) biz ödlürmüyormuyuz öldürüyoruz elbette bir güzelde afiyetle tüketiyoruz ama o yavrucakların 40 cm ulaşmalarına ve en azından bir defa dahi olsa yumurta bırakmalarına izin veriyoruz , ve gerçekten bunu yapmak doğa'ya, deniz'e bir tohum salmak, bağışlamak devasa bir balık ile mücadeleden daha zevkli ve anlamlı ...

Bu satırları samimiyetimle kustum aktarmaya çalıştım , Tadtığım mutluluğun sevincine ortak etmek istedim umarım küstahlıkla , koltuk kabartmayla bağdaştırmaz ve değerlindermezsiniz ..

Serptiğimiz tohumlardan bir kaç kere ;

Uploaded with ImageShack.us

12:04:2013 , Alı koyduğum Levrek ;

Ortalama 60 cm ve 2.130 grm

13:04:2013 , Alı koyduğum Levrek ;

Ortalama 54 cm ve tahmin ediyorum 1.800 civarı ,

Av'ın hikayelerini satırlara dökmek isterdim doğrusu ama öncelik yavrucaklar olunca daha ağır bastılar ve ön planda hikayeden çok attığımız tohumlar olsun istedim affınıza sığınarak , umuyorum bu tohumlarda meyvalarını verirler ...

Kullandığım ekipmanlar ;

Okuma SalinaSeaSpin 240 (10*40)

Okuma V System 270 (10*40)

Daiwa Exceler Z 4000

Remixson Silk Pro 16mm dyneema ip

Ve bilindik bir çok silikon ve rapala'lar ..

Sizlere daha keyfli ve bereketli avlar dilerim ..

Sevgiler..

2. 4443

4443

Çok yakın zamanda yaptığım at çek , Lüfer (KOFANA) avımdan bir kaç kere ayrı bir rapor açmak istemediğim için onuda ekliyorum...

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Hüseyin, çok keyifli güzel kareler.

Güzel balıkçılık yaptığın için de kutluyorum seni. Senin gibiler o kadar az ki...

Nice güzel keyifli avlar dilerim. Gönlünce rastgelsin. :)

Mekan açık eden fotoğraflar paylaşmak istemiyordun, sonradan fikir değiştirmişsin. Umarım bu kararından üzüntü duymazsın. Umarım rapora bakanlar mekana değil, yapılan avcılığa daha fazla odaklanırlar. :)

4. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Harika baliklar, keyifli rapor ve ornek balikcilik icin tebrikler ve tesekkurler Huseyin kardes... :)

5. 35fish

35fish ibrahim

Favori Kamış:
    Shimano aerocast 2.70 15-40 gr,shakespeare 2,10 10-25 gr-shakespeare2,70 ugly stick,1,98 cm
    Favori Makine:
    tica spin 3500,shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek 4,9 kg
    Bu yaklaşımınızdan dolayı sizi kutluyorum.Çeşitli avlarımda,ve forumlarda bu bilincin yaygınlaşması beni çok mutlu ediyor.

Ve pekçok avımda gördüğüm üzere,''AMATÖR BALIKÇI,PEKÇOK PROFESYONEL BALIKÇIDAN DAHA BİLİNÇLİDİR'' diyebilirim.Genç ve bu hobiye yeni başlayan arkadaşlarıma da bu bilincin aşılanması açısından,raporunuzun örnek olmasını dilerim.:thumb:

İzmir'den selamlar...

6. mehmetsahin

mehmetsahin mehmet şahin

En İyi Avı:
    Levrek 14 kg
    Çanakkale'den Selamlar:))

Kardeşim çok güzel bir paylaşım vede örnek davranışlarınızdan ötürü sizi canı gönülden kutluyorum...Her daim söylediğim üzre''yakalayıp da salmadığımız palazlar hiç bir zaman ne bizim nede başkaları için trofe olamıyacaklardır..''Elinize emeğinize sağlık her daim nasibiniz açık oltalarınız bol balıklı olsun...:))

7. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Tebrikler Hüseyin kardeşim ufakları salmak büyümelerine izin vermenin karşılığını denizana fazlasıyla vermiş sana.Yanlız yakaladığın kofana ne kadar şişmanmış şaşırdım doğrusu:eek: :eek: :eek:
    Gönlünden geçenler denk gelsin :thumb:

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    yakiyorrrrrrrr :)

herkezin örnek almasi gereken bir avcisin Hüseyin. cani gönülden tebrik ediyorum.

9. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Hüseyin kardeşim adam gibi adamsın tebrik ediyorum.

10. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Bravo Hüseyin,nice güzel trofeler senin olsun.

11. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    Tohumlar iyi yeşermiş maşallah ,) daha iyi , daha irileri rastgelir umarım. kofanalar da harikalar.

12. rapalacikral

rapalacikral ali

örnek rapor.örnek davranış.
    tebriklerimi iletiyorum.
    çok mutlu oldum.

13. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Hüseyin tekrar tebrikler :) (adet yerini bulsun açtığın konuda da tebriğimiz olsun), davranışların umarım yeni başlayanlara ya da her tuttuğunu alıkoyanlara örnek olur, kendi adıma teşekkür ederim :)

14. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Tebrikler Hüseyin.
    Hem avlarını hem de böyle bir av ahlakına sahip olduğun için tebrik ediyorum.
    Bu arada kofana gerçekten harika görünüyor. Ona fazladan bir tebrik daha ;)

15. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Kardesim supersin :) Yuregine sağlık...

16. accuman

accuman mustafa kamil coşkun

Favori Kamış:
    OKUMA..
    Favori Makine:
    OKUMA-LİNEAEFFE....
    En İyi Avı:
    LEVREK..11.7 KG..
    ELLERİNE SAĞLIK....

:clap2: :clap2: :clap2: GERÇEKTENDE ELLERİNE SAĞLIK HÜSEYİN SAĞOL VAROL....ÇOK YERDE KENDİNİ BİLMEZ HER TUTTUĞUNU KOVASINA ATANLAR VAR...BURADA YAŞADIĞIM YERDEDE BUNA ŞAHİT OLUYORUZ HATTA O UFACIKMIRMIRLARI KIRLANGİÇ BEBELERİNİ KOVAYA DEĞİL PET ŞİŞELERE KOYUP CAKA ATANLARLA KAVGA EDECEK HALLEREDE GELİYORUZ....9 YAŞIMDAN BU YANA DENİZ BENİM TUTKUM...İŞ YAŞAMINDAN KALAN HER AN ONUNLA BERABER GEÇTİ DERSEM YALAN OLMAZ....ÇOK CİDDİ SIKINTILI YILLARDA ÇOCUKLARIMIN EKMEĞİNİDE ONDAN ALMIŞIMDIR AMA USTALARIMIZIN ÖĞRETTİĞİ İLK ŞEYLERDEN BİRİ YAVRU YOK-YUMURTALI YOK-DENİZE ÇÖP ATMAK YOK....NAMIK ABİM ÇOĞU USTA GİBİ RAHMETLİK OLDU...(ALLAH RAHMET EYLESİN)TEK SAĞ KALAN BALABANDA ERDİNÇ ABİ O DA 86 YAŞINDA 10 GÜN KADAR EVVEL ÜSKÜDARDA İDİM ELLRİNİ ÖPTÜM...KOVASINDA DİŞLİLER ÇARŞIDA YERİNDE İDİ....(VEDAT ABİ TANIR SANIRIM)....BURADA İKİ YIL EVVEL İSKELEDEN OLTA ATTIM YAKLAŞIK 2 KİLOLUK BİR KIRLANGIÇ GELDİ KEPÇEYLE İSKELEYE ALDIM İNCİTMEDEN İĞNEYİ ÇIKARDIM KARNININ ŞİŞKİNLİĞİ DİKKATİMİ ÇEKTİ AAAH BAKALIM SEN NE YEDİN BÖYLE DERKEN HAFİFÇE SIVAZLADIM ANÜSÜNDEN PIT OLGUNLAŞMIŞ BİR YUMURTA DÜŞTÜ AH BE KIZIM SENİN BEBELERİN VARMIŞ HADI BAKALIM EVİNEN DİYEREK GERİ BIRAKTIM...İSKELENİN ÜZERİNDEKİ BALIK TUTANLARDAN FERYAT KOPTU DELİ DİYENDE VAR MANYAK DİYENDE HANIM YANIMDA AĞZIMI BOZMADAN ""ARKADAŞLAR BALIĞIN KARNINDA YAKLAŞIK 500 000 İLE 2 500 000 ARASI YUMURTA VAR BUNLARIN BİNDE BİRİ GELECEK YILA ULAŞIRSA NE OLUR """DEDİĞĞİMDE YAA BİZ BUNU HİÇ DÜŞÜNMEDİK HAKLISIN DEDİLER ....ÖRNEK OLMAKTA HER ZAMAN FAYDA VARÇÇÇŞİMDİ DAHA OLGUNLAR....EVET PROFESYONEL ANLAMDA DA BALIKÇILIK YAPTIM AMA HEP BU RUH İLE....ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR....SEVGİLERİMLE.....

17. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Tebrik ederim Hüseyin,bu hobiyi amatör bir ruh ile yaptığın,balığı sadece et olarak görmediğin,raporunu okuyupta kendinden utanacak insanlara sebep olduğun için...bıraktığın balıkların türünün devamına katkı sağlıyacağını bildiğim için... sana sonsuz teşekkürler ediyorum.Alıkoyduğun balıklar gerçekten çok güzeller,her zaman ,her avın gönlüne göre olsun.
    Rastgele...

18. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Senin gibi duyarlı avcıların sayısı arttıkca yavaşta olsa herşey yoluna girer sevgili Hüseyin.

Örnek davranışlarını kutluyor,başkalarınada faydası olacağına inanıyorum.

Sevgimle kal

19. vayacon

vayacon Gürel

Hüseyin merhaba, güzel avın ve örnek davranışın için tebrik ederim.

Sevgilerimle.

20. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tebrikler kardeşim hem yakaladıklarına, hem de bıraktıklarına...

Yediği tabağa pisleyen sömürücü zihniyete yazıklaaar olsun.